Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Plastik Hammadde Sektörünün Pandemi Macerası

Finans & Global Piyasalar
20 Temmuz 2020 19:55

Pandemi maalesef Plastik hammadde sektörünü de derinden yaraladı

Geçen sene sonlarına doğru hayatımıza giren ve maalesef birçok sekörü ve çalışanlarını zor bir sürece sokan Pandemi maalesef Plastik hammadde sektörünü de derinden yaraladı.

Özellikle ihracat yapan bir çok Plastik Hammadde tüketicisi siparişlerin iptal olması nedeniyle hem ciddi bir stokla karşı karşıya kaldılar hem de nakit akışlarını tamamen alt üst eden bir kaosun içine yuvarlandılar.

Hammadde fiyatları bu nedenlerden dolayı iyice düşünce de yüklenmiş ve yolda gelen malları olan sanayicilerin bazıları iptal ettiler bazıları da anlaştığı fiyatlardan satın aldılar. Elbette ilerleyen zamanlarda da bu duruşunu bozmayan ve sözünü tutan firmalar ödüllendirildi ve ödüllendirilmeye de devam ediyor. Ancak siparişi iptal edilen tedarikçiler açısından bu oldukça zordu. Zaten kan ağlayan bir piyasa vardı ve limana gelmek üzere olan malları piyasa fiyatlarının çok altına vermek zorunda kaldılar.

Bunların hepsini birebir yaşayan bir ticaret firması olarak biz tedarikçilerimizin bu süreci en az zararla atlatması için elimizden gelen her şeyi yaptık ve bu süreci onlarla birlikte omuz omuza atlattık.

Şimdi piyasa yavaş yavaş kendini toparlamaya ve yaralarını sarmaya çalışıyor.

Şimdi piyasa yavaş yavaş kendini toparlamaya ve yaralarını sarmaya çalışıyor. Şu an onlara en gerekli olan iyi bir finansman. Bu konuyu bir sonraki yazıma bırakacağım. Bir firmanın hayatını en iyi şekilde sürdürmesi için gerekli olan finansman modelinin nasıl olması gerektiği oldukça önemli.

Sevgili Dostlar, hangi sektörden olursak olalım hepimizi derinden etkileyen bu sürecin bir an önce geçmesini ve hayatımızın yine normale dönmesini tüm kalbimle diliyor ve bir sonraki yazımda tekrar buluşmak üzere herkese sağlıklı günler diliyorum.