Beazley ve Zurich Birleşme Süreci Başladı

Zurich’in Beazley’i 8,1 milyar pound karşılığında satın almasının ve dünyanın en büyük özel sigorta işletmesi olarak tanımladığı yapıyı kurmasının ardından Kristof Terryn, düzenleyici onayına tabi olmak üzere Beazley ve Zurich Global Specialty CEO’luğuna atandı.
Birleştirilmiş işletmenin merkezi Londra olacak ve sigortacı Zurich mülkiyetinde yeni bir aşamaya başlarken Adrian Cox Beazley’den ayrılırken Terryn görevi devralacak.
Daha önce Zurich’in Ticari Sigorta işletmesini yöneten Terryn, Beazley’in Zurich’in Global Specialty operasyonuna entegrasyonunu denetleyecek.
Zurich, iki işletmenin birleştirilmesinin büyüme hızlandıracağını, mevcut müşterilere sunulan çözümleri genişleteceğini ve Beazley’in underwriting uzmanlarının Zurich’in dağıtım modeline ve müşteri hizmetleri ekiplerine erişmesini sağlayacağını belirtti.
Zurich Grup CEO’su Mario Greco, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “2029 yılına kadar Beazley’in entegrasyonu, yılda 1 milyar doların üzerinde ek gelir büyümesi, en az 150 milyon dolar kombine yıllık maliyet tasarrufu ve ilk iki yıl içinde en az 1 milyar dolarlık bir defalık sermaye çıkarılması gibi anlamlı sermaye sinerjileri üretecek ve daha büyük ile daha çeşitlendirilmiş bir özel sigorta işletmesi genelinde daha büyük sermaye verimliliğinden faydalanacaktır.”
“Londra, dünyanın önde gelen sigorta pazarlarından biridir ve küresel özel sigorta işletmemiz için doğal üs olarak çoktan seçilmiştir. Zurich, bir asırdan uzun süredir İngiltere’de faaliyet göstermektedir ve pazarın gücünü, yeteneğini ve sektörün geleceğini şekillendirmedeki rolünü biliyoruz.”
“Lloyd’s of London’a ilk kez katılması, sermaye, ürün ve hizmet inovasyonu, uzman underwriting ve küresel erişim için benzersiz bir platforma erişim sağlayan önemli bir adımdır.”
Greco sözlerini şöyle sürdürdü: “Adrian Cox’a uzun yıllar boyunca Beazley’e liderlik ettiği için teşekkür etmek isteriz. Kristof Terryn’in kapsamlı deneyimi, özel sigorta pazarı hakkındaki anlayışı ve Beazley’i başarılı kılan güçlerle birleştiğinde, işletmeyi yeni bir büyüme aşaması için konumlandıracaktır.”
Zurich ayrıca entegrasyon başlarken Beazley’in kıdemli yönetim ekibinde de değişiklikler duyurdu.
Halen Zurich UK chief financial officer’ı olan Helen Pickford, Beazley ve Zurich Global Specialty CFO’su olacak. Beazley’in mevcut grup CFO’su Barbara Plucnar Jensen, Mart 2027’ye kadar kıdemli danışman olarak entegrasyonda yer almaya devam edecek.
Emekli olan Liz Ashford’ın yerine Sally Henderson, Beazley ve Zurich Global Specialty chief people and sustainability officer olarak atandı.
Daha önce Zurich UK and Ireland general counsel’ı olan Ed Bridge, Beazley ve Zurich Global Specialty general counsel’ı olacak.


