Ageas Re Yönetim Kadrosunu Yeniliyor
Brüksel merkezli reasürans şirketi Ageas Re, 1 Eylül 2026 tarihinden itibaren bölgesel bir organizasyon yapısına geçecek. Bu hamle, şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Joachim Racz tarafından bugün duyurulduğu üzere müşteri yakınlığını ve hizmetlere erişilebilirliği optimize etmek amacıyla tasarlandı.
Ageas Re’deki yeni ve daha müşteri odaklı organizasyon, şirketin Ürünler ve Uygulamalar bölümünün yanında yer alacak olan EMEA Mal ve Sorumluluk, Americas Mal ve Sorumluluk ile Uluslararası ve Özel Riskler bölgelerini içeriyor.
EMEA Mal ve Sorumluluk bölgesi, Anne Deister tarafından yönetilecek olup; kendisi Güney Mal Baş Underwriter’ı Gilles Marchal ve EMEA Sorumluluk Baş Underwriter’ı Noël Ammann tarafından desteklenecek. Deister şimdilik bölgesel yönetim rolünü, Zürih Şube müdürlüğü rolünü ve Kuzey/Doğu Mal Baş Underwriter rolünü bir arada yürütecek.
Reasürans şirketinin Baş Underwriting Sorumlusu olan Jeremy Walker, Americas Mal ve Sorumluluk bölgesini yönetecek. Ageas Re, kendisinin Latam ve İberya Baş Underwriter’ı olarak kalan Vincent Rensonnet ile ve 1 Kasım 2026 itibarıyla Kuzey Amerika liderlik rolünü üstlenecek olan Christian Marx ile çalışacağını doğruluyor.
Uluslararası ve Özel Riskler bölgesi, Asya Bölge Direktörü Matthew Tong’un uzmanlığına ve şirketin Özel Hatlar Başkanlarına sahip olacak: Mühendislik için Shahrokh Shahpoori, Tarım için Michael Rüegger, Kredi ve Kefalet için Sylvie Hirn ve Jeremy Lilburn. Ageas Re, Uluslararası Sorumluluk için bir boş pozisyonun açık kaldığını doğruluyor.
Ürünler Ve Uygulamalar Birimi
Belirtildiği gibi yeni bölgeler, Ageas Re’nin Ürünler ve Uygulamalar biriminin yanında yer alacak ve Pierre-Yves Dalimier, Yenilikçi, Yapılandırılmış Reasürans ve Parametrik Sorumlusu rolünü üstlenirken, Stéphane Nadjar, MGA ortaklıklarının geliştirilmesini de içeren İş Geliştirme Sorumlusu olarak kalmaya devam ediyor.
Tüm Bölgesel yöneticiler ve Ürünler ve Uygulamalar yöneticileri, CUO Walker’a rapor verecek. Ayrıca Stephan Rappaz, tutarlı portföy geliştirme çabasıyla doğrudan CEO’ya rapor vererek ve Bölgesel Yöneticiler ile ilgili Sorumluluk ekipleriyle yakın bir şekilde çalışarak Sorumluluk CUO’su olarak görev yapmaya devam ediyor.
Buna ek olarak Ageas Re, Yönetim Komitesinde bazı yakın değişiklikler duyurdu; özellikle CFRO rolünün, Jerome Carré tarafından yönetilen tek ve genişletilmiş bir CFO fonksiyonuna ve şu anda CRO ve Ülke Müdürü olduğu Maybank Ageas Holdings Berhad’daki Ageas Re hisselerinin satışının kapanışıyla uyumlu hale getirilecek olan onboarding sürecindeki Dimitri Terryn tarafından yönetilecek belirli bir CRO fonksiyonuna bölüneceği belirtildi.
Son olarak Walker, CUO olarak Ageas Re Yönetim Komitesine katılacak ve Petra Vynckier, Grup İşleri ve Retro’dan sorumlu kalmaya devam edecek.
“Yeni bir organizasyonla zorlu bir yenileme sezonuna giderken, ekipler müşteri ve ortak hizmetlerini daha da güçlendirmek için kusursuz bir geçiş sağlayacak.
“Lütfen yeni sorumluluklar alan tüm meslektaşlarımızı kutlamamda bana katılın!” dedi CEO Racz.



