Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirme Nasıl Yapılır?

Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirme Nasıl Yapılır?
25 Ağustos 2021 14:45

Obezite cerrahisi sonrası vücut şekillendirme nasıl yapılır? Ameliyat yapılacak bölgeler; yüz ve boyun bölgesi, karın bölgesi ve basen, uyluklar, kollar ve memeler.

Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirme

Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirme
Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirme

Dünya üzerinde obezite oranları her geçen gün artmaya devam ediyor. Yeni geliştirilen yöntemler obezite ameliyatları ile hastalar eski kilolarına kavuşabiliyor.

Obezite ameliyatlarına bağlı olarak aşırı kilo kaybı görülür. Kilo kaybından sonra derinin genişlemesi ve doku elastikiyetinin bozulması sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sarkan deriler vücudun herhangi bir noktasında meydana gelebilir. Bu tür durumlarla karşı karşıya kaldığınız zaman bu konuda eğitim almış bir plastik cerrahi uzmanına danışmanız gerekir. Post bariatrik cerrahi ameliyatları sarkan deri problemlerine karşı geliştirilen bir yöntemdir.

Vücut germe ameliyatları aşırı kilo veya kilo kaybından sonra ortaya çıkan deri birikintilerini gideren cerrahi bir uygulamadır. Cilt, ilk ağırlık artışı ile aşırı gerildiğinde ve sonra bu ağrılığı kaybettiğinde deri sarkmaya başlar. Kilo kaybı sonrasında uygulanan germe operasyonları bu görünümden kurtulmak isteyenler için uygun bir ameliyattır. Vücut germe ameliyatı her bölgeye uygulanabilir. Vücut germe ameliyatı, genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ayrıca ameliyat öncesi ve sonrası aylarca tutarlı bir kilo kontrolünün olması gerekir.

Ameliyat Yapılacak Bölgeler

Ameliyat Yapılacak Bölgeler
Ameliyat Yapılacak Bölgeler

Zayıflama sonrası ameliyat yapılacak bölgeler:

Yüz ve Boyun Bölgesi

Sarkmanın durumuna göre klasik yüz germe ve boyun germe uygulamaları yapılır.

Karın Bölgesi ve Basen

Aşırı kilo verme nedeniyle popo hacim kaybedebilir. Bu bölgede ortaya çıkan sarkmalarda fazla kısımlar kesilir.

Uyluklar

Uylukların iç bölümünde sarkma sorunları belirgin bir şekilde görülür. Uyluk germe ameliyatı ile giderilir.

Karın germe ameliyatlarından destek alınır. Çoğu zaman sarkmış olan popo ve basenleri de düzeltmek amacıyla kullanılır.

Kollar

Kollardaki sarkma problemi kol germe ameliyatı ile düzeltilmektedir.

Memeler

Sarkmaya başlayan memeler meme dikleştirme ameliyatı ile düzeltilir. Kilo sonrasında memelerin yağ içeriği de azalması nedeniyle meme protezi ile hacim olarak desteklenmelidir.

Genital Bölge

Genital bölgede ortaya çıkan sarkmalar bu bölgenin doğallığına uyumlu olacak şekilde düzeltilir.

Obezite sonrasında vücut üzerinde deformasyon sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Vicudun herhangi bir yerinde sarka sorunları görebilirsiniz. Obezite tedavisinden sonra ilk üç ay içerisinde hızlı kilo kaybı ortaya çıkacağı için bu görüntülere hazır olmanız gerekir. Kilo verme dönemi sona erdikten sonra postbariatrik cerrahi desteğinden yararlanabilirsiniz.

Tüm Vücut Germe Ameliyatı

Tüm Vücut Germe Ameliyatı
Tüm Vücut Germe Ameliyatı

Tüm vücut germe yani karın, bel ve kalça bölümünde ortaya çıkan sarkmalarda kullanılır. Hacim kaybının ortaya çıktığı bölümler 360 derecelik yapılan kesi yöntemi ile giderilir. Kalça bölgesinde sarkmayla beraber hacim kaybı ortaya çıkmışsa hastanın kendi yağ dokusundan hazırlanan fleb bölgeye eklenir.

Karın bölgesinde ortaya çıkan sarkma problemleri standart bir karın germe işlemi ile tamamlanır. Ameliyat sonrası hastalara özel korseler giydirilir. Hastanede yatış süresi bulunur. Karın germe operasyonlarından sonra yara iyileşmesi için özel ilaçlar verilir.

Obezite sonrası estetikte fazla sarkmış derinin uzaklaştırılması temel konudur. Fakat bazı farklılıkları da yer almaktadır. Ana nedeni bu deformasyon durumunun aniden ortaya çıkmasıdır. Hacim kaybı yaşanan yerin kısa sürede toplanması gerekir. Deformasyonlar özellikle yüz, göğüsler ve kalçalarda kendisini gösterir. Yüz bölgesinde yüz germe işlemiyle beraber otojen yağ enjeksiyonları yapılır. Meme sarkmalarında meme dikleştirme operasyonlarına silikon meme protezleri eklenir. Kalça toparlama işleminde ise fat flepler eklenmektedir.

Fzla derinin çıkarıldığı, karın bölgesinde kasların sıkılaştırıldığı germe işlemleri vücudun her noktasına uygulanabilir. Bu operasyonların geride bırakacağı izlerin nasıl saklanacağı ise doktor tarafından sizlere aktarılır. Operasyon sonrasında birkaç günlük istirahat dönemi yeterlidir. Yine de hastaya göre durum değişiklik gösterebilir. Tüm bu süreç doktorun yapacağı detaylı muayene sonrasında belli olur.

Güvenli meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı hakkında merak ettikleriniz için ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.