Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

TESK’ten Aşı İçin Farkındalık Kampanyası

TESK’ten Aşı İçin Farkındalık Kampanyası
11 Haziran 2021 16:26

TESK’ten aşı için farkındalık kampanyası. Tüm iş yerlerine ve ticari araçlara broşür asılacak. Bir buçuk yıldır verdiğimiz mücadele zaferle sonuçlanmalı.

TESK’ten Aşı İçin Farkındalık Kampanyası
TESK’ten Aşı İçin Farkındalık Kampanyası

Ülke genelinde 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkârın çatı kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), 82 Birlik, 13 Mesleki Federasyon ve 3 bin 200 Odası ile birlikte Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı için farkındalık kampanyası başlatıyor. Haziran ayı sonu itibariyle ülke genelinde TESK’e bağlı tüm iş yerleri ile ticari araçlara broşürler asılarak Ben Aşımı Oldum, Ya Siz?, Aşı Hayat Kurtarır sloganlarıyla esnaf ve sanatkarlar ile tüm vatandaşlar aşı olmaya teşvik edilecek.

Tüm İş Yerlerine Ve Ticari Araçlara Broşür Asılacak

Covid-19 ile mücadele kapsamında maskemesafe ve hijyen kurallarına uymanı yanı sıra aşı olmanın virüsten korunmada büyük bir kalkan olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bazı vatandaşlarımızın aşı ile ilgili yanlış önyargılara sahip olduğunu göz önünde bulundurarak aşının virüsten korunmadaki yeri ve önemini anlatmak adına ülke genelindeki tüm iş yerlerimizde aşı için farkındalık kampanyası başlatıyoruz. Bu kapsamda TESK olarak tüm sektörlerdeki iş yerlerimize ve ticari araçlara göndermek için afiş bastırdık. Aşının güvenli olduğunu, vatandaşın aşıdan korkmaması gerektiğini vurgulayarak ülke genelinde aşı olmayan tek bir vatandaşımızın bile kalmaması için kampanyamızı ay sonuna kadar başlatmış olacağız dedi.

Bir Buçuk Yıldır Verdiğimiz Mücadele Zaferle Sonuçlanmalı

Pandemi başladığından bu yana başta esnaf ve sanatkarlar ile tüm vatandaşların bir buçuk yıldır verdiği mücadelenin artık aşı sayesinde zaferle sonuçlanması gerektiğini vurgulayan Palandöken, Vatandaşlarımız aşı konusunda ağızdan ağıza dolaşan bilgi kirliliğine asla kulak asmamalı. Bilim insanlarının görüş ve düşünceleri dikkate alınarak hayatı güvende yaşamak için mutlaka aşı olunmalı. Hastalanma oranları ve vaka sayılarındaki düşüş, bir buçuk yıldır verdiğimiz mücadelede artık başarıya ulaşacağımızın sinyali. Pandemiden kurtularak ülkece huzura kavuşmak için tüm vatandaşlarımız sırası geldiğinde aşısını olmalı diye konuştu.