Dolar 32,4478
Euro 34,4546
Altın 2.489,87
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C

VakıfBank’tan QR kodlu bir yenilik daha

VakıfBank’tan QR kodlu bir yenilik daha
21 Ekim 2020 17:23

VakıfBank Mobil uygulaması kullanan müşteriler artık başka banka ATM’lerinden de QR kodla para çekebilecek

Temassız alışverişe QR kodlu dokunuş yapan VakıfBank, müşterilerine sunduğu yenilikçi ürünlerine bir yenisini daha ekledi. VakıfBank Mobil uygulaması kullanan müşteriler artık başka banka ATM’lerinden de QR kodla para çekebilecek. Projeye dâhil olan diğer banka müşterileri de VakıfBank’ın Türkiye genelindeki 4 bini aşkın ATM’sinden yararlanabilecek.

VakıfBank, BKM’nin (Bankalararası Kart Merkezi) QR kodlu ödeme hizmetlerini merkezileştirmesinin ardından, bir uygulamada daha süreci ilk tamamlayan banka oldu. Hızla uygulamaya alınan ‘Karekod Yönlendirme Sistemi’ projesiyle VakıfBank müşterileri artık projeye dâhil olan diğer banka ATM’lerinden, QR kodla para çekebilecek. Aynı şekilde BKM üyesi olan ve bu projeyi tamamlayan başka bir bankanın müşterisi de, kendi bankasına ait mobil uygulaması ile VakıfBank ATM’lerinden QR kodla para çekme imkânına sahip olacak.

‘Yenilikçi ürünlere imza atıyoruz’

Uygulamayla ilgili bilgi veren VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, “Daha önce ‘QR kodla temassız ödeme’ ürünümüzle alışverişte nokta atışı bir uygulamayı devreye almış ve ödeme sürecini değiştiren bir yeniliği hayata geçirmiştik. BKM’nin QR ödemelerini merkezileştirmesiyle bu uygulamamız, projeye dâhil olan diğer bankaları da kapsayacak şekilde genişlemişti. Şimdi yine BKM liderliğinde ‘Karekod Yönlendirme Sistemi’ projesini Türkiye’de ilk tamamlayan banka olduk. VakıfBank olarak sistemde yer almamız sektörümüz için de oldukça anlam ifade ediyor. Türkiye genelinde 4 bini aşkın ATM’mizle sisteme değer katan bankalardan biri ve ilki olduk” dedi.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, konuyla ilgili sözlerini şöyle tamamladı:

“VakıfBank olarak dijital zekâmızla bankacılık bilgi birikimimizi birleştiriyor ve yenilikçi ürünlere imza atıyoruz. Bu projeyi de ilk tamamlayan banka olarak sektörde öncülük yapmaya devam ediyoruz. Karekod Yönlendirme Sistemi, QR teknolojisinin uygulama alanının daha fazla genişlemesine önemli bir katkı sağlıyor.”

Müşteriler, BKM’nin ‘Karekod Yönlendirme Sistemi’ne dâhil olan bankaların ATM’lerinden para çekebilecek.