30 Nisan 2026, 22:30:03
Dolar 45,1849
Euro 53,0440
Altın 6.714,35
BİST 14.443,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

SEDDK, Azerbaycan Sigorta Heyetini Ağırladı

1 Mayıs 2025 03:09

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), kardeş ülke Azerbaycan ile sigortacılık alanındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik önemli bir temasa ev sahipliği yaptı. Azerbaycan Merkez Bankası Sigorta Genel Müdürü Vüsal Gurbanov ve Sigorta Denetim Daire Başkanı Anar İslamov’dan oluşan heyet, üç günlük bir ziyaret kapsamında Türkiye’ye geldi.

Heyet, ziyaretin ilk gününde SEDDK Başkanı Davut Menteş ve başkan yardımcıları Emine Feray Sezgin, Dilek Sakallıoğlu, Hande Hatunoğlu ve Tahir Emre Ardal ile birlikte ilgili daire başkanlarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmelerde iki ülke arasında sigortacılık alanındaki güncel gelişmeler masaya yatırıldı.

Ziyaret kapsamında özellikle tarım sigortaları, doğal afetlere karşı teminat sistemleri ve bilişim temelli denetim uygulamaları gibi konularda iş birliği potansiyeli değerlendirildi. Taraflar, sektörel regülasyonlar, denetim mekanizmaları ve teknik altyapı süreçleri hakkında karşılıklı bilgi paylaşımında bulundu.

Ayrıca toplantılarda, Azerbaycan ile Türkiye arasında sigorta mevzuatları arasındaki uyumun güçlendirilmesi, sigorta penetrasyonunun artırılması ve risk yönetiminde dijitalleşmenin rolü üzerine fikir alışverişi yapıldı.

SEDDK, Azerbaycan Sigorta Heyetini Ağırladı | 1 Mayıs 2025

Heyetin Türkiye ziyareti boyunca, sigorta sektörü temsilcileri ve paydaş kurumlarla da temaslarda bulunması bekleniyor. Bu temasların, iki ülke arasında stratejik düzeydeki sigortacılık ilişkilerini daha da derinleştirmesi hedefleniyor.