Dolar 32,2059
Euro 35,0250
Altın 2.529,33
BİST 10.703,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu – 2022

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu – 2022
31 Temmuz 2022 18:08

Almanya doğumlu Türk kökenli Semi Bozçelik ITF Taekwondo şampiyonluğunda finalde Arjantin’li rakibini yenerek 2022 Dünya şampiyonu oldu. 2021’de pandemi nedeniyle iptal edilen ITF Taekwondo şampiyonluğu 29-31 Temmuz 2022 Hollanda’da gerçekleşti. Amerika, İngiltere, Avustralya, Japonya, Kore, Arjantin, Brezilya, İtalya, Malezya, Özbekistan gibi 25’den fazla ülkelerden sporcular katıldı.

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu – 2022

Semi Bozcelik Almanya doğumlu Türk kökenli 12 yaşında genç bir sporcumuz 5 yıldır Ralf Lakomski antrenörü tarafından Taekwondo eğitimi almakta. Almanya’nın Oberhausen şehrinde Studio One Fight Club sahibi ve Semi’in antrenörü Ralf Lakomski Semi’nin çok yetenekli olduğunu ve bunu erken fark ettiğini söyledi.

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu - 2022 | 31 Temmuz 2022

Antrenörü Semi’nin Taekwon-Do da ayaklarını çok iyi kullandığını, hızlı hareket ettiğini ve teknik olarak çok başarılı olduğunu ekledi. Öğrencileri arasında ilk dünya şampiyonu çıkmasından çok gururlu olduğunu ve alman milli takımın en genç sporcusu olarak 2022 de dünya şampiyonluğunda çok başarılı bir performans sergilediğini iletti. Sadece kendisini değil bütün alman milli takımını gururlandırdığını ve bu genç yaşta 2022 dünya şampiyonluğunda yüksek performansıyla ilgi çektiğini ekledi.

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu - 2022 | 31 Temmuz 2022

Semi Bozçelik 2022 mart ayında 1.DAN siyah kuşağını kazanmış ve uzun zamandır milli takım seçmeleri arasında antrenman yapmakta. Başarıları ve performansıyla milli takımın sabit bir üyesi olarak dünya şampiyonluğuna katılma imkânı kazandı. Son yıllarda Semi’nin başarıları milli takımın da ilgisini çekmişti; Almanya şampiyonluğu, İspanya ikinciliği, Polonya şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği gibi başarıların sonrası 2022 dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşayan Semi çok mutlu olduğunu ve bu hedefi için çok çalıştığını söyledi. Taekwon-Do dan çok zevk aldığını ve bu dalda kendisini daha çok geliştirmek istediğini söyledi. Yaşının daha çok genç olduğunu ve dünya şampiyonasında en genç katılımcı olduğunu bilen Semi, kendisinden büyüklerden örnek aldığını ve teknik konusunda geliştirmek istediğini ifade etti. Bu sporda başarının büyük bir payının antrenörün Ralf Lakomski olduğunu ve onu her konuda destekleyen, uluslararası katılımını sağlayan ve daima yanında bulanan babası Levent Bozçelik’e dünya şampiyonluğu röportajında teşekkür eden Semi’nin adını bu dalda daha çok ke duyacağız gibi.

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu - 2022 | 31 Temmuz 2022

Babası Levent Bozçelik oğlu Semi’nin bu başarısından dolayı çok gurur duyduğunu ve spora göstermiş olduğunu ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Genel olarak bu neslin dijital gelişim dolayısıyla spordan uzak kaldıklarını izlediğini söyleyen baba, çocuklarımıza hangi alanda olursa olsun spora ilgi kazandırmamızın gerektiğini söyledi. Semi’ye hem sporunda hem okulunda ailecek sonsuz desteklediklerini söyledi.

Semi Bozçelik Dünya Şampiyonu Oldu - 2022 | 31 Temmuz 2022
ITF Taekwondo şampiyonluğu 29-31 Temmuz 2022 Hollanda
ITF Taekwondo şampiyonluğu 29-31 Temmuz 2022 Hollanda