Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Berat Albayrak Nerede?

Berat Albayrak Nerede?
17 Kasım 2020 21:23

Berat Albayrak nerede sorusuna cevap olarak gazeteci İsmail Saymazın iddiaları dikkat çekici

Berat Albayrak nerede sorusuna cevap olarak gazeteci İsmail Saymaz‘ın iddiaları dikkat çekici. Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettikten sonra en çok merak edilen konu şuanda nerede olduğu. 17 kasım 2020 tarihinde gazeteci İsmail Saymaz katıldığı bir televizyon programında Berat Albayrak‘ın nerede olduğu konusunda iddialarda bulundu.

İsmail Saymazın iddiaları şu şekilde;

“Öğrendiğim kadarıyla geçen hafta Berat Albayrak’ın istifadan sonra bir iddiaya göre babasının yanında Trabzon’da olduğu söylenmişti. Başka bir iddiaya göre Londra’da ev baktığı iddia edilmişti. Bazı kişiler İstanbul’da olduğunu söylemişti.”

Berat Albayrak Antalya’da Tatilde

“Benim öğrendiğim kadarıyla Berat Albayrak iki gün önce Antalya’dan İstanbul’a tarifeli bir uçakla gelmiş. Antalya’da ailesi ile tatilde olduğunu anlıyoruz. Özel bir jet ile değil, tarifeli bir uçakla İstanbul’a gelmiş ve onu gören yolcular bu bilgiyi paylaştı. Bende bu bilgiler ışığında Berat bey’in Antalya’da tatilde olduğunu iki gün önce İstanbul’a geldiğini söyleyebilirim.”

“Şunu merak ediyordum; Süleyman Soylu istifasından önce Cumhurbaşkanı’na önceden bildirdiği, yapma demesine rağmen istifasını verdiğine dair duyumlar aldım. Bildiğim kadarıyla Bakan Soylu istifa metnini yayınlamadan önce Cumhurbaşkanı ile paylaşmış. Berat bey nasıl bir yol izledi diye merak ettim.”

Cumhurbaşkanlığı ekibi Berat Albayrak’ın istifasını sosyal medyadan duydu

“Cumhurbaşkanlığındaki kaynaklarıma sordum; Cumhurbaşkanlığı ekibi Berat Albayrak’ın istifasını sosyal medyadan instagramdan duydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için asıl yaralayıcı olan bu olmuş.”

“Bakan Soylu’nun istifasından sonra Sabah gazetesinde ona karşı açık bir tutum alındı. O dönem Hilal Kaplan yazısını hatırlattı;

“Soylu Milletin gerçek anlamıyla canıyla uğraştığı, terör örgütlerinin erketeye yattığı bir dönemde, doğru dürüst uyumadan bin bir dert ile uğraşan Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan istifa etmek ne kadar doğruydu.  Bu, ona haksızlık sayılmaz mı? Cepheyi bırakarak çekip gitmek, kimlerin işine yarardı?”

“Soylu, mücadeleci olduğu kadar duygusal bir Trabzonlu; eyvallah. Fakat Hadi Özışık’ın dediğine göre Davutoğlu döneminde de iki kez istifaya kalkışmış. 2018’de de helallik istediği konuşmasıyla yine istifa söylentilerine sebep olmuştu. Pazar gecesi de anlaşıldı ki Soylu’dan milletin beklentisi bundan sonra hangi sebeple yorulmuş olsa da liderinin işaret ettiği istikâmetten ayrılmaması, onun iradesini hiçe saymamasıdır” (Hilal Kaplan Sabah gazetesi yazısı)

“Meğer Berat Albayrak istifasından önce sözlü ve yazılı olarak hiçbir şekilde bilgi vermemiş. Beştepe bile sosyal medyadan gördü. Bu Türk Devlet geleneğinde hiç olmamış bir durum. Süleyman Soylu Cumhurbaşkanlığı makamına sözlü ve yazılı ilettiği istifasını ondan sonra kamu oyuyla paylaştı. Burada ise istifa edildi ve sonra sayın bakan hesabı da kapatıp gitti.”

Saymaz: “Berat Albayrak’ın İstifa Metni de Yok Ortada”

“Berat Albayrak’ın istifa metni de yok ortada. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığında saygısızlık olarak algılanmış. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı açıklamasında sosysal medya açıklamasına vurgu var. Bu işi bürokrasideki kaynaklarımla konuştum. Devlet yeniden restore edilirken, yeni isimlerle, makul ölçüler ve makul adamlarla, makul çoğunluğun istediği ölçüde olacak. Berat Albayrak’ın içinde bulunduğu ve etkili olduğu çevrede eksilme olacak.”

Belki De Varlık Fonu Lağvedilecek

Berat Albayrak sadece Hazine ve Maliye Bakanlığını temsil etmiyor. Bakanlığı bağlı olarak Varlık Fonu ve bir sürü şirket var. Belki de varlık fonu lağvedilecek. Lütfi Elvan Davutoğlu’na, Naci Ağbal Babacan’a yakın isimler. Eğer bu yakınlıklar, politik olarak ekonomiye bakışları paralel olursa varlık fonu lağvedilecek.

İki HSYK Üyesi Görevden El Çektirildi

“Adalet bakanlığındaki İstanbul yapılanması olduğu iddia edilen hakim ve savcıların olduğu bir grup var. Abdülhamit Gül’de istifa sonrası buraya dair yapılacak değişiklikleri işaret etti. Zaten geçen aylarda iki HSYK üyesi görevden el çektirildi. Bence içinde avukatlarında bulunduğu bu yapılanma önümüzdeki günlerde işleme tabi tutulacak.”

Üçüncüsü basın; Serhat Albayrak Sabah Grubu başında. Sabah grubuna bağlı yayın kuruluşları ve dağıtım şirketleri. Bunlar Basın İlan Kurumu ve kamu ihaleleri üzerinde söz sahibiler. Demirören grubu üzerinde de bu grup etkili. Bu grup daha öncede İç İşleri Bakanlığı ile karşı karşıya gelmişti. Dolayısıyla büyük bir yenilenme döneminin içinde okumalıyız bu durumu. Türkiye yeni döneme kendisini hazırlıyor.