21 Ekim 2026, 05:40:16
Dolar 49,5917
Euro 55,7231
Altın 6.570,06
BİST 11.797,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 18°C

Türkiye Sigorta Birliği Yönetimi Adalet Bakanı Akın Gürlek’i Ziyaret Etti

Türkiye Sigorta Birliği Yönetimi Adalet Bakanı Akın Gürlek’i Ziyaret Etti
20 Temmuz 2026 00:53

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sigorta sektörünün yasal altyapısını güçlendirmek ve hukuk güvenliğini artırmak amacıyla Adalet Bakanlığı’na üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi. TSB Başkanı Ahmet Yaşar, Başkan Yardımcıları Fahri Uğur ve Ayhan Sincek, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Gökdağ ile Hukuk Kıdemli Uzmanı Alper Can Eroğlan’dan oluşan heyet, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile bir araya geldi.

Görüşmede, sigorta sektörünün daha etkin, hızlı ve güvenilir bir yapıya kavuşmasını sağlayacak yapısal ve hukuki gündem başlıkları ele alındı. Toplantıda öne çıkan kritik maddeler şunlardır:

  • Yetkisiz Hasar Danışmanlığı: Sektörde mağduriyetlere yol açan illegal ve yetkisiz hasar danışmanlığı faaliyetlerine karşı yürütülecek mücadele adımları değerlendirildi.
  • Sahte Kefalet Senetleri: Finansal sigortalar tarafında güveni zedeleyen sahte kefalet senetleriyle mücadele yöntemleri ve yasal önlemler masaya yatırıldı.
  • Tahkim ve Adli Tıp İş Birliği: Sigorta Tahkim Komisyonu ile Adli Tıp Kurumu arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, süreçlerin hızlandırılması ve etkinliğin artırılmasına yönelik senaryolar konuşuldu.

Kamu kurumlarıyla güçlü iş birliklerine devam edeceklerini belirten TSB heyeti, hukuk güvenliğini ve sigorta sistemine duyulan güveni artıracak çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak Adalet Bakanı Akın Gürlek’e destekleri için teşekkürlerini sundu.