30 Nisan 2026, 20:49:06
Dolar 45,1849
Euro 53,0440
Altın 6.714,35
BİST 14.443,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Bendevi Palandöken: Terörsüz Türkiye Birlik ve Beraberliğimizi Pekleştirir

16 Mayıs 2025 01:23

Ankara – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, PKK terör örgütünün silah bırakma ve kendini feshetme kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bendevi Palandöken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararı almasını, ülkemizde huzurun tesisine, milli birliğimizin güçlenmesine ve ekonominin ivme kazanmasına vesile olması bakımından olumlu bir adım olarak görüyoruz. Terörsüz bir Türkiye ile ülkemiz daha güçlü şekilde kalkınacak ve birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın imrenerek baktığı güçlü ülkeler arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracaktır.”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terörle mücadele sürecinde şehit olanlar için de “Ülkemizin yarım asırdır verdiği terörle mücadelede, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için kahramanca mücadele vermiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Palandöken, bu tarihi gelişmenin Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, esnaf ve sanatkarlar olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtti.