Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Teşvik Ve Hibe (50 Bin TL)

İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Teşvik Ve Hibe (50 Bin TL)
7 Kasım 2020 14:47

İstiridye mantar yetiştiriciliği teşvik ve hibe (50 bin tl). İstiridye mantarı yetiştiriciliği devlet desteği. Güncel istiridye mantarı üretimi devlet desteği. Tarım ve orman bakanlığı destek ve hibe başvuru. KOSGEB destek ve hibe başvuru

İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Teşvik

İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Teşvik Ve Hibe (50 Bin TL)
İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Teşvik Ve Hibe (50 Bin TL)

Mantar pazarında ithalatın gözle görülür seviyede artması dolayısıyla da devlet yeni iş kurmak isteyen girişimcilere istiridye mantar yetiştiriciliği teşvik adı altında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortalama 50 Bin TL hibe ve kredi desteği vermektedir.

Son yıllarda Türk damak tadına son derece uygun olan mantar türlerine olan talep oldukça artış göstermiştir. Özellikle istiridye mantarına olan ilginin artması nedeniyle senelik mantar üretimi de neredeyse 2 katına çıkmıştır.

Düşük maliyetlerle başlanılan mantar yetiştiriciliği çiftçilikte en çok kazandıran sektörlerin başında gelmektedir. İstiridye mantarı üretimi de getirisi yüksek olduğu için girişimciler tarafından çok fazla rağbet görmektedir.

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Devlet Desteği

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Devlet Desteği
İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Devlet Desteği

Kısa sürede ürünün yetiştirilebilmesi nedeniyle yüksek karlar edilebilen meslek gruplarından olan mantar yetiştiriciliğine olan ilgi çok fazladır. En çok talep gören mantar türleri arasında istiridye mantarı gelir. Küçük bütçelerle kendi işini yapmak isteyenler ayrıca istiridye mantarı yetiştiriciliği devlet desteği ile bu işe başlayabilirler. Bunun için öncelikle KOSGEB’e başvurarak girişimcilik sertifikası almak gerekir. Girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifika aldıktan sonra, iş fikirleri komisyona sunulur ve onay alması halinde hibe ve faizsiz kredi olanağı girişimciye verilir. Devlet tarafından verilen hibe ortalama 50 bin TL liradır. Ayrıca Ziraat Bankası tarafından alınan hibenin 3 katı kadar faizsiz kredi imkanı da üreticiye sunulur.

Güncel İstiridye Mantarı Üretimi Devlet Desteği

İstiridye Mantarı Üretimi Devlet Desteği 2020
Güncel İstiridye Mantarı Üretimi Devlet Desteği

Mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticiler, bulundukları bölgedeki İl Tarım Müdürlüklerine giderek başvuru yapabilirler. Güncel İstiridye mantarı üretimi devlet desteği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme programı kapsamına alınmıştır. Ve üreticilere teşvik amaçlı hibe desteği sağlanmıştır. Bu teşvikten yararlanabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

  • Mantar yetiştiriciliğinin en az 100 m2 lik bir alan içinde yapılması gerekmektedir. Bu m2 sınırının altına hibe desteği sağlanmaz.
  • Mantar yetiştiriciliği yapmak için gerekli olan sistemin kurulmuş olması gerekir. Bu sistemin içerisinde; 3 katlı ranza sistemi ve bu sistemin içinde vantilatör, aspiratör, sırt pompası, higrometre, termometre gibi malzemeler olmalıdır.
  • Mantar yetiştiriciliği için kurulan tesis yerleşim yerlerinde belli bir mesafede olmalıdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek ve Hibe Başvuru

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek ve Hibe İçin Başvuru yapmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıda yönergeleri takip edin.

https://www.turkiye.gov.tr/tarim-ve-orman-bakanligi

KOSGEB Destek ve Hibe Başvuru

KOSGEB Destek ve Hibe İçin Başvuru yapmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıda yönergeleri takip edin. KOSGEB nitelikli eleman desteği nasıl alınır? KOSGEB evlilik ve düğün kredisi – şartlar ve belgeler nelerdir? sorularının cevapları için ilgili konularımızı okuyabilirsiniz.

https://www.kosgeb.gov.tr