1 Mayıs 2026, 05:03:26
Dolar 45,1488
Euro 53,0107
Altın 6.720,53
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 16°C

Sigorta Sektöründe Maaşlar Eriyor

27 Aralık 2020 23:40

Covid-19 pandemisine rağmen yoğun bir mesai ile ya evinden ya da ofisinden çalışan sigorta sektöründe maaşlar için 2021 yılına girerken değişimleri konusunda talepler arttı.

Maaşların 2020 ve 2019 seviyelerinde seyir edecek olması sıkıntı yaratacağa benziyor

Sigorta sektörüne yeni giren ve daha çok butik çalışma hedefinde olan şirketlerin haricinde ki şirketlerde maaşların 2020 ve hatta 2019 seviyelerinde seyir edecek olması çalışanların geliri açısından da oldukça sıkıntı yaratacağa benziyor.

Bazı şirketlerde üst düzey yöneticilerin astronomik rakamlar ve ciddi yan haklar! İle çalışması büyük idari gelir kalemleri yaratırken bundan rahatsız olan işverenlerin bunun acısını alt kadrolardan tasarruf ile amorti etmesi de ironik bir durum.

Bu sorunlar nasıl aşılır?

Bu sorunlar nasıl aşılır? Ne zaman aşılır bilinmez elbet. Fakat Sigorta Şirketlerinin üst düzey yönetici transferlerinde uçuk rakamlardan vazgeçip, daha liyakatli ve hakkaniyetli rakamlar ile yönetici atamalarının yapılması, idari giderlerin şişmesini engelleyeceği gibi ortaya çıkacak zararın alt kadrolara fatura edilmesini de engelleyecektir.

Tecrübeler sektörümüzün dinamiğidir. Fakat gerçek tecrübe ve başarı anahtarlar ile kilidi çevirmek bir o kadar önemli. Kibir ve egonun yerini icra ve eylem başarısı bırakmalıdır. Büyük odaklarında oturarak; çalışanına, acentesine ve müşterisine uzak genel müdür perdesi artık aşağıya inmelidir. Her an erişilebilir ve şeffaf yönetim her kademeye sirayet etmelidir.

Başarılı olan çalışan iyi maaş ile ödüllendirilmeli

Başarılı olan çalışan iyi maaş ile ödüllendirilmeli, maaşı eritilmeden motivasyonu korunmalıdır. Sigorta çalışanlarının maaşları hakkaniyetli olarak belirlenmelidir. Tasarruf yapılacaksa da bu üst düzey yöneticilerden aşağı kadrolara sirayet ederek gerçek bir şirket kültürü ve dengesi kurulmalıdır. Devletimizin ve ülkemizin en üst sorumluluğu olan Bakanlarımızdan daha yüksek alan üst düzey yöneticileri olan bir sektör olarak çok mu zenginiz? Zengin isek eğer çalışanlarımızı da hakkaniyetle görmemiz gerekmez mi? bu sorular uzar gider.

Bize gelen yüzlerce mesaj ve talep ışığında kaleme aldığımız bu temennilerin ve önerilerin dikkate alınmasını ümit ederiz.