Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Prag Sarı Lacivert Renklere Büründü

Prag Sarı Lacivert Renklere Büründü
27 Şubat 2022 22:37

Rusya ordusunun Ukrayna’ya girdiği süreçte tüm Dünya’da gerilimin yüksek olduğu bir hafta geride kaldı. Türkiye Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Egemen Bağış, Çekya ve Prag’da geçtiğimiz hafta yaşananları 27.02.2022 tarihinde “Egemen Bağış YouTube kanalında” da yayınladığı kısa bir video ile anlattı.

Prag Sarı Lacivert Renklere Büründü

  • Bu hafta Prag sarı lacivert renklere büründü. Bunun bir sebebi Slavia Prag karşısında mücadele eden Fenerbahçe’nin Avrupa’nın dört bir yanından Prag’a akın eden taraftarları diğer sebebi ise Rusya’nın saldırısı sonrası Prag’lıların Ukrayna ile dayanışma sergilemek için her yere sarı mavi renkli Ukrayna bayrağı asmaları idi. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın da vurguladıkları gibi ateşkesin sağlanmasını ve barışın biran evvel tesis edilmesini diliyoruz.
  • Slavia Prag takımı ile yarın UEFA Konferans Ligi’nde karşılaşan Fenerbahçe Futbol takımı oyuncu ve yöneticilerini Vaclav Havel havalimanında Konsolosluk Şube sorumlumuz Başkatip Sayın Ahmet Çelik ve Prag Fenerbahçeliler Derneği yönetici ve üyeleri karşıladık.
  • Bu hafta Türkiye ve Çek Cumhuriyetleri ilişkileri açısından önemli bir gündü. Hem Fenerbahçe futbol takımımız Prag’a geldi, hem de Yıldızlar SSS Holding ile Çek İhracat Bankası CEB ve Devlet Sigorta Mevduat Fonu EGAP arasında, Adularya Yunus Emre Termik Santraline ilişkin Kredi Devir Sözleşmesi imzalandı ve iki ülke ticari ilişkilerindeki en önemli gündem maddelerinden biri çözüme kavuşmuş oldu. Eşim Beyhan hanım ile birlikte bu iki önemli gelişmeye katkı veren yöneticileri resmî konutumuzda ağırladık.
  • Gerçekten de Türkiye-Çekya arasındaki ticari ilişkiler açısından önem taşıyan bir gelişme yaşandı. Yıldızlar SSS Holding ile Çek İhracat Bankası CEB arasında, Adularya Yunus Emre Termik Santraline ilişkin Kredi Devir Sözleşmesi bugün imzalandı. İmza törenine Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile katıldık.  Yapılan bu anlaşma ile iki ülke ticari ilişkilerindeki en önemli gündem maddelerinden biri çözüme kavuşmuş oldu. Gerek Çek Eximbank ve EGAP Sigorta yönetimlerini gerekse de Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sebahattin Yıldız ile beraberindeki heyeti tebrik bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyoruz.
  • Slavia Prag karşısında mücadele eden Fenerbahçe takımımızı eşim Beyhan hanım, sefaret ekibimiz, Çek Cumhuriyetinde ve farklı ülkelerde yaşayan vatandaş ve soyadaşlarımız ile futbol severler ile birlikte yalnız bırakmadık. Geldiklerinde karşıladığımız gibi takımımızı Vaclav Havel Havalimanından İstanbul’a yolcu ettik.
  • Bu hafta içerisinde ayrıca yakın dövüş sporlarında dünya şampiyonlukları sahibi Sayın Martina Ptáčková ve kendi gibi başarılı bir atlet olan erkek kardeşi Sayın Josef Ptáček bizi ziyaret ederek uluslararası müsabakaları hakkında bilgi verdiler. Görüşmede farklı kültürlerde gençlerin spora teşvik edilmesi, aile içi şiddet ve fiziksel şiddetle mücadele konularını ele aldık.
  • Prag’da göreve başlayan Kosova Büyükelçisi Sayın Albesjana Iberhysaj Kapitaj’ı ağırladık.  Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden biri olan Türkiye’nin desteğinin her platformda süreceğini teyit ederek meslektaşımıza başarılar diledik.