Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

SAİS Sigorta Acentelerinin Sorunlarına Acil Çözümler Talep Etti

SAİS Sigorta Acentelerinin Sorunlarına Acil Çözümler Talep Etti
30 Kasım 2020 09:05

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası (SAİS)

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası (SAİS) Pandemi Döneminde Sigorta Acentelerinin Sorunlarına Acil Çözümler Talep Etti. Pandemi döneminde her anlamda sıkıntı yaşayan sektörlerden bir tanesi de Sigorta Sektörü ve bunun saha da ki temsilcileri olarak Sigorta Acenteleri oldu.

Sigorta Acentelerinin ayakta kalma ve haklarının sendikal anlamda mücadele ile kazanımı amacıyla çalışmalarına hız veren SAİS Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Metin ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sedat İyidemir’den sorunlarını ve taleplerini dinledik.

SAİS gerek üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantılar ve gerekse de sektör ziyaretleri sahada edindiği izlenimler ışığında Sigorta Acentelerinin En Temel ve Acil Çözüm Bekleyen sorunlarını aşağıdaki gibi sıraladı:

  1. Sigorta Acenteleri meslektaşlarımız, Pandemi sürecinde daralan piyasalar ve genelde evden çalışmak zorunda olduklarından dolayı prim üretimleri bundan oldukça olumsuz etkilenmiştir. Bu durum Acente Meslektaşlarımızın Gelir Rakamlarını oldukça aşağıya çekmiştir.
  2. Diğer yandan, Sigorta şirketleri prim istihsali/üretim düşüklüğü sebebiyle Acente Meslektaşlarımıza baskı yapmakta ve Haksız fesihler gerçekleştirmekteler. Konuyla ilgili SEDDK tarafından geçiş süreci kapsamında şirketlere uyarı yapılması acentelerimizin yaşaması açısından önem arz etmektedir.
  3. Pandemi sürecinde devlet destekli faizsiz yada düşük faizli kredilerden yararlanma hususunda sigorta acenteleri bankaların olumsuz yaklaşımları dolayısıyla finansman zorluğu yaşamıştır. Konuyla ilgili Finansman zorluğu olan Sigorta Acentelerine diğer sektörlerdeki gibi düşük faizli yada ötelemeli kredi verilerek rahatlaması sağlanmalıdır.
  4. Zorunlu trafik sigortası ve kasko branşlarında poliçe adedi azalmakla birlikte primler de düşmüştür. Bu da acentelerin gelir kaybına uğramasına sebep olmuştur. En azından zorunlu trafik sigortası branşında komisyon oranı yükseltilerek meslektaşlarımıza nefes aldırılmalıdır.
  5. Pandemi dolayısıyla kapalı ya da yarım mesai çalışma olmasına rağmen, acentelerin işyeri sabit giderleri aynı seviyede kalmıştır. Buna ilaveten benzer mesleklerdeki ofisler için belediyeden İşyeri açma ve çalıştırma Ruhsatı alınma zorunluluğu kalkmalı, geçici ruhsatlar için alınan bedellerin acentelere yükü azaltılmalıdır.
  6. SAİS olarak pandemi döneminde Sigorta Acentesi Meslektaşlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını en hızlı ve sonuç alıcı şekilde gündeme getirmek üzere TSB başta olmak üzere tüm sigorta paydaşları ve sigorta şirketleri genel müdürleri ile sürekli görüşmeler halindeyiz. SAİS’e başvuran ve derdine derman arayan her bir acente arkadaşımızın sorununa çözüm noktasında çabalarımız sürmeye devam edecektir.

6 Madde ile sıralanan Temel sorunlarımıza çözüm bulunamaması durumunda Sigorta Sektörünün Bel Kemiği olan Sigorta Acentelerini daha zor günlerin beklediği kesin. Buna Devletimizin üst makamlarının ve tüm sektör unsurlarının çözüm bulacağına olan inancımızla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

SAİS Bir sendika olmanın ötesinde sorunlara mutlak sonuç arayan bir mevki olarak Tüm Meslektaşlarımıza Kapılarını açmaktadır.

Saygılarımızla tüm kamuoyuna Arz Ederiz

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası (SAİS) Yönetim Kurulu