Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

EYT – Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek?

EYT – Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek?
7 Kasım 2020 13:57

Sosyal güvenlik kurumu SGK ve doküman yönetim sistemi DYS gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek? EYT başvurusu veya başka sebeple SGK’ ya vermiş olduğunuz evraklar ile ilgili yapılan işlemler tamamlanmış ise evrak üzerinde gelen evrak dosyasına kaldırılmış ifadesi yer alır. Özetle ilgili evraklar resmi kurumlar tarafından işleme alınmış demektir. İlgili işlemin süreci hakkında artık e-devlet üzerinden durum bilgisi alabilir ve süreci takip edebilirsiniz. Açıklamasında Tahsis Talep ifadesi bulunan dosyalar için işlem devam etmektedir.

Ancak bu tamamen işlemlerin bittiği anlamına gelmeyebilir. Daha sonra yapılması gereken başka işlemler varsa da evrak üzerine bu açıklama yazılmış olabilir. Gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek sorusunun cevabı bu şekilde verilebilir.

Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış İfadesi Hangi Kurumlarda Kullanılır?

Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış
EYT – Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış

Sosyal Güvenlik Kurumunda memur zimmetinde olan resmi evrakların dosyaya kaldırılması gelen evrak dosyasına kaldırılmış olarak nitelendirilmektedir. İşlemleri yapılan ve tamamlanan evraklar için dosyaya kaldırma işlemi yapılmaktadır. Bu aslında her dosya için yapılan bir işlemdir.

SGK ile ilgili yapılan işlemlerde özellikle EYT başvurusu durumunda gelen evrak dosyasına kaldırılmış ifadesi karşımıza çıkabilir. Ancak bu işlemin tamamlandığı anlamına gelmez bazı durumlarda tamamlanmamış ya da eksik evraklar da olabilir. Evrak dosyasına kaldırılmış uyarısı ile karşılaşanlar daha sağlıklı hareket etmek için en yakın SGK’ ya giderek ya da arayarak detaylı bilgi almalıdırlar.

SGK’da Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek?

SGK Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek
SGK Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek

e-Devlet üzerinden SGK da bulunan dosyaların takibi yapıldığında bir çok tabirle karşılaşılabilir. Bunlardan biri de gelen evrak dosyasına kaldırılmış ibaresidir. Bu gibi durumlarla karşılaşanlar için SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek konusu ise merak konusu olmuştur. Bu kişiler detaylı bilgi almak için SGK ile iletişime geçmelidirler.

Bu tabir genel olarak bu evrakla ilgili işlem yapıldığı ve işlem yapılan dosyanın kaldırıldığı anlamına gelir. Memurun değişmesi durumunda işlemin düzenle devam edebilmesi için bütün soysalar kalıplaşmış kelimelerle anlatılır.

DYS Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış

DYS Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış
DYS Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış

Bilindiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu tüm evrak işlemlerinde Doküman Yönetim Sistemi’ne geçiş yapmıştır. Bu sistemde evraklarınızın hepsi taranarak elektronik ortama aktarılıyor. Evrakların kaybolması ya da zarar görmesi de bu şekilde engellenmiş oluyor. DYS ile DYS gelen evrak dosyasına kaldırılmış ibaresi bulunan dosyaların durumu ve aşağıdaki bilgilere ulaşılabilir:

  • 4A ve 4B için emeklilik evrak takibi
  • 4A ve 4B aylık bilgisi
  • SGK kapsamında yapılan işlemler
  • Emeklilik başvuru takibi
  • Bireysel ödemeler
  • Emeklilik durumu

Vergi dairesi maaş hesabına bloke koyabilir mi? merak ediyorsanız ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.

kaynak:

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

ETİKETLER: , , , , , , ,