Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Dijital Enerji Forumu ‘20, 26 Mayıs’ta başlıyor

Dijital Enerji Forumu ‘20, 26 Mayıs’ta başlıyor
25 Mayıs 2020 17:31

Çağdaş enerji çağına dijitalleşmeye geçişi bilişim ve enerji sektörü sanal civarda konuşulacak. Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman konuşmacılar, dijital mutasyonda ehemmiyetli işletmeler, 26 Mayıs 2020’de enerji sektörünün ilk sanal forumu olduğu belirtilen Dijital Enerji Forumu ‘20 de bir araya gelecek. Sanal aktiflik platformu Deal Room uygulaması ile tertip edilecek olan faalliğin kayıtları ise internet üzerinden yapılabiliyor.

Enerjide Dijitalleşme Derneği EDİDER Başkanı Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır, “Türkiye’nin enerjideki ileri teknoloji düşünce kuruluşu olma emeli ile kurduğumuz dernek olarak, enerji sektörünün ilk sanal faalliği olan Dijital Enerji Forumu ‘20’yi 26 Mayıs’ta asıllaştırıyoruz. Her sene reelleştirmeyi tasarladığımız bu kıymetli forumda, enerji alanında süratle büyüyen dijital teknolojilerde Türkiye’nin lider ve rekabetçi olması için tüm hissedarları bir araya getiriyoruz. Ortak platformlar kurulması ve strateji tanımlamada karar müşterilere yardım olunması emeliyle ilerlerken, bu ilk faalliğimizde bize yardım olan herkese çok teşekkür ederiz. Dijitalleşmenin süratlenmesi ve yaygınlaşması gerekiyor zira teknolojinin süratine yetişemeyen sistemler ve müesseseler rekabette geride kalarak tarih olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. Enerjide dijitalleşme taktiklerinin doğru ve tesirli uygulanması için hep beraber çalışacağız, dijitalleşme ile daha faydalı ve pak bir gelecek bizi bekliyor.” dedi.

Enerjinin küreseldeki ehemmiyetli adları Dijital Enerji Forumu’na katılıyor
Yapılan bilgilendirmede; faalliğin açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Yararlılığı ve Etraf Dairesi Başkanı Dr. Oğuz Can, Enerji Piyasası Tertip Etme Müesseseyi Elektrik Piyasası Daire Başkanı Dr. Refik Tiryaki ve EDİDER Başkanı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim azası Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır hakikatleştirecek. Forumda araştırmaları ve yayınları alaka ile takip edilen Rotterdam Erasmus Üniversitesi öğretim azası Prof. Dr. Wolfgang Ketter da keynote speaker olarak yer alıyor.

Enerji sektöründeki metamorfozun kaçınılmaz olduğunu kabul eden tüm sektör oyuncularının da izleyeceği Dijital Enerji Forumu ‘20 de EDİDER Genel Sekreteri ve inavitas CEO’su Dr. Alper Terciyanlı’nın moderatörlüğünde reelleşecek olan ‘Dijitalleşen Enerji’ oturumunda GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, MRC Turkey Ülke Müdürü Serhat Can, Oracle Türkiye Enerji Sektörü Satış Direktörü Endere Müge Gökçek ve ELDER Dernek Müdürü Mustafa Özge Özden enerji sektörünün dijitalleşmesi için sunulan tüm yenilikleri ve temennileri değişik perspektiflerden sunacaklar.

Yapımda ve tüketimde ‘dijitalleşme’ için tüm hissedarlar bir arada
EDİDER İdare Heyeti Saymanı Dr. Ezgi Avcı Sanlı moderatörlüğündeki ‘Büyüyen Ekonomi’ oturumuna da kıymetli adları davet edildiği de kaydolundu. Oturumda, Deloitte Türkiye Enerji, Natürel Kaynaklar ve Sanayi Mahsulleri Lideri Elif Düşmez Tek, Turkcell Dijital İş Servisleri Genel Müdür Dayanakçısı Süha Bayraktar, Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac ve Enerjisa Bilgi Teknolojileri ve Dijital Şirket Yönetimi Kısım Başkanı Mehmet Fırat enerji sektörünün yapım ve tüketim süreçlerini her açıdan ele alacaklar.

Dijital Enerji Forumu ‘20’nin EDİDER İdare Heyeti Başkan Yardımcısı ODTÜ İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Sarı moderatörlüğündeki ‘Sürdürülebilir Gelecek’ oturumunda ise dijitalleşmenin ehemmiyeti, kıymetli adlar tarafından yapılacak sunumlarla ele alınacak. Oturumda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı Barış Sanlı, Bilkent Enerji Siyasetleri Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Erinç Yeldan, Shura Enerji Mutasyonu Merkezi Direktörü Dr. Değer Saygın ve Beynelmilel Enerji Ajansı Kıdemli Analisti Heymi Bahar ‘Sürdürülebilir Gelecek için Sürdürülebilir Enerji’ mottosu ile kıymetli çalışmalarını ve görüşlerini paylaşacaklar.

Bilgi analitiği dijitalleşmenin petrolü
Ayrıca; Vuca Analytics kurucu ortağı ve EDİDER İdare Heyeti Saymanı Dr. Ezgi Avcı Sanlı moderatölüğündeki ‘Enerjide Büyük Bilgi Analitiği Uygulamaları’ oturumuna HydroGrid’den Janice Goodenough ve Kiran Madisetti, Enerji Piyasası Tertip Etme Müesseseyi’ndan Ümit Aygün, GDZ Elektrik’ten Gökhan Batar ve Ivey Energy Policy and Management Centre’dan Murat Şirin katılacak. Gün içerisindeki öteki oturumlardan biri olan Foton Enerji Kurucu Ortağı Can Arslan moderatörlüğündeki ‘Dağıtık Enerji Kaynakları ve Dijitalleşme’ oturumuna ise Pure Energy Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Servet Akgün, SmartPulse İdare Heyeti Azası Önder Akar, Genetek Genel Müdürü Prof. Dr. Boya Alboyacı katılıyor. EDİDER azası, Venesco Genel Müdürü Arif Künar moderatörlüğünde reelleşecek olan ‘Arz Tarafı Katılımı ve Enerji Yararlılığı’ mevzulu oturumun davetlileri ise inavitas Teknolojiden Mesul Genel Müdürü Erman Terciyanlı, Reengen Kurucu Ortağı ve İcra Heyeti Başkanı Şahin Çağlayan ve Turkcell IoT İş Geliştirme Müdürü Hasan Tarık Güç ve EYODER Genel Sekreteri Naci Işıklı olacak.