Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

VakıfBank Kadınlar Günü Reklam Filmi: Ağzından Çıkanı Kulağın Duysun!

VakıfBank Kadınlar Günü Reklam Filmi: Ağzından Çıkanı Kulağın Duysun!
4 Mart 2022 19:16

VakıfBank 8 Mart’ta cinsiyetçi söylemlere dikkat çekiyor: “Ağzından çıkanı kulağın duysun. VakıfBank, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü reklam filminde gündelik hayatta toplumun diline dolanan ve toplumsal gerilimlere neden olan cinsiyetçi söylemlerin sona erdirilmesi gerektiği mesajını veriyor. Balon metaforu ile bu söylemlerin sürdürülebilir olmadığı vurgulanırken, yeni bir dil inşa etmek gerektiği “Ağzından çıkanı kulağın duysun” mesajıyla ifade ediliyor.

VakıfBank Kadınlar Günü Reklam Filmi: Ağzından Çıkanı Kulağın Duysun!

VakıfBank, geçen yıl #işinebak sloganıyla hazırladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü reklamlarını bu yıl “Ağzından çıkanı kulağın duysun” mesajına sahip filmiyle sürdürüyor. Soyut bir dünyada geçen film boyunca gündelik hayatta kullanılan içselleştirilmiş cinsiyetçi söylemlerle birlikte şişen bir balon görülüyor. Bu söylemlerin sona ermesi gerektiğine dikkat çekilen film, “Ağzından çıkanı kulağın duysun” şeklindeki net mesajıyla izleyenlerde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Yönetmen Gizem Kovankaya’nın yönettiği ve oyuncu kullanılmayan filmin sonunda yer alan #işinebak yazısı ile de geçen yılki filme göndermede bulunuluyor.