Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bendevi Palandöken: Birlik Beraberliğin Sembolü Ahiliktir

Bendevi Palandöken: Birlik Beraberliğin Sembolü Ahiliktir
18 Eylül 2020 13:10

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Doğru ve dürüst ticaretin, üretmenin ve paylaşmanın adı, aynası olan ahilik, yüzyıllardır esnaf ve sanatkârımızda vücut bulmuştur. Hem ticari hem de toplumsal rolü büyük olan esnaf ve sanatkârımızın birlik ve beraberliğinin hiç bozulmamasını diliyor, Ahilik Haftası’nı gönülden kutluyorum dedi.

Kalbini, Kapını, Alnını Açık Tut

Ahi Evran’ın bilge ışığıyla esnaf ve sanatkarın ticarette ve toplumdaki önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu TESK Bendevi Palandöken, 13. Yüzyıldan beri süregelen, meslek ahlakı bilinciyle toplumun ve ekonominin omurgası olan ahilik kültürü daha yüzyıllarca birlik ve beraberliği bozulmadan devam edecektir. Ahi Evran’ın ‘kalbini, kapını, alnını açık tut’ sözünün ışığında esnaf ve sanatkarımız yemediğini yedirmez, giymeyeceğini satmaz, komşusu siftah etmediyse kendine gelen müşteriyi ona gönderir, sokakta kavgayı ayırmaya koşan ilk odur, yol bilmeyene adres tarif eden odur, veresiye defteriyle zorda olana yardım eden yine odur.

Bu meslek ahlakı bilinciyle, sokağımızın ışığı, ekonomimizin can damarı, kardeşliğin ve cömertliğin aynası, ailesiyle nüfusun dörtte biri olan esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Hafta’sını kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum. Esnaf ve sanatkarımızın değerinin daha çok anlaşıldığı bu hafta ülkemize ve milletimize hayırlı olsun şeklinde belirtti.

ETİKETLER: ,