Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten’in Faiz Kararları Üzerine Değerlendirmeleri
Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten, faiz kararları üzerine yaptığı değerlendirmelerde ekonomik gelişmeleri, piyasa dinamiklerini ve bankanın stratejilerini ele alıyor. Bu önemli görüşlerle faiz politikalarının geleceğine dair ipuçları edinin.
Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten’in Faiz Kararları Hakkındaki Değerlendirmesi
Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten, yılın son faiz kararlarıyla ilgili öngörülerini paylaştı. Enflasyon görünümündeki kısmi iyileşmenin, yıl sonunda ölçülü bir faiz indirimini desteklediğini belirten Akten, “Faiz indirimlerinin önümüzdeki yıl kademeli olarak devam etmesini ve proaktif bir şekilde enflasyon görünümüne bağlı olarak yönetilmesini bekliyoruz” dedi.
Gelecek yılın ikinci yarısında bankacılık sektörü için daha olumlu bir resim öngördüklerini aktaran Akten, “Kademeli faiz indirimlerinin, kredi-mevduat makasını ve marjlardaki trendi pozitif yönde etkileyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Sektörde 2025 yılında enflasyonun üzerinde bir TL kredi büyümesi göremeyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu. Akten, reel kredi büyümesi için 2026 yılının daha gerçekçi bir tahmin olduğunu ifade etti.
Bankanın ana hedeflerinden birinin, müşterilerine kişiselleştirilmiş bir mobil uygulama sunmak olduğunu vurgulayan Akten, “Daha fazla işbirliği konuşacağız” ifadesini kullandı. Akten, “Biz de daha fazla işbirliğini konuştuğumuz bir döneme giriş yapacağız. Bu işbirlikleri sayesinde yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize değer yaratmayı sürdüreceğiz” dedi.
Ayrıca, “Müşterilerimize doğru anda, doğru kanalda, bağlamına uygun değer önerileri ile hiper-kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde sözlerini sürdürdü.



