Dolar 34,0050
Euro 37,5548
Altın 2.749,11
BİST 9.419,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cum 29°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 25°C

TMSF Kapatılan Evim Şirketleri İçin 698 Milyon TL Aktardı

TMSF Kapatılan Evim Şirketleri İçin 698 Milyon TL Aktardı
9 Temmuz 2022 22:20

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kamuoyunda “evim şirketleri” olarak bilinen ve ilgili mevzuattaki gerekli şartları taşımayan 20 şirketin tasfiye işlemleri için TMSF’yi görevlendirmişti.

TMSF, kapatılan 20 şirkete ait yaklaşık 44 bin sözleşmenin yüzde 90’ını faaliyetine devam eden şirketlere devretti. Yeni şirkette devam etmek istemeyen ve bugüne kadar yatırdığı parayı geri isteyen müşterilere ödemeler artarak devam ediyor.

15 Nisan 2022’de TBMM’de kabul edilen kanuni düzenlemeyle yeni bir çözüm üretilmiş oldu. Tasfiye işlemleri devam eden 20 “tasarruf finansman şirketi”ndeki yaklaşık 44 bin sözleşmenin faaliyetlerine devam eden şirketlere devredilmesine karar verildi.

Söz konusu kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kapatılan 20 firmadaki yaklaşık 44 bin sözleşmenin yüzde 90’ını faaliyetlerini sürdüren şirketlere devir işlemlerini tamamladı ve müşteriler SMS ile bilgilendirildi.

Henüz devredilemeyen sözleşmelerdeki eksiklerin tamamlanması için çalışılıyor. En kısa sürede bütün dosyaların yeni şirketlere devrinin bitirilmesi hedefleniyor.

TMSF kapatılan şirketlerin tasfiye komisyonlarına 698 milyon TL aktardı. Sözleşmesini devralan yeni şirkette devam etmek isteyen ve istemeyen müşteriler için bugüne kadar yapılan ödemeler toplam 269 milyon TL’ye ulaştı.

Sözleşmeleri devralan şirketler, devam etmek istemeyen müşterilerin fesih dilekçelerini tasfiye masalarına iade etmeye devam ediyor. Kapatılan şirketlerin tasfiye masalarına, bugüne kadar 13 bin 611 adet sözleşme iade edildi. Yeni şirketlerle devam etmek istemeyenlere, tasfiye masaları tarafından bugüne kadar toplam 262 milyon TL ödendi. Yeni şirketlerle sözleşme imzalayan 576 müşteri içinse 7,1 milyon TL mudiler adına devralan şirketlere aktarıldı.

Mutabakatları yapılan ve incelemesi tamamlanan sözleşmelerin tutarları ilgili şirketlere aktarılmaya veya müşterilerin hesaplarına yatırılmaya devam ediliyor. Süreç içerisinde iletişim bilgileri değişen müşterilerin, sözleşmelerini devralan yeni şirketlere başvurarak bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

ETİKETLER: , ,