1 Mayıs 2026, 00:23:03
Dolar 45,1848
Euro 53,0864
Altın 6.719,72
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Boost the Future Programı 7. Dönemine Başladı

13 Ekim 2025 23:05

Endeavor Türkiye ve Akbank LAB iş birliğinde yürütülen Boost the Future programı, 7. dönemine 1 Ekim itibarıyle başladı. Teknoloji odaklı girişimlerin büyüme yolculuğuna destek olmayı hedefleyen program kapsamında bu yıl sekiz yenilikçi girişim seçildi.

Program, girişimcilere 3,5 ay boyunca Endeavor’ın alanında uzman mentorlarından bire bir destek, yatırımcılarla tanışma fırsatı ve işlerini büyütmek için kritik bağlantılar kurma imkanı sunacak. Katılımcılar ayrıca Endeavor’ın Girişimci Seçim ve Destek ekibi tarafından yakından takip edilecek ve Endeavor Yerel Seçim Panelleri’ne öncelikli katılım hakkı kazanacak. Program süresince Akbank LAB’in yerel ve uluslararası iş ortaklarından oluşan ekosistemine de dahil olacaklar.

Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen, Türkiye girişimcilik ekosistemindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Türkmen, “Türkiye girişimcilik ekosisteminin son beş yılda yakaladığı ivme, küresel ölçekte dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Bugün artık yalnızca oyun değil; fintech, siber güvenlik ve B2B yazılım gibi alanlarda da girişimlerimiz yüksek hacimli yatırımlar alıyor, yeni pazarlara açılıyor ve Türkiye’yi bölgesel bir inovasyon merkezi haline getiriyor.” açıklamasını yaptı.

Ozan Atağ
Akbank Dijital Tasarım ve İnovasyon Bölüm Başkanı Ozan Atağ

Akbank Dijital Tasarım ve İnovasyon Bölüm Başkanı Ozan Atağ ise programın önemine vurgu yaparak, “Girişimcilik, cesaret ve kararlılık gerektiren bir yolculuk. Akbank olarak bu yolda girişimcilerin güçlü bir destekçisi olmayı kendimize görev biliyoruz. Endeavor Türkiye ile yürüttüğümüz ‘Boost the Future’ programı, stratejik bir akıl ve tecrübe paylaşım platformu haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Programın açılışında düzenlenen söyleşide konuşan Getmobil’in kurucu ortakları Zeynep Uygun ve Mehmet Etan Uygun, Ürdün’de katıldıkları bir Endeavor etkinliğinin yatırım süreçlerinde dönüm noktası olduğunu belirterek, büyüme yolculuklarındaki deneyimlerini paylaştı.

Bu yılki programa seçilen girişimler arasında iş teknolojileri alanında Beeasist, veri teknolojisinde Datablast, sağlık teknolojisinde HaloScape ve Viseur AI, insan kaynakları teknolojisinde HrPanda, hukuk teknolojisinde Marqby ve yapay zekâ alanında Novus ile SKYMOD Teknoloji yer alıyor.

Boost the Future programı, 14 Ocak 2026 tarihinde düzenlenecek Demo Day etkinliği ile sona erecek. Etkinlikte girişimciler, projelerini yatırımcılara tanıtma ve yatırım alma fırsatı bulacak.