Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İFHA Haber Yönetim Kurulu TSB Başkanı Atilla Beye Tebrik Ziyaretinde Bulundu

İFHA Haber Yönetim Kurulu TSB Başkanı Atilla Beye Tebrik Ziyaretinde Bulundu
23 Temmuz 2020 18:33

İFHA Haber Yönetim ve Danışma Kurulu Üyeleri Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği Başkanlığına Yeniden Seçilen Atilla BENLİ’yi ziyaret ederek tebriklerini dile getirdi.

Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olan Atilla BENLİ

İFHA Haber Yönetim Kurulu TSB Başkanı Atilla Beye Tebrik Ziyaretinde Bulundu | 23 Temmuz 2020

Vakıf Emekliliğin Genel Merkezinde yapılan görüşmenin ev sahipliğini Birlik Başkanı ve aynı zamanda Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olan Atilla BENLİ, Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür OBALI ve Güneş Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü Selda ÇAMLIBEL yaptı.

Tebriklerini sunmak ve İFHA Haber ve DMW-Uluslarası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat BOZÇELİK, Genel Müdür Emrah YAŞAR, Kurumsal İletişim Başkanı Jülide ÇİLİNGİR, İFHA Haber Danışma Kurulu Üyeleri MÜSİAD Sigorta&Risk Komitesi Üyesi Sedat İYİDEMİR ve SAİS YK Üyesi Yalçın METİN katıldı.

‘’ Devletimizin belirlediği yeni kural ve kaideleri dikkate alarak tüketicilerin beklentilerine en uygun sigorta ürünlerini tesis etme konusunda önemli çalışmalar’’ yaptıklarını dile getiren Atilla BENLİ

Türkiye Sigorta Şirketleri Birliğinin geleceğe dönük politikalarını ve yeniliklerini dile getiren Atilla BENLİ, ilerleyen günlerde bu yeniliklerin sektör bileşenlerine açılarak tüm taraflar için başarılar getireceğini ifade etti. ‘’ Devletimizin belirlediği yeni kural ve kaideleri dikkate alarak tüketicilerin beklentilerine en uygun sigorta ürünlerini tesis etme konusunda önemli çalışmalar’’ yaptıklarını dile getiren Atilla BENLİ, bu sürecine pandemi sebebiyle biraz aksmaya uğrasa dahi Eylül – Ekim ayından itibaren yeniliklerin yavaş yavaş kendisini hissettireceğini söyledi. Özellikle de; Covid-19 salgınının başta KOBİ’ler olmak üzere tüm reel sektörü olumsuz tesir ettiğini belirterek, hem 25 Mart 2020 tarihli Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin hem de 30 Mart 2020 tarihli Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Reasürans Desteğine Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın KOBİ’lerin salgın nedeniyle oluşabilecek muhtemel olumsuzluklarına merhem olacağını söyledi. Atilla Benli şirketlerin bilançolarının yaklaşık yüzde 40’ını alacaklarının oluşturduğu düşünüldüğünde alacak yönetiminin her geçen gün çok daha önemli hale geldiğini belirterek, “Şirketlerin hayat sigortası olarak adlandırabileceğimiz alacak sigortasının önemi Covid-19 salgının olduğu bugünlerde daha da artıyor” dedi. Bu tür ürünlerin tüketiciler tarafından ilgi görmesi, sigorta sektörünün bunu üstlenmesi açısından İFHA Haber’e büyük görevler düştüğünü de belirten Atilla BENLİ, bu vesile ile İFHA Haberin Milli duruşundan ve farklı açılımlar ile sektöre getirdiği yenilikler için teşekkür ve tebriklerini dile getirdi.

İFHA Haber YK Başkanı Ferhat Bozçelik

İFHA Haber YK Başkanı Ferhat BOZÇELİK, İFHA Haberin 1. Yılını doldurduğu şu günlerde, Uluslararası Diplomatlar Birliği ile olan birleşmesinin piyasaya büyük bir enerji yükleyeceğinin önemini vurguladı. Özellikle uluslararası iş deneyimlerini İFHA Haber ile Türkiye’nin ekonomik dinamiklerine yansıtacaklarını dile getiren BOZÇELİK, Sigorta Sektörünün önemli bir dönemeçten geçtiği bugünlerde Atilla bey ve ekibinin büyük bir görevi başarıyla üstlendiklerini izlediklerini belirterek, bunun da sigorta piyasası ve diğer piyasalarda olumlu karşılıklar bulduğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AB ve diğer Avrupa Ülkeleri ile Türkiye arasında yürütülecen ekonomik ve diplomatik projeler

İlerleyen dönemlerde AB ve diğer Avrupa Ülkeleri ile Türkiye arasında yürütülecen ekonomik ve diplomatik projelerde İFHA Haberin iteleyici ve medyatik bir görev alacağını, bunundan Devletimizin ürettiği yeni politikaların paralel bir devamı olması sebebiyle de TSB ile bu anlamda ki temaslarının daha da önem kazanacağından bahsetti. İFHA Haber, DMW gücü ve bilgi birikimi ile 1 yıldır yürüttüğü tüm çalışmalarda Sigorta Sektörüne sağladığı katkıları anlatabilmek için bundan sonra TSB ve tüm sektör bileşeni kurumlar ile daha yerinde ziyaretler yaparak güç birliğinin artırılacağına vurgu yaptı.

İFHA Haber Genel Müdürü Emrah YAŞAR da, haberciliğe getirdikleri bir çok yenilikleri olduğunu, özellikle de sahada yapılmayanı yaparak 500’ü aşkın kurum ve kuruluş ile habercilik ve ajans anlaşmaları yaparak, sahadan en özgün ve güncel haberleri edindiklerini, bunu da tüm faydalanıcılara açtıklarını dile getirdi.  Finans ve Sigorta Sektörü başta olmak üzere bir çok ekonomik bileşeni sayfalarına taşıdıklarını, bunundan kaotik bir çerçeve yerine esnek, her kanala eşit ve tarafsız bir pencere açtığının önemini vurguladı.

İFHA Haber olarak, sigorta sektöründen gelen bir ekip olmaları sebebiyle de TSB’nin tüm çalışmalarında işbirliğine hazır olduklarını ve ilerleyen dönemlerde sosyal ve milli dayanışmaya örnek teşkil edecek projeleri TSB ile paylaşarak bunların vücut bulmasında beraber hareket etmekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Sektörde ki rakiplerinden farklı olarak 15’in üzerinden başta üniversiteler olmak üzere bir çok saygın ve otorite kabul edilen kurumun temsilen danışma kurullarında bulunduğunu belirten  Yaşar, bunu besleyen ciddi bir yayın kurulu sayesinde sektörün açık ara en nitelikli ve nicelikli haber portalı olduklarını ve ilerleyen dönemde bunun yazılı basın ve ajans olarak da taçlandıracaklarını müjdeledi.

TSB Başkanı Atilla BENLİ, Türkiye Varlık Fonunda bulunan ve birleşme sürecinde olan  6 sigorta şirketinin, entegre ve başarılı bir şekilde birleşmesi ve ekonomiye daha güçlü bir marka ile taşınmaları konusunda uzun mesailer yaparak bu kritik sürecin üstesinden geldiklerini vurgulayarak, Vakıf Emeklilik Özgür OBALI’bey ile özellikle yaşadıkları yoğun sürecin meyvelerini almalarının kendilerine verdiği manevi hazzın da ölçülemeyeceğini dile getirdiler.

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan ve tek çatıda birleşen şirketlerin, nitelik ve nicelik açısından zaten güçlü oldukları ve birleşme sonucunda da muazzam bir enerjinin ortaya çıkacağını belirten Atilla BENLİ, İFHA Haber’in bu süreçte gerekli duyarlılıkla sürecin kamuoyuna şeffaf duyurulmasında büyük bir görev üstlenmesinden de mutluluk duyacaklarını yineledi.

MÜSİAD Sigorta & Risk Yönetimi Komitesi Üyesi Sedat İYİDEMİR

İFHA Haber Danışma Kurulu Üyesi olan MÜSİAD Sigorta & Risk Yönetimi Komitesi Üyesi Sedat İYİDEMİR ise bu yapılanma içerisinde yer alan MÜSİAD’sın Sigorta ve Risk Yönetimi konusunda akredite projeler üreterek tüm sigorta bileşenlerinin ve müşterilerin daha bilinçli ve daha güçlenmesine sunacakları katkılardan bahsederek Atilla beyin üstlendiği meşakkatli ve zorlu görevin üstesinden gelerek tüm sektör unsurlarının birkaç kademe üste taşınmasında büyük umutlar taşıdıklarından bahsetti.

MÜSİAD Yönetim Kurulunun Sigortaya verdiği önem, geleceğin meslekleri arasında daha üst sınıfta gördüğü meslek tanımı açısından gençler içinde seçili mesleklerden olduğunu belirten İYİDEMİR, MÜSİAD bu misyonu desteklemeye, TSB’nin politikaları ile eş güdümlü hareket etme noktasında da çalışmalara destek vereceklerinden bahsetti.

DMW YK Üyesi Jülide ÇİLİNGİR

İFHA Haber Kurumsal İletişim Başkanı ve DMW YK Üyesi Jülide ÇİLİNGİR, Atilla bey’in oldukça zorlu bir dönemde büyük bir görevi üstlenmesinin hem haberciler olarak bizleri hem de sigorta sektöründe ki meslektaşlarını büyük bir heyecan ve umut yarattığından bahsederek Atilla Bey ve ekibine İFHA Haber olarak teşekkürlerini dile getirdi.

İFHa Haberin sektörde ki rakiplerinden farklı olarak sahadan sürekli sıcak ve güncel haberleri yakalayarak bunları kamuoyuna sunmakla ‘’masa başı haberciliği’’ kabul etmediğini de dile getiren Çilingir, bu yeni süreçte İFHA Haber olarak sahadan edinilen ve sigortacılğa yön verebilecek her türlü veriyi haber bültenleri eşliğinde TSB’ye de sunacaklarını, bu vesile ile sektörün gelişiminde oluşturulacak politikalarda bir nebze de olsa katkı sunmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

İFHA’nın sadece bir haber ajansı olarak değil aynı zaman da danışma kurulu itibariyle de bir çok unsura yön verecek yetenekte olduğunu belirten Çilingir, edindikleri tüm bu birikimi Devletimizin ve Milletimizin emrine sunmaktan duydukları mutluluğu da belirtti.

İFHA Danışma Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası’nın yeniden yapılandırılma sürecinden sorumlu YK Üyesi olan Yalçın METİN de Atilla beyin yeniden seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Sendikalarının kurumsallaşması ve acenteler nezdinde daha çok karşılık bulması açısından TSB Başkanı olarak Atilla bey’in desteğine duydukları inancı dile getirdi.

Devletimizin yanında ve onu kalkındırmak için Milli Politikalar üretmeye ve desteklemeye devam edeceğiz

Ülkemizde Sigortacılığın en büyük dağıtım kanalı olmaya devam eden Sigorta Acentelerin, mesleki haklarının temini ve korunması açısından Sendikalarının büyük bir misyonu üstlendiğini belirten Metin, bu sürecin istenilen düzeye gelmesi için İFHA Haberin medya gücünü arkalarına alarak doğru ve etik habercilik sayesinde sendikalarının topluma daha iyi anlatılacağına duydukları inancı dile getirdi. SAİS, TSB, İFHA Haber, DMW ve MÜSİAD gibi farklı mecraların çatı örgütlerinin birbirlerini dinleyerek, kulak vererek büyük işlere imza atacaklarına olan itimadın hepimize moral olduğunu da belirten metin sözlerine destek beklentilerini dile getirerek son verdi.

Atilla BENLİ, Özgür OBALI ve Kurumsal iletişim müdürünün de karşılıklı duyulan memnuniyeti dile getirerek sonlandırılan toplantıda Atilla bey’in TSB ve Sektör için gösterdikleri çabayı örneklerle dile getirmesi, yüksek enerji ile sektöre büyük yenilikler getireceklerine dair verdikleri ipuçları tüm katılımcıları büyük bir heyecan ve morale sevk etmiştir.

Farklı kurumları temsilen bir arada olan toplantı katılımcılar, TSB Başkanı ATİLLA BENLİ ve İFHA Haber YK Başkanı FERHAT BOZÇELİK tarafından dile getirilen ‘’Devletimizin yanında ve onu kalkındırmak için Milli Politikalar üretmeye ve desteklemeye devam edeceğiz’’ sözlerine destek vererek görüşmelerden duydukları memnuniyeti milli bir reaksiyon olarak önemine vurgu yaptılar.

İlerleyen dönemde TSB Başkanı Atilla bey ve ekibini İFHA Haber ve DMW merkezinde de ağırlamaktan duyacakları memnuniyet ile görüşmeler tamamlanmıştır.