Dolar 34,1057
Euro 37,5441
Altın 2.913,72
BİST 9.061,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Çok Bulutlu
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Aksigorta’nın Deepfake İle Yaptığı Reklam Filmine 3 Ödülle Döndü

Aksigorta’nın Deepfake İle Yaptığı Reklam Filmine 3 Ödülle Döndü
17 Ocak 2023 21:48

Aksigorta’nın, deepfake teknolojisini kullanarak dijital riskler konusunda hayata geçirdiği video projesi, mobil dünyanın en başarılı kampanyalarının belirlendiği MMA Smarties Ödülleri’nde 3 ödülün sahibi oldu.

Toplumsal sorumluluk bilinciyle, dijital güvenlik alanında risk bilinci üzerine çalışmalarını sürdüren Aksigorta, sene başında ‘deepfake’ teknolojisini kullanarak dijital risklerin ne kadar ‘olası’ olabileceğini gösteren bir video projesine imza atmıştı. Aksigorta, geniş yankı uyandıran bu video ile mobil dünyanın en başarılı kampanyalarının belirlendiği MMA Smarties Ödülleri’nde The Smarties Turkey’nin XR Teknoloji kategorisinde Altın, Marka Amacı ve Aktivizm kategorisinde ise Bronz ödülün sahibi olmasının yanı sıra The Smarties EMEA XR Teknoloji kategorisinde ise yine Altın ödül kazarak, 3 farklı kategoride ödüllendirilmiş oldu.

Dijitalleşmenin yaratabileceği olası risklere yönelik bu video ile Aksigorta, dijital risklerin toplumdaki genel kanının aksine aslında ne kadar ‘yaşanabilir’ olduğuna da dikkat çekmişti. Proje kapsamında Müzikotek yayımcılığında hayata geçirilen videoda farklı bir ses teknolojisi kullanıldı. Ses konusunda çalışılan Ukraynalı silikon vadisi şirketi Respeecher, ortaya koyduğu yapay zekâ destekli ses klonlama teknolojisi ile insan sesini başarılı bir şekilde kopyalayıp çoğalttı. Görüntü konusunda ise İsrailli CannyAI firması ile çalışıldı. Her iki partner de ses ve görüntü oluşturulması konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösterdi.

ETİKETLER: ,