Dolar 32,4927
Euro 34,7537
Altın 2.484,51
BİST 9.486,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Ferhat Bozçelik Avrupa Ülkelerinin Konsolosluk Kapatmalarına Tepki Gösterdi

Ferhat Bozçelik Avrupa Ülkelerinin Konsolosluk Kapatmalarına Tepki Gösterdi
3 Şubat 2023 20:31

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Ferhat Bozçelik Avrupa ülkelerinin, konsolosluk kapatmalarına tepki gösterdi. “Avrupalı ülkelerinin konsolosluklarını kapatması seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılmış bir siyasi pusudur”.

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Ferhat Bozçelik son günlerde güvenlik endişesiyle konsolosluklarını kapatan Avrupa ülkelerinin olumsuz yönde ilerlediğini vurgulayarak yapılan bu kapatma kararları demokrasiye zarar veren tutumunu kınadı.

Ferhat Bozçelik yaptığı açıklamada; İskandinav ülkelerinde kutsal kitabımız Kur’anı yakma girişimleri ve Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen şer odaklarına o ülkelerde kayıtsız kalınması gibi üzücü durumlar sonrasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO üzerinde vermiş olduğu haklı ve net tavrının akabinde, Avrupalı devletlerin sözde güvenlik endişesini sebep gösterip konsolosluk kapatılmalarını kınadıklarını belirtti.

Bozçelik, “4 aydan az bir süre kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde Avrupalı devletlerin bu hamlesini manidar bulduklarını, tüm seçim anketlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın favori gösterildiği, halkın güveni ve teveccühünün yükselişe geçtiği bir dönemde, Avrupalı devletlerce yapılan konsolosluk kapatma kararını net bir şekilde yorumlamak gerekirse, seçimleri etkilemek adına yapılmış olan bir siyasi hamle olduğunu belirti.

Açıklamalarına tespitleriyle devam eden Bozçelik, Küresel ekonomik kriz ortamında diğer devletlere rağmen Türkiye çok güzel bir performans sergileyerek önemli ekonomik alanlarda pozitif yükselen kapasitesi artıran ender ülkelerden biridir.  Bunun yanında, covid-19 salgınıyla başlayan ve Ukrayna-Rusya savaşıyla devam eden belirsizliklerin çözümünde Türkiye gibi bir küresel güce ihtiyacın ne kadar önemli olduğu tüm Dünyaca kabul görmüştür. Son yıllarda yaşanan gıda krizinde sergilemiş olduğu başarı küresel bir güç olduğunu kanıtlamıştır. Uluslararası arenada kartların yeniden dağılmasını sağladı. Bu global dönüşümde Türkiye güçlenerek çıktı. Politika uygulayıcı bir devlet konumundan, hür iradesiyle politikalar üreten ve ülkeleri etkileyen bir konuma gelinmesi ister istemez Dünyada diğer devletlerin hamlelerini beraberinde getirdi. 2023 yılıyla birlikte Türkiye Yüzyılını ilan ettiğimiz bu yeni evrede, projelerimizin meyvelerini toplayacağımız bir sürecin de arifesindeyiz.  İşte böyle bir genel süreç içerisinde, birkaç ay sonra gerçekleşecek seçimler ülkemiz için bir nevi kilometre taşı niteliğindedir.

Ya bize biçilen gömleği giyeceğiz, emir alan bir devlet olacağız, ya da o biçilmek istenen gömleği yırtıp emin adımlarla ülkemizi insan odaklı küresel hedeflerini gerçekleştireceğiz. Türkiye bizim; ülkemiz, evimiz, ocağımız. Ülkemiz için gecesini gündüzüne katan, sağlam duruşuyla başarılı projeleri ortaya koyan, ülkemizin çıkarlarını koruyan sayın Cumhurbaşkanımıza halk desteği hiç bu kadar elzem olmadı.” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

Daha sonra DMW’nin Türkiye’de yapmış olduğu projeler ve çalışmalara özet bir şekilde değinen Bozçelik, “Bugüne kadar ikisi Türkiye’de diğer ikisi Kıbrıs’ta olmak üzere toplam dört tane uluslararası yatırım zirvesi düzenledik. Dünyada gerçekleşen ekonomik türbülanslarda ülkemiz Türkiye ve Kıbrıs’ın yükselişinin hız kesmemesi için bu zirveler kanalıyla Avrupa’daki iş insanlarının ikna edilip ülkemize yatırım yapılmasının önünü açtık. Çok büyük ölçekli yatırım sözleşmeleri imzalandı. Bunları geçmişte yapmıştık ve ihtiyaç duyulduğu zaman tüm uluslararası arenadaki gücümüzü kullanıp Türkiye’miz için, Kıbrıs’ımız için yeniden yapabiliriz.” dedi.

Konsoloslukların yeniden açılması ile ilgili Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu nezdinde yapıcı bir rolle lobi faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Bozçelik, “Ülkemizin küresel idealler çerçevesini baz alarak hedeflerine ulaşması tek gayemizdir.” şeklinde sözlerini noktaladı.

ETİKETLER: ,