14 Temmuz 2026, 13:59:06
Dolar 47,0372
Euro 53,6001
Altın 6.081,43
BİST 14.027,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 30°C

KASİDER: Öğrenci Kardeşim Projesinde 7. Yıl Gururu

18 Ekim 2025 02:40

Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER), sigorta sektöründe kadın dayanışmasının önemli örneklerinden biri olan “Öğrenci Kardeşim” Projesi’ni yedinci kez hayata geçirdi. Altı yıldır başarıyla sürdürülen proje, bu yıl GIG Sigorta iş birliğiyle daha da güçlenerek devam ediyor.

Proje, sigortacılık bölümlerinde okuyan kız öğrencilerin sektöre adım atmadan önce desteklenmesi, mentorluk edilmesi ve kariyer yolculuklarında onlara rehberlik edecek kadın liderlerle buluşturulması amacıyla yürütülüyor. “Kampüsten ofise uzanan bir yolculuk” olarak tanımlanan program, sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırarak önemli bir katma değer yaratmayı sürdürüyor.

KASİDER Başkanı Sema Tüfekçiler, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrenci Kardeşim Projesi, derneğimizin en önem verdiği çalışmalardan biridir. Genç kızlarımızın sektöre hazırlanması, kariyer planlamalarında doğru yönlendirilmeleri ve sektörde başarılı kadın liderlerle tanışmaları için bu programı büyük bir özveriyle yürütüyoruz” dedi.

KASİDER Başkanı Sema Tüfekçiler
Sema Tüfekçiler

Programın yürütücülüğünü Program Direktörü Özlem Karacaoğlu üstlenirken, her öğrenci alanında deneyimli bir mentorla titizlikle eşleştiriliyor ve bir yıl boyunca yakından takip ediliyor. Mentorluk sürecinde öğrencilere sektörel bilgi, kariyer planlama ve kişisel gelişim konularında destek sağlanıyor.

Projede yer alan öğrenciler, Marmara Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Sigortacılık Bölümü‘nde öğrenim gören, not ortalaması yüksek ve başarıyla öne çıkan kız öğrenciler arasından seçiliyor. Programı tamamlayan öğrenciler, sektöre adım attıklarında bu deneyimin kendilerine büyük katkı sağladığını belirtiyor.

KASİDER, aynı zamanda kuruluşundan bu yana Marmara Üniversitesi Sigortacılık Bölümü’nde okuyan kız öğrencilere karşılıksız maddi burs desteği sunuyor. Bu yıl da özenle seçilen öğrenciler, Ekim ayı itibarıyla burslarını almaya başladı. Burs konusunda sorumlu YK Üyesi Serpil Akyol Erden, “Kız öğrencilerimizin eğitim hayatlarında maddi zorluk yaşamamaları için bu desteği önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Amacımız, eğitimlerine odaklanmalarını sağlamak ve sektöre hazırlanmalarına katkıda bulunmak” açıklamasını yaptı.

GIG Sigorta yetkilileri, projeye verdikleri desteğin süreceğini belirterek, sektöre nitelikli kadın sigortacılar kazandırmanın önemine vurgu yaptı. Yetkililer, “Kadın istihdamını ve kadın liderlerin yetişmesini destekleyen bu anlamlı projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

KASİDER – Kadın Sigortacılar Derneği Hakkında

KASİDER logo
KASİDER – Kadın Sigortacılar Derneği

Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER), sigorta sektöründe kadınların görünürlüğünü artırmak, mesleki gelişimlerini desteklemek ve genç kadınların sektöre kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek, yürüttüğü projeler ve iş birlikleriyle sektörde farkındalık yaratmaya ve toplumsal katkı sağlamaya devam etmektedir.