Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Güvencem Ankara’m Ferdi Kaza Sigortası

Güvencem Ankara’m Ferdi Kaza Sigortası
17 Şubat 2021 00:58

Ankara Sigorta Güvencem Ankara’m Ferdi Kaza Sigortası: Gün içerisinde evde, işte ve sokakta başınıza bin türlü kaza bela gelebilir.

Bu tarz kaza ve belalardan korunmak adına kendinizi ve ailenizi Güvencem Ankara’m ile güvence altına alabilirsiniz. Hiç kimse ölümünden sonra ailesinin gelirsiz kalmasını istemez. Güvencem Ankara’m ile ailenizi güven altına alabilirsiniz.

Güvencem Ankara’m Ferdi Kaza Sigortası | 17 Şubat 2021

Satın alınan sigorta paketine bağlı olarak ailenize 10 sene boyunca aylık ödeme yapılır. Bu ödeme her sene enflasyon oranına bağlı olarak artmaktadır. Güvencem Ankara’m güncel olarak verdiği prim ve ödeme seçenekleri şu şekildedir.

Güvencem Ankara’m Ferdi Kaza Sigortası Ne Kadar?

Yıllık prim 185 TL; 10 sene boyunca aylık 1.500 TL ödeme

Yıllık prim 299 TL; 10 sene boyunca aylık 3.000 TL ödeme

Ödenen prim ücreti her sene TÜFE bağlı olarak artmakta olup bu oran %10 ile sınırlıdır. Artı olarak prim ödemenizi 6 ay taksitle vade farksız ödemeniz mümkün.

Bunun yanı sıra tüm dünyayı kasıp kavuran COVID-19 hastalığına karşı kendinizi güvence altına almak istemez misiniz? Güvencem Ankara’m olarak pandemi döneminde kendinizi güvence altına almanıza yardımcı oluyoruz. İş kaybı ve ekstra masraflarınızda kendinizi güvence altına alabileceğiniz bu sigorta çeşidimizde verilen prim ve ödeme seçenekleri şu şekildedir:

Yıllık prim 43 TL; Günlük 500 TL ödeme

Yıllık prim 79 TL; Günlük ödeme 1000 TL

Güvencem Ankara’m

Kimler Poliçe Yaptırabilir?

Güvencem Ankara’m sigortasından aşağıda belirttiğimiz kişiler haricinde 18 – 65 yaşındaki herkes faydalanabilmektedir:

  • Yeraltı ve yerüstü madenlerde çalışanlar,
  • Yeraltı işlerinde çalışanlar (sondaj, kazı vb.),
  • Taş ve kum ocaklarında çalışanlar,
  • Yeraltı ve su altı inşaat ve tamirat işlerinde çalışanlar (kuyu, tünel, kanalizasyon, iskele, liman vb.),
  • Yüksekte çalışan işçiler (inşaat, gökdelen vb.) inşaat yapım, onarım ve yıkım işleri ile uğraşanlar (İç cephe onarım ve tadilat işleri hariç),
  • Patlayıcı, parlayıcı veya yanıcı özelliği olan maddelerin imali, kullanımı, depolaması ve nakli,
  • Gemi yapımı ve tersane çalışanları,
  • Yüksek gerilim hattı, yüksek akım altında elektrik işleri ile uğraşanlar,
  • Ağaç ve odun işleme (Marangozhane işleri hariç)
  • Mermer vb. taş işleme faaliyetlerinde bulunanlar,
  • Zırhlı araç personelleri, itfaiyeciler, para nakli yapan taşıyıcılar,
  • Jokeyler ve seyisleri,
  • Cam siliciler,
  • Profesyonel sporcular, dublörler, kuryeler,
  • Kurşun, arsenik, civa ve asitin kullanıldığı, üretildiği işlerde çalışanlar
  • Çimento, cam, alüminyum, demir, çelik, üretim işlerinde çalışanlar,
  • Gemi mürettebatı ve dalgıçlar,
  • Köprü, baraj ve enerji üretim santrallerinin inşaatı ve bakım/onarım faaliyetlerinden herhangi birini gerçekleştiren iş yerlerinde çalışan kişilerin, bu faaliyet konularının ifası kapsamında meydana gelebilecek olaylar ile, tarife dışı bir hava taşıtı ile yapılan uçuşlar sırasında meydana gelen  sigortalı vefatı poliçe teminat kapsamı dışındadır.

Not: Bu mesleklerde çalışan adına sehven düzenlenmiş bir poliçe olsa dahi, bu mesleklerin ifası sırasında meydana gelen vefat teminat dışıdır.

Mükellef Türüne Göre Primlerin Vergi Matrahından İndirim Şartları Nelerdir?

Ücretli Çalışanlar: Kişinin kendi veya eşi üzerinden ödeme yaptığı Güvencem Ankara’m sigorta priminin tamamını; brüt ücretin yüzde 15’ini ve asgari ücretin yıllık toplamını geçmeyecek şekilde vergi matrahından indirebilinmektedir.

  • Örneğin; % 20 vergi diliminde olan 185 TL primli Güvencem Ankara’m sigortalısının vergi matrahından indirim ile sağlayacağı vergi iadesi 37 TL olacak, poliçe için net ödemesi 148 TL’na düşecektir. 378 TL ödeyen sigortalıda iade ise 75,6 TL’na ulaşacaktır.
  • En üst vergi dilimi olan % 40’lık matrahtaki sigortalılarda ise vergi iade tutarı sırasıyla 74 ve 151,2 TL olmaktadır.
  • Sigortalımızın iadeden faydalanmak için poliçenin bir örneği ile poliçe prim ödemesinin yer aldığı kredi kart ekstresini veya tahsilat makbuzunu çalıştığı kurumun muhasebe birimine ileterek matrah indirim işleminin yapılmasını istemesi yeterlidir.

İşverenler için ödenen sigorta primleri vergiye esas matrahtan düşebilmektedirler.

Beyana tabi gelir vergisi mükellefleri, kendi veya eşi üzerinden yaptığı sigorta prim ödemelerinin tamamı gelir beyanındaki ücretin yüzde beşini ve asgari ücretin yıllık toplamını geçmeyecek şekilde vergi matrahından indirebilirler.

Güvencem Ankara’m Sıkça Sorulan Sorular

Bir Yıldan Uzun Süreli Poliçe Satın Alınabilir Mi?

Güvencem Ankara’m tarafından yapılan bütün sigortalar bir yıllık yapıldığından dolayı daha uzun süreli poliçe hazırlamak mümkün değildir. Ancak, her sene sigortanızı yenileyerek uzun süre kullanım sağlayabilirsiniz.

Poliçe Sadece Yurtiçinde Mi Geçerli?

Güvencem Ankara’m tarafından yapılan sigortalar yalnızca yurtiçinde geçerli olmayıp dünyanın neresinde olursanız olun geçerlidir. Ancak, pandemi döneminde sunulan COVID-19 teminatında yalnızca ülke sınırları içerisinde yer alan devlet hastaneleri, üniversite ve pandemi hastanesi olarak belirlenen hastanelerde geçerlidir.

COVID-19 Nedeniyle Ölüm Teminata Dahil Midir?

Bu sigorta kapsamınca ölüm teminata dahil olmayıp yalnızca kişinin hastanede yattığı süre zarfında ödeme yapılmaktadır.

Güvencem Ankara’m EGM Ürününde Sigortalının Terör Eylemi ve Motosiklet Kazaları Dışında Görevini İcra Ederken (Ekip Otosu ile Kaza, Operasyon/Baskın Esnasında Vurulma vb.) Durumlarda Hayatını Kaybetmesi Halinde Teminat Ödeme Nasıl Olacaktır?

Motosiklet ve terör kazalarında tazminat toplu olarak yapılırken diğer durumlarda aylık olarak yapılmaktadır.

Firmalar Tarafından Çalışanları İçin Satın Alınabilir Mi?

Firma sahipleri çalışanları için sigorta yaptırabilmektedir. Bu sayede personellerin firmaya bağlılığı ve verimliliği de bu sayede artacaktır. Güvencem Ankara’m ile iletişime geçerek en uygun sigorta paketleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sigortalının Poliçeden Vazgeçmesi Halinde Prim İade Edilir Mi?

Yeni düzenlenmiş veya yenilenmiş poliçelerde ilk 15 gün içerisinde dilediğiniz sigortadan vazgeçebilirsiniz. 15 günden sonra ise kalan günler hesaplanarak prim ödemesi sağlanır. Ancak, COVID-19 yoğun bakım yatış sigortasında 15 günden sonra yapılacak iptal taleplerinde prim iadesi yapılmayacaktır.

Poliçenin Başkasına Devri Mümkün Mü?

Güvencem Ankara’mdan alınan sigortaların tamamında başka kişiye devir yapılması mümkün değildir.

Poliçe Dönemi İçinde Menfaattar Değişikliği Mümkün Mü?

Sigortam Ankara’mdan aldığınız sigortalar yıl içerisinde yazılı talep oluşturulması halinde bir kereye mahsus menfaattar değişikliği yapılabilmektedir.

Poliçede Meslek Değişikliği Yapılabilir Mi?

Sigortalı kişi meslek değişikliğinde mutlaka bildirmelidir. Ancak, yukarıda sigorta hizmetlerimizden faydalanamayacak meslek gruplarından herhangi bir mesleğe geçiş yapmanız halinde sigorta otomatik olarak iptal edilecektir. Kalan primler ise güne göre hesaplama yaparak iade yapılır.

Bir Kişi Adına Birden Fazla Sigorta Poliçesi Düzenlenebilir Mi?

Güvencem Ankara’m sunduğu sigorta hizmetlerinden en fazla aylık 3.000 TL ödemeli poliçe hazırlamaya izin vermektedir. Bir adet 3.000 TL aylık ödemeli veya aylık 1.500 TL ödemeli poliçe hazırlanmaktadır. COVID-19 ek teminatı ise en fazla 1.000 TL olarak düzenlenebilir.

Tazminat Ödemesi Ne Zaman Başlayacak ve Enflasyon Artışı Olacak Mı?

Sigortalı kişinin tazminat ödemesi vefatından sonraki ay içerisinde başlamaktadır. Tazminat artışı ise yıllık olarak TÜFE oranlarına bağlı olarak artacaktır. Bu oran yüzde on ile sınırlıdır.

Tazminat Ödemesi Yapılan Menfaattarın Vefatı Halinde Ne Olacak?

Menfaattarın vefatı durumunda ödeme, yasal varisler için devam etmektedir. Güvencem Ankara’m her türlü durumda 10 yıllık taahhüdünü yerine getirecektir.

Sigortalı Yasal Varislerin Dışında Bir Menfaattar Belirleyebilir Mi?

Sigortalı, sadece yasal varisleri değil istediği kişiyi menfaattar olarak tayin edebilir. Ancak tazminat ödemesindeki vergi istisnası aşağıda belirtilen madde kapsamında belirlenmektedir.

T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 31.08.2007 tarihinde yayımlanan sirkülerin 3.madde 2.paragrafında ifade edildiği şekilde sigortalı, menfaattar olarak yasal varislerini tayin etmiş ise yapılacak tazminat ödemeleri veraset ve intikal vergisine göre vergi kesilmeksizin ödenecek, ancak sigortalı menfaattar olarak yasal varislerinin dışında bir kişiyi tayin etmiş ise tazminat ödemeleri veraset ve intikal vergisine göre vergi kesintisine tabi tutulacaktır.

Sigortalının Kaza Sonucu Vefatı Halinde Talep Edilecek Belgeler Nelerdir?

Sigortalının kaza sonucunda vefat etmesi halinde ödeme yapmak adına talep edilen belgeler şu şekildedir:

  • Ölü muayene/otopsi raporu
  • Kaza raporu
  • Veraset ilamı
  • Defin ruhsatı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Bu belgeler standart belgeler olup gerek görülmesi halinde ilave belgeler istenebilmektedir.

Tazminat Ödenen Menfaattardan her Yıl Herhangi Bir Belge Talep Edilecek Mi?

Veraset ilamına istinaden ödeme yapılan menfaattarlar, varis değişikliğinin kontrol edilebilmesi amacıyla her yıl güncel vukuatlı nüfus kayıt örneğini sigortacıya gönderecektir.

COVID-19 Teminatı Poliçe Alındığında Geçerli Midir? Bekleme Süresi Var Mı?

COVID-19 teminatının geçerli olması için 21 gün bekleme süresi bulunmaktadır. Teşhis poliçe hazırlandıktan sonraki 21 gün içerisinde konulması ve yoğun bakıma girmesi durumunda sigorta kapsam dışında kalacaktır.

Sigortalının COVID-19 Rahatsızlığı Sonucu Yoğun Bakım Ünitesinde Yatarak Tedavi Görmesi Halinde Talep Edilecek Belgeler Nelerdir?

Hastalık tanısının kesin olarak konulması için gerekli belgeler şu şekildedir:

  • PCR testi
  • Akciğer bilgisayarlı tomografisi
  • Laboratuvar test ve raporlar

Sigortalı yattığı sağlık kuruluşundan taburcu olması halinde 30 günü geçmeden sağlık kuruluşundan aldığı şu belgelerde Ankara Sigorta A.Ş.’e iletilmelidir:

  • Yoğun bakımda yattığı sürenin belgesi
  • Konulan teşhis
  • Yapılan tedavi (Anamnezli Epikriz Raporu)

kaynak: https://www.ankarasigorta.com.tr