Sigortacı Nedir? Sigortacı Nasıl Olunur? Acente Açmak
Sigortacı Nedir? Sigortacı nasıl olunur, sigorta acentesi açmak, sigorta acentesi açma şartları, sigortacı olmak için hangi bölüm okunmalı, sigorta şirketi açmak, sigorta acentesi açmak için gerekli şartlar, nasıl sigortacı olunur, sigortacılık nasıl yapılır? yazımızda bunların cevabını bulacaksınız.
Sigortacı Kimdir? Sigortacı Nedir?

Sigortacı Kimdir? Sigortacı, müşteri ile sigorta şirketi arasındaki bağlantıyı sağlayarak hizmet veren kişidir. Bu kişiler müşterinin sigorta konusundaki bütün başlangıç, düzenleme, haber verme ve güncelleme gibi işlemleri için sorumluluk almaktadır.
Bu meslekte en önemli şey sabır ve disiplinli olmak gerektiğini belirtmemiz gerek. Bir sigortacının üzerine aldığı yükümlülüklerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda sigorta tekliflerini incelemek ve en iyi teklifi sunmak başlıca görevlerindendir.
- Sigorta paketlerini en iyi şekilde sunarak satış gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Kısacası ikna kabiliyeti yüksek olmalıdır.
- Her müşteri için bir dosya oluşturmalı ve prim ödemelerinin takibini yapmalıdır.
- Poliçe değişikliğinde müşteriye bilgi vermelidir.
- Süresi biten sigorta için müşteriye haber verilmeli ve yenileme işlemlerini yapmalıdır. Bu adımda müşterinin sigortayı yenilemesi için cazip paketler sunmalıdır.
- Sigortasını yenilemek istemeyen müşterilerin sigortalarını sonlandırma.
- Herhangi bir kaza durumunda hasar belirleme ekibi ile iletişim halinde olarak ödemesi yapılacak olan tazminatı belirlemesinde yardımcı olarak tazminat ödemesi için gerekli işlemleri tamamlar.
Sigortacılar ne kadar kazanıyor?
Bu kadar zahmetli işleri yapan sigortacılar ne kadar kazanıyor? Bu soru tarafımıza sıkça sorulardan bir tanesidir ancak bu soruya net bir cevap vermemiz ne yazık ki doğru olmayacaktır. Küçük, orta ve büyük işletmeler bulunmaktadır. Bu şekillendirme müşteri sayısı, çalışan sayısı ve şube sayısı gibi etkenlere göre yapılıyor olup çalışan sigortacıların maaşları 3.500 – 10.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Acente ve şirketler ise ortalama 10 bin TL ve üzeri kazanç sağlamaktadır.
Sigortacı Nasıl Olunur?

Sigortacılık her ne kadar zevkli bir meslek olsa da oldukça zahmetli olduğunu unutmamak gerek. Sigortacı nasıl olunur? sorusunu cevaplandırmadan önce sigortacının görevlerini öğrenmemiz daha sağlıklı olacaktır. İşte sigortacının görevleri:
- Müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda sigorta paketi seçiminde yardım etme.
- Seçilen sigorta paketi hizmetinin poliçesi oluşturulur.
- Müşterinin sigorta hakkında kafasına takılan bütün soru işaretlerine cevap olur.
- Yenilenmesi veya güncellenmesi gereken sigorta için müşteriye bilgi ve haber verir.
- Operasyon birimiyle sürekli koordineli çalışarak, oluşabilecek herhangi bir hasar durumunda tazminat ödemesini hızlıca yapmak
Nasıl Sigortacı Olunur?
Nasıl Sigortacı Olunur? Ne yazık ki bazı kişiler sigortacı olabilmek için yapılması gereken tek şeyin ofis açmak olduğunu düşünmektedir ancak bu düşünce tamamen yanlış olup birçok şartı bulunmaktadır. Özellikle son zamanlarda getirilen eğitim durumu bu şartlardan bir tanesidir. Okuduğunuz yükseköğretim okulunda sigortacılık ile alakalı bölümlerden mezun olmanız gerekir. Diğer şartlar yazımızın devamında yer almaktadır.
Sigortacı Nasıl Açılır? Sigortacı Nedir?
Sigortacı Nasıl Açılır? Üniversitenin lisans veya ön lisans bölümlerinden “Bankacılık ve Sigortacılık” ve benzeri bölümleri tamamlamış kişiler herhangi bir sigorta acentesinde personel olarak hizmet verebilir. Sigorta acentesi açmak için ise şartlar ağırlaşmaktadır. Bu şartlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Türkiye’nin herhangi bir ilinde sigorta acentesi açmak isteyen kişinin Türkiye’de yerleşik olma şartı aranmaktadır.
- Üniversitenin 2 veya 4 yıllık sigorta ile alakalı bir bölümden mezun olmak.
- Asgari mal varlığının olması şartı bulunmaktadır.
- SEGEM belgesi bulunma zorunluluğu
- Teknik personel unvanı taşıma
Sigortacı Olmak İçin Gerekli Belgeler?

Sigortacı Olmak İçin Gerekli Belgeler: Sigorta acentesi açmak için bazı devlet kuruluşlarına istenilen belgeleri götürerek kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Bu acenteyi tüzel ve gerçek kişi olarak açmanız mümkündür. Tüzel ve gerçek kişinin sigorta acentesi açmak için gerekli belgeler şu şekildedir:
Tüzel Kişiler İçin Gerekli Belgeler
Sigorta acentesi açmak isteyen Tüzel Kişiler İçin Gerekli Belgeler:
- Vergi Levha Sureti
- Ticaret Sicil Gazetesi
- İletişim Bilgileri
- Ticaret Sicil Tasdiknamesi
- Taahhütname
- Mesleki Sorumluluk Belgesi
- Şirket Ana Sözleşmesi Belgesi
- İflas Belgesi
- İmza Sirküsü Fotokopisi
Gerçek Kişiler İçin Gerekli Belgeler
Sigorta acentesi açmak isteyen Gerçek Kişiler İçin Gerekli Belgeler:
- Vesikalık Fotoğraf
- İkametgah Belgesi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Diploma
- Sigorta Şirketi ile Yapılan Sözleşme Nüshası
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Taahhütname
Nasıl Sigortacı Olabilirim? Sigortacı Nedir?

Nasıl Sigortacı Olabilirim? Yukarıdaki şartları sağladıktan sonra şubeniz için teknik müdür şartı bulunmaktadır. Bu teknik müdür ise ne yazık ki üniversite okuması yeterli olmamaktadır. Sigortacı teknik müdür olma şartlarından bazılarını ise şu şekildedir:
- Lisans mezunu ise 18 ay ön lisans mezunu ise 24 ay sektör tecrübesi aranmaktadır.
- Sabıka kaydının temiz olması
- Kurulacak olan sigorta acentesinin bulunduğu konuma yakın olmak.
Sigortacı olmak için bütün şartlar ve gerekli belgeleri sizler için sıraladık. Bu soruların cevabını aldıktan sonra girişimcilerin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de “sigortacılar ne kadar kazanır?” oldu. Normal bir acente firmasında hizmet veren personellerin maaşı ortalama 3.000 – 4.000 TL arasındayken bu durum büyük firmalarda artış göstermektedir. Sigorta acentelerinin kazançları ise müşteri sayısına göre farklılık göstermektedir. Küçük ve orta büyüklükte hizmet veren sigorta acentelerinin kazançları ortalama 7 – 10 bin TL arasındadır.
Kimler Sigortacı Olabilir?
Kimler Sigortacı Olabilir? Sigortacılık yukarıda da bahsettiğimiz gibi zahmetli olsa da oldukça keyiflidir. Özellikle bu alana eğilimi olan kişiler her zaman olmuştur. Bir oyun gibi zevk alan kişiler bulunmaktadır. Sevmenin yanı sıra kazançlı bir meslek olması da insanları sigortacı olmaya itmektedir ancak normal bir işletme açar gibi açıp başlangıç yapılmamaktadır. Sigortacı olmak için bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Sigortacıda çalışmak için sigortacılık bölümlerinden herhangi birini tamamlamak yeterli olacaktır.
- Acente açmak için ise bir önceki maddede belirttiğimiz gibi sigortacılık bölümlerinden birini tamamlamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra devlet kuruluşlarının sizden istediği belgeleri tamamlayıp açılış yapabilirsiniz. “Sigortacı olmak için gerekli evraklar” adlı başlığın altında yayınladığımız bu belgeleri tamamlamanız yeterli olacaktır.
Bunların yanı sıra herhangi bir sigorta acentesi ve şirketi bünyesinde çalıştırmak istediği kişilerden bazı beklentileri bulunmaktadır. Bu beklentiler şu şekildedir:
- Öz motivasyon
- Müşteri hizmetleri becerisi
- Analitik beceriler
- En önemli madde iletişim yeteneğidir. Bu madde istisnasız bütün acente ve şirketlerin personellerinden beklentileridir.
- İstatistiksel beceri
- Pratik olma
- İkna kabiliyeti
- Mantıklı yaklaşım
- Bu sektörde kariyer hedefi olan
- Ekip çalışmasına yatkın.
Sigortacı Açmak

Sigortacılık her ne kadar zahmetli bir meslek dalı olsa da birçok kişinin hayalidir. Sigortacı açmak geçmiş yıllarda oldukça basit olsa da günümüzde bu durum böyle değildir. Her geçen günde sigortacı olma şartları ağırlaşmaktadır. Sigortacı olma şartları, gerekli belgeler ve hangi bölümden mezun olmalıyız tarzındaki soruların cevabına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
Sigortacı açmak için önünüzde iki yol bulunmaktadır. Bu yollardan bir tanesi bağımsız sigorta acentenizi açmak iken diğeri ise herhangi bir sigorta şirketinin bayiliğini almaktır. Bu iki seçeneğinde kendilerine özel avantajları ve zararları bulunmaktadır. Bunun için açacağınız konum ve rekabet gibi hususları göz önüne alarak seçim yapabilirsiniz. Herhangi bir sigorta şirketi ile anlaşmadan önce şu hususları göz önüne alarak kararınızı kesinleştirmelisiniz:
- Komisyon tutarları
- Komisyon ödemelerinin süreleri
- Bayilik için ödemeniz gereken ücret
- Şirketin müşteri memnuniyet oranı ve güvenirliği
Bu hususlar temel hususlar olup sigortacı açmadan önce detaylı araştırma yapmalısınız. Sigorta açmak isteyen genç girişimcilerin yaptığı en sık hatalardan bir tanesi de acele edilmesidir. Bir anlık heves ve acele uğruna yanlış şirket ve ofis konumu seçimi gibi hususlardan dolayı birçok sigortacı kısa ömürlü olmaktadır. Hatta ülkemizde en hızlı kapanış veren meslek dallarından bir tanesinin sigortacı olduğunu biliyor muydunuz?
Sigortacı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Sigortacı açarken devlet kurumları sizden bazı belgeleri tamamlamanızı ister. Aslında her sektör için bu kural geçerlidir ancak sektörüne göre farklı şartlar ve belgeler istenmektedir. Sigortacı açmak için ise gerekli belgeler şu şekildedir:
Gerçek Kişi (Şahıs) İçin
- Nüfus cüzdanı sureti
- Adli sicil belgesi
- Vesikalık fotoğraf
- Ticaret sicil gazetesi
- İkametgah belgesi
- Okul diploması
- Ticaret sicili tasdiknamesi
- Taahhütname
- Mesleki sorumluluk sigortası
- Bilgi formu
- Sigorta şirketi ile yapılan sözleşmenin örneği (varsa)
- İflas konkordato belgesi
Tüzel Kişiler İçin
- Şirket ana sözleşmesi
- Ticaret sicil gazetesi
- Şirket ana sözleşmesi
- Ticaret sicili tasdiknamesi
- Vergi levhası sureti
- İflas konkordato belgesi
- Taahhütname
- Bilgi formu
- İmza sirküleri kopyası
- İletişim bilgileri
- Mesleki sorumluluk sigortası
- Sigorta şirketi ile yapılan sözleşmenin örneği (varsa)
Bu belgeleri tamamladıktan sonra sigorta acentesi açmanız için önünüzde engel kalmayacaktır. Sigortacı açma maliyeti içerisine bu belgelerden bazıları da yer almaktadır ancak bu maliyet yüksek olmayıp sizi zorlayan şey belgeleri toplamak olacaktır. Birden fazla devlet kurumundan toparlayacağınız bu belgeler için birkaç gününüzü ayırmanız gerekecektir. Bu sıraladığımız belgelerden bir tanesinin eksik olması dahi sigortacı açmanıza engel teşkil edecektir.
Sigortacı Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı

Sigorta açabilmek için aranan en önemi şart şüphesiz diplomadır. Sigortacı Olmak İçin, Üniversitelerde yer alan 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık, Sigorta ve Risk yönetimi ve Aktüerya ve Sigortacılık bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır. Bunun yanı sıra 4 yıllık lisans bölümlerinden herhangi bir bölümü okumakta yeterli olmaktadır.
Diplomanın yanı sıra son yıllarda SEGEM belgesi olmayan kişilerin sigortacı ve sigorta brokeri olması yasaklanmıştır. SEGEM’in kelime anlamı “Sigortacılık Eğitim Merkezi” (https://www.segem.org.tr)olup buradan belge almayan kişilerin sigorta poliçesi hazırlayarak satması kesinlikle yasaktır. SEGEM’in belirli aralıklarda açtığı kurs ve sınavları takip ederek müracaatta bulunabilirsiniz. Sınavlara belirli bir ücret yatırmanız halinde katılmaya hak kazanıyorsunuz. Katıldığınız SEGEM sınavında istenilen başarı oranını yakaladığınız takdirde SEGEM belgesi almaya hak kazanırsınız. SEGEM belgesi ne işe yarar? Sorusuna ise şu şekilde cevap verebiliriz:
- Sigorta brokeri olabilirsiniz.
- Sigorta acentesi açabilirsiniz.
- Sigorta eksperi olabilirsiniz.
- Aktüer olabilirsiniz.
SEGEM belgesine sahip olanlar veya almak isteyenler tarafından en sık sorulan sorulardan bir tanesi de “SEGEM belgesi ile reasürans brokeri olabilir miyim? olmuştur. Bu sorunun cevabına ise hayır diyebiliriz. Bu belge yalnızca yukarıda sıraladığımız işler doğrultusunda kullanımına müsaittir.
Sigortacılık yapabilmek için 2 yıllık sigorta bölümleri veya herhangi bir lisans eğitimi almanız yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra SEGEM belgenizin olması gerekmektedir.
Herhangi bir sigorta şirketinin acentesi olmak için seçiminizi doğru yapmalısınız. Aksi takdirde birçok ağır şartlar altında ezilebilirsiniz. Çalışmak istediğiniz sigorta şirketinin eğitim ve satış desteği, üretim hedefi, ödenen vergi oranları, yazılım desteği, reklam desteği, teknik destek birimi ve insan kaynakları gibi hizmetlerini değerlendirmelisiniz. Size en uygun kriterlere göre seçiminizi yapabilirsiniz. Yeni açmış olacağınız sigorta acentenizde müşteri bulmak en önemli adımlardan bir tanesidir. Hızlı bir şekilde müşteri bulmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- İnternet bazı kişiler tarafından küçümsense de günümüzün en önemli şeylerinden bir tanesidir. Zamanımızın büyük bölümünü internette geçirdiğimiz aşikar. Bu nedenden dolayı internet sitenizi mutlaka oluşturmalısınız.
- İnternet sitesinin yanı sıra sosyal medya hesaplarınızı oluşturmalı ve güncel olarak kullanmalısınız.
- El broşürleri ve kartvizit gibi tanıtım ürünleri ile çevrenize belirli olarak kendinizi hatırlatın.
- Sosyal medya ve arama motorlarına reklam verin. Uzman bir reklam danışmanı ile çalışmanız halinde müşteri sayınızda inanılmaz artış yaşanacağını belirtmek isteriz.
- Kurumsal kimlik taşımanızın oldukça önemi vardır. Kurumsal olmayan acentelerin ömürleri kısa olmakta ve müşteri kapasitesi kısıtlıdır.
- Çalışan personellerin profesyonel kişilerden oluşmasına dikkat ediniz. Bu sektörde müşteri memnuniyeti en önemli etken olup müşterinin devamlılığı size kazanç getirecektir.
- İlk etapta müşteri portföyünüzü genişletmek adına kar oranınızı düşürebilir veya daha cezp edici kampanyalar sunabilirsiniz. Müşterinin kaliteli ve ekonomik hizmet arayışı içinde olduğunu unutmamak gerek.
Sigortacı Olma Şartları

Sigortacı olmak için diploma ve gerekli belgeleri tamamlamak ne yazık ki yeterli olmamaktadır. Bunarın yanı sıra sigortacı olmak isteyen kişide şu şartlar aranmaktadır:
- Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmek
- Minimum 25 bin TL’lik mal varlığına sahip olmak
- Teknik personel unvanına sahip olma
- Yüz kızartıcı suç işlememiş olması
- Merkez şubenin Türkiye’de olması
- Kurulacak olan şirketin bütün bölümlerinde yeterli alt yapıya sahip olması
- SEGEM belgesi
- Sermaye ücreti
SEGEM belgesi almak için Sigortacılık Eğitimi Merkezinin resmi web sitesinden yapabilirsiniz (https://www.segem.org.tr). Başvuruyu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Sağ kısımda yer alan “Yeni üye” butonuna tıklayarak kaydolun.
- Kaydolma kısmında girdiğiniz mail adresi ve şifre gibi giriş bilgilerini unutmamalısınız. Üye olduktan sonra üye girişi kısmından giriş yapınız.
- Giriş yapmanızın ardından karşınıza çıkan başvuru kategorisine girerek formu doldurun.
- Bütün işlemler tamamlandıktan sonra gireceğiniz sınavın bedelini ödeyin.
Bu başvuru sonucunda sınav tarihini bekleyerek sınava giriş yapınız. Sınavdan başarı barajını geçmeniz halinde SEGEM belgesine sahip olursunuz. Bu SEGEM belgesinin geçerlilik süresi bulunmayıp ömür boyu kullanabilirsiniz.
Sigorta acentesi açmak için gerekli sermaye ortalama 100 bin TL civarıdır. Bu durum açmak istediğiniz ofisin büyüklüğüne, konumuna ve vereceği hizmetlere bağlı olarak farklılık gösterecektir. Sigorta acente bayiliği alacağınız firmanın seçimini de özenle yapmalısınız.
Neden Sigortacılık Mesleği
Sigortacı, sigortacılıkla alakalı bütün süreçlerin takibini yapan kişidir. Bu kişinin poliçe hazırlama, poliçe yenileme, poliçe sonlandırma, sigorta paketleri hakkında bilgi verme ve destek verme gibi birçok görevi bulunmaktadır. Her ne kadar zahmetli olsa da bir o kadarda zevkli kısımları yer almaktadır.
Neden sigortacılık mesleği sorusuna ise verilebilecek en güzel cevap geleceğin mesleği olarak tabir edilen bir meslek dalı olmasıdır. Her geçen gün yeni alanlarda sigorta türleri çıkarken insanların kendilerini güvence altına almak için kullandıkları bir hizmettir. Bu hizmeti tercih eden kişilerin çoğu bilinçli insanlar olup her geçen gün bu bilinçli insan sayısı artmaktadır. Bunun beraberinde ise sigortalı sayısı her geçen gün artmaktadır.
Sigortacılık Nasıl Bir İş?
Sigortacılık gün içerisinde sıkça duyduğumuz terimlerden bir tanesidir. İnsanlar kendilerini, ailelerini ve mal varlıklarını güvence altına alabilmek adına çeşitli sigorta türlerinden faydalanmaktadır. Bu kapsamda sigortacı kişinin sigorta paketlerinin tanıtımını ve satmış olduğu sigorta paketinin poliçesinin hazırlayarak işlemleri başlatır. Ancak, sigortacılık yalnızca bu kadar basit bir işlem olmadığını belirtmek isteriz. Bu süreçten sonra poliçede yaşanan değişikliklerin müşteriye bildirilmesi, prim ödeme hatırlatmaları, oluşabilecek herhangi bir olumsuz vakalarda sigorta ekspertizlerini hızlıca olay yerine göndermesi ve dosya takibini eksiksiz bir şekilde yapmak zorundadır.
Sigortacılık Nasıl Bir Meslek?
Sigortacılık nasıl bir meslek? sorusuna verilebilecek en güzel cevap sabırlı olmaktır. Birçok müşteri ile iletişim halinde olmanızın yanı sıra dosya takibi ve yeni dosya oluşturma gibi birçok işlemleri gerçekleştirmesi nedeniyle yorucu bir meslektir. Peki, sigortacı olmak için hangi bölümleri bitirmeliyim? Sigortacı olabilmek için 4 yıllık veya 2 yıllık sigortacılık bölümlerini bitirmelisiniz. Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık, Sigorta ve Sigorta ve Bankacılık Bölümleri bu bölümlere dahil olup sigorta acentesi açmak için ise 2 yıllık sigortacılık ile alakalı herhangi bir bölüm veya 4 yıllık herhangi bir bölüm bitirmeniz yeterli olacaktır. Daha detaylı bilgi sahip olmak isteyen kişiler herhangi bir sigorta acentesi iletişime geçebilir hatta imkanı varsa birkaç gün staj yaparak sigortacılık nasıl bir meslek olduğunu daha iyi öğrenebilir.
Yetiştirilmek Üzere Sigortacı
Sigortacılık bölümlerinden yeni mezun olmuş ve iş arayışı içerisi olan kişilere yönelik iş ilanları açılmaktadır. Bu iş ilanında “yetiştirilmek üzere” ibaresi yer almakta olup firmalar genellikle daha düşük ücretler karşılığında personel çalıştırma peşindedir. Bunun yanı sıra yeni mezun olan kişilerde staj haricinde herhangi bir tecrübesi olmaması nedeniyle ileriki dönemlerde daha iyi bir makamda olabilmek için tecrübe kazanmak adına bu tür iş ilanlarına başvuru yapmaktadır. Yetiştirilmek üzere sigortacı iş ilanlarına ise internet üzerinde yer alan iş ilanları sayfasını ve gazetelerde yer alan iş ilanı kısmını takip etmelisiniz.
Sigortacı Olmak İçin Kurs
Sigortacı olmak için üniversite okumadan kursları tamamlamanız yeterli olabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslardan faydalanarak sigortacı olabilmeniz mümkündür. Sigortacılık kursunda katımcılara öğretilen şeylerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Sigorta tanımı
- Sigortacılık hakkında terim ve kavramlar
- Sigortacılık sektöründe yer alan kurallar
- Risk analizi
- Risk kontrolü
- Poliçe işlemleri
- Hasar işlem süreçleri
- Sigorta pazarlaması
- Sigortacılık hukuku
- Genel sigortacılık mevzuatı
- Sigorta muhasebesi
Bu kurslara başvurmak için en az lise mezunu olma şartı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra gerekli evraklar 2 resim, kimlik fotokopisi ve diploma fotokopisidir. 170 saat süren sigortacılık kurslarına katılarak sende sigortacı olabilirsin.
sigortacı nedir, sigortacı nasıl olunur, nasıl sigortacı olunur, sigortacı olmak için ne gerekli, sigortacı nasıl açılır, nasıl sigortacı olunur, nasıl sigortacı olabilirim, sigortacı kimdir, kimler sigortacı olabilir, sigortacı açmak, sigortacı açmak için gerekli belgeler, sigortacı olmak için hangi bölüm okunmalı, sigortacı olma şartları, sigortacılık hangi bölüm gibi bir çok soru ve konu hakkında bilgileri paylaştık. Bu bilgileri Türkiye Sigortalar Birliği TSB resmi sitesinde, Hazine Bakanlığı resmi sitesinden derlenmiştir.
Kaynaklar: https://www.tsb.org.tr/
Sigortacılık mesleği dışarıdan oldukça basit bir meslek gibi gözükse de içine girildiği vakit oldukça zahmetli olduğunu göreceksiniz. Yazımızın devamında sigortacı olmak için izlemeniz gereken bütün adımları sizler için paylaştık.