Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Aveon Global’den Prag’a Önemli Ziyaret

Aveon Global’den Prag’a Önemli Ziyaret
2 Mart 2024 02:51

2024 yılı büyüme planlarına yurtdışı yatırımlarını da koyan Aveon Global Sigorta bu kapsamda öncelikli ziyaretini Çek Cumhuriyeti başkenti Prag’a gerçekleştirdi. T.C. Prag Büyükelçisi, Başmüzakereci ve AB İlişkileri Eski Bakanı Sayın Egemen Bağış’ın davetlisi olarak Prag’a yapılan ziyarette; Genel Müdür Kemal Gül, CMO Emrah Yaşar ve IT & Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Melek Yılmaz yer aldı. 

T.C. Prag büyükelçiliğinde gerçekleşen resmi görüşmelerde Ticaret Müşaviri Berat Demirci Cörüt de hazır bulundu. Ziyaret sebebiyle konuşan Egemen Bağış, Çekya ile Türkiye arasındaki ihracat hacminin ve uluslararası ilişkilerin son yıllarda artan bir hacimle %100’ün üzerinde bir büyüme sağladığını kaydetti. Bağış, Türk yatırımcılar için öncelikle fintech ve insurtech alanında ciddi fırsatlar olduğuna değinerek bunun somut haliyle realize olması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerine değindi. Bu vesileyle insurtech yatırımları konusunda Çekya’da fırsatları kollayan Aveon Global Sigorta heyetine teşekkür edilerek görüşmelere devam edildi. 

Kemal Gül, bağlı oldukları sermaye grubunun global yatırımlarına değinerek bunlara bir yenisini ekleme konusunda 2024 yılında önemli çalışmalar yaptıklarına değindi. Bu anlamda, AB ülkesi olması ve vergiler bakımından avantajlarının yanında insurtech alanında ciddi fırsatlar taşıması sebebiyle Çekya konusunda ciddi istekli olduklarının altını çizdi. Bir başlangıç sayılan bu görüşmelerin bundan sonrasında da Büyükelçiliğimizin desteğiyle hızlanacağına vurgu yapan Gül, Egemen Bağış’a; ülkemizin sigorta sektörünün global pazarda yer edinmesi noktasındaki güçlü ve sürdürülebilir desteği sebebiyle plaket takdim ederek sözlerine son verdi.

ETİKETLER: