Pandemide Sağlık Sigortaları Artmadı
Pandemiye Rağmen Sağlık Sigortaları Beklenen Büyümeyi Neden Sağlayamadı?
Covid-19 virüsü ile zirve yapan pandemiye rağmen sağlık sigortaları beklenen büyümeyi neden sağlayamadı?
Normal şartlarda gelişmiş batılı ülkelerde sağlık sigortası tüketim oranı %80’in üzerinde iken pandemi sebebiyle ülkemizde ciddi bir ilgi olması bekleniyordu. Ekim 2020 itibariyle TSB tarafından açılanan verilere bakıldığında ise Sağlık Sigortalarında beklenen bir artış olmadığı görülebilmektedir.
Ekim 2019 ile Ekim 2020 Sağlık Sigortası verileri karşılaştırıldığında aşağıdaki manzara karşımıza çıkmaktadır.
Pandemi Dönemi Sağlık Branşında Büyük Ve Sürdürülebilir Bir Fırsat Olarak Okunmalıdır
Pandemiye rağmen, sigorta şirketlerinin covid-19 dahil olan yeni sağlık ürünü tanıtımlarına rağmen istenilen ivme sadece %8,40 lık bir artış ile değerlendiriliyor ise burada sigorta şirketlerinin pazarlama ve satış yöntemlerinde ciddi bir gözden geçirme yapmalarını öneririz.
Pandemi gibi neredeyse 10 ayı bulan sıkı bir sağlık öngörülü dönemde Sağlık Sigortalarında ciddi fırsatlar varken bunu prim üretimi ve reel büyümeye yansıtmaları hepimizin beklediği bir durumdu.

Tüketicinin Sigorta Bilincini Güçlendirmek İçin Bir Fırsat Kaçıyor Mu?
Büyümeyi sadece sigorta sektöründe rakama endeksli bir reel büyüme olarak değil tüketicilerin sigorta bilincinde de bir dönüşüm ve devrim gibi görmek gerekir. Asıl düşünülmesi gereken bu devrimin neden yaşanmadığı? Sağlık ve alt branşlarında hizmet veren tüm sigorta şirketi yöneticilerimizi bunun üzerine düşünmeye ve özeleştiri yapmaya davet ediyoruz.



