Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Üç Gün Hastalığı ile Mücadele Başlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Üç Gün Hastalığı ile Mücadele Başlattı
23 Ekim 2020 17:05

Üç Gün Hastalığı ile Mücadele İçin Besi Alanları Ve 300 Çiftlik Rutin Olarak İlaçlanmaya Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin genelinde aralıksız sürdüğü ilaçlama çalışmalarına, sinekler aracılığıyla hayvanlar arasında yayılan ve insanda da hastalığa neden olduğu iddia edilen “Üç Gün Hastalığı” nedeniyle çiftlikleri ve besi alanlarını da kattı.

Üç Gün Hastalığı Nedir?

Üç Gün Hastalığı Nedir?

Üç Gün Hastalığı Nedir? Sinekler aracılığıyla hayvanlar arasında yayılan ve insanda da hastalığa neden olduğu iddia edilen “Üç Gün Hastalığı” nedeniyle çiftlikleri ve besi alanlarını da kattı.

Üç Gün Hastalığı Nasıl Bulaşıyor?

Üç Gün Hastalığı Nasıl Bulaşıyor?

Üç Gün Hastalığı Nasıl Bulaşıyor? Sinek, haşare, sivrisinek, karasinek, larva ve fareye karşı ilaçlama çalışmalarını yılın 12 ayı sürekli devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş hayvanlarda görülen ve sineklerden bulaşan “Üç Gün Hastalığı” için çalışmalar başlattı.

Hastalığın akut olarak ortaya çıkması ve yoğunluk kazanmasından dolayı işletme sahiplerinin yapacağı mücadelenin yetersiz kalacağı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı, ilaçlama ekiplerine hastalık hakkında bilgilendirme yaparak, rutin ilaçlama sahasına ilçelerdeki ahırlar ve hayvan besi alanları ile yaklaşık 300 adet besi ve süt üretimi yapan ticari boyuttaki çiftlikleri de ekledi. Haftada en az 3 gün süren çalışmalarda, hastalık hakkında bilinçlendirme de yapılıyor.

Üç Gün Hastalığı Belirtileri

Üç Gün Hastalığı Belirtileri

Üç Gün Hastalığı Belirtileri: Hayvanlarda ağız ve burunda akıntı, yüksek ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler gösteren Üç Gün Hastalığı, erken teşhis ile tedavi edileceği öngörülüyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca yıl boyunca devam eden ilaçlamalarda 9 ilçe, 774 mahalle ve mezralarda rutin olarak Vektör mücadelesi devam ediyor. 124 personel, 49 araç, 39 pülverizatörü ULV, 10 Mist Blower, 100 sırt pompası ile sertifikalı uzman personeller tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları 31 bin 966 aktif ve geçici üreme noktalarını rutin olarak sürdürülüyor.