21 Ekim 2026, 04:07:01
Dolar 49,5733
Euro 55,7497
Altın 6.573,90
BİST 11.797,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 18°C

İş Bankası 500 Milyon Dolar Eurotahvil İhraç Etti

İş Bankası 500 Milyon Dolar Eurotahvil İhraç Etti
31 Ocak 2026 00:37

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 500 milyon ABD Doları tutarında, 11 yıl vadeli ve altıncı yılda erken geri ödeme opsiyonlu katkı sermaye nitelikli yeni bir Eurotahvil ihracı gerçekleştirdi. İşlemin kupon faiz oranı, ihraca gelen yüksek talep sayesinde, ilk açıklanan gösterge seviyenin 42,5 baz puan altında, %7,575 olarak belirlendi.

Geniş bir coğrafyaya yaygın çeşitli yatırımcı gruplarının yoğun ilgi gösterdiği işlemde Eurotahvillerin %39’u İngiltere’ye, %30’u Orta Doğu ülkelerine, %17’si Avrupa’ya, %12’si ABD’ye ve %2’si Asya ülkelerine satıldı. Yatırımcı kompozisyonunun %42’si fon ve varlık yönetim şirketlerinden, %26’sı bankalardan, %20’si koruma amaçlı fonlardan, %12’si ise sigorta ve emeklilik şirketlerinden oluştu.

Uluslararası Yatırımcıların Türkiye’ye ve Bankamıza Duyduğu Güveni Bir Kez Daha Teyit Eden Başarılı Bir Eurotahvil İhracı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuya ilişkin değerlendirmesinde, küresel ölçekte jeopolitik gelişmelerin etkisiyle dış piyasalarda dalgalı bir seyrin hakim olduğu bu dönemde, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ve Bankamıza duyduğu güveni bir kez daha teyit eden başarılı bir Eurotahvil ihracı gerçekleştirdiklerini belirtti. Aran, “Dünyanın dört bir yanından yoğun talep gösterilen işlem ile bir yandan sermaye yapımızı daha da güçlendirirken, diğer yandan 500 milyon ABD Doları tutarındaki uzun vadeli yabancı kaynağı ülke ekonomisine kazandırmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Elde edilen bu kaynağı, Bankamızın tarihi misyonu doğrultusunda; yatırım, istihdam ve ihracatı önceliklendiren bir yaklaşımla müşterilerimizin finansman ihtiyaçlarının desteklenmesinde kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.