RiskCEP İşletmelerin Risk Analizi Daha Hızlı
Anadolu Sigorta RiskCep mobil uygulamasıyla işletmelerin risk analizi süreçlerini hızlandırıyor. Anadolu Sigorta, risklerin derecelendirilmesine ilişkin çözümler sunan sigorta sektöründeki en kapsamlı risk ölçümleme uygulaması RiskCEP mobil platformunu bir dizi yenilikle geliştirdi.
Anadolu Sigorta, yangın sigortaları kapsamında hayata geçirdiği, sigorta sektöründeki en kapsamlı yeni nesil risk analizi platformu olan RiskCEP’i geliştirmeyi sürdürüyor. Yangın, sel, su baskını ve yer kayması gibi risklerin derecelendirilmesini raporlayan RiskCEP mobil platformu, yenilikçi çözümlerle zenginleştiriliyor. Anadolu Sigorta acenteleri, satış uzmanları ve satış kanalı sorumluları tarafından yoğun olarak kullanılan RiskCEP ile yapılan değerlendirmeler aynı gün üretim programına raporlanarak operasyonel süreçlerde verimlilik sağlanıyor. Bunun yanında basılı belge ve yazışma sayıları da azaltılmış oluyor. RiskCEP’in bu yönleriyle çevreye duyarlı ve sürdürülebilirliği destekleyen bir uygulama olduğunu belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Gökalp “Acentelerimize ve çalışanlarımıza RiskCEP’te yaptığımız geliştirmeleri ve kullanım kolaylıklarını yakın zamanda bir webinarla duyurduk. Yeni faaliyet konularının oluşturulması da gündemimizde. Uygulamaya, soğuk ve donmuş gıda üretim ve depolama tesisi, alışveriş merkezi, elektronik cihaz ve beyaz eşya deposu, hastane gibi 10 yeni faaliyet konusunun formlarını ekleyerek kullanıcıların hizmetine sunduk” dedi.
Uygulamanın 2022 yılındaki kullanım adedinin geçen yılın tamamındaki kullanım adedine yaklaştığını söyleyen Gökalp, gelecek dönemde uygulamaya eklenecek yeni formların tanıtımını yaparak risk bilincinin gelişmesi için çalıştıklarını ve acentelerle bilgi alışverişini sürdüreceklerini belirtti.
RiskCEP uygulaması yenilikçi özellikler sunuyor
RiskCep’i günün koşullarına ve ihtiyaçlarına göre sürekli geliştirdiklerini ifade eden Erdinç Gökalp, “Riskle ilgili hesaplama algoritmasıyla otomatik olarak skorlama yapılabiliyor. Konuma bağlı olarak otomatik yer kayması ve sel skoru verilebiliyor. Riskin koordinat kontrolü sayesinde çekilen fotoğrafların doğruluğu sağlanıyor. İlgili fotoğraf ve belgeler uygulama üzerinden anında risk raporuna eklenebiliyor. Bu rapor, poliçelendirme aşamasında teklif veya poliçeyle otomatik olarak eşleştirilebiliyor. RiskCEP’e eklenen faaliyet konusuna özel formlar ve bu konuda bilgilendirmek için düzenleyeceğimiz yeni webinarlar ile acentelerimizin ve çalışanlarımızın risk bilincini artıracağız.” diye konuştu.