Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Hayal Edin Gerçekleştirelim

Hayal Edin Gerçekleştirelim
1 Şubat 2021 16:33

Dünyayı değiştirebilecek iyi fikirler “Hayal Edin Gerçekleştirelim” de yarışıyor.

Hayal Edin Gerçekleştirelim 8. dönem başvuruları devam ediyor

Hayal Edin Gerçekleştirelim Kredi Kayıt Bürosu (KKB) (2)
Hayal Edin Gerçekleştirelim – Kredi Kayıt Bürosu (KKB)

Üniversitelilerin hayallerindeki yaratıcı fikirleri gerçekleştirmeye odaklanan “Hayal Edin Gerçekleştirelim”, 8. döneminde de yenilikçi proje başvurularını almaya devam ediyor. Dünyayı değiştirebilecek sosyal inovasyon proje fikirlerini paylaşmak isteyen öğrenciler, 22 Şubat Pazartesi tarihine kadar www.hayaledingerçekleştirelim.com adresi üzerinden yarışmaya katılabiliyor.  

Tarım, sağlık ve finansal teknolojiler kategorilerindeki proje fikirlerini aynı platformda buluşturan Hayal Edin Gerçekleştirelim, birbirinden yenilikçi fikirler ile insanlığın içinde bulunduğu dönemin en önemli konularına ışık tutmayı hedefliyor.  

Kredi Kayıt Bürosu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen; çağdaş, yaratıcı ve topluma değer katmayı hedefleyen genç yeteneklerin yarışması “Hayal Edin Gerçekleştirelim”e başvurular tüm hızıyla devam ediyor. İnovasyonu ve yetenekli gençleri merkezine alan yarışma ile iyi fikirler artık yalnızca hayallerde kalmıyor, gerçeğe dönüşüyor.

Yarı finalde öğrencileri, girişimciliği uygulamalı olarak anlatan yenilikçi bir sertifika programı bekliyor

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra, yurt dışında üniversite öğrenimi gören öğrencilerin de 22 Şubat Pazartesi tarihine kadar katılabildiği sosyal inovasyon proje fikirleri yarışmasında projeler iki aşamada yarışıyor. Ön elemeyi geçerek ilk 100’e kalan yarı final adayları, yarışmanın ikinci aşamasında “Girişimciye Dönüş Programı” ile projelerini geliştirdikleri ve olgunlaştırdıkları bir serüvene atılıyor. 13 haftalık programı başarı ile tamamlayarak finale kalan ilk 10 proje, KKB yöneticilerinden oluşan mentorların da desteğini alarak finalist olma şansı yakalıyor.

Büyük ödüllere giden son aşamada, finalist öğrencilerin sunumları, her biri kendi alanında uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor. Kazanan öğrencileri ise 30 bin TL birincilik ödülü, 20 bin TL ikincilik ödülü, 15 bin TL üçüncülük ödülü ve 10 bin TL Findeks özel ödülü bekliyor. Finale kalan diğer proje sahipleri ise, bin TL değerinde para ödülü ve girişimcilik programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanıyor.

Seçkin jüri üyeleri en iyileri belirleyecek

İlhamını yaratıcılığın gücünden alan “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve başarıyla finale kadar çıkmaya hak kazanan başvuruları, başarılı isimlerden oluşan jüri uzman görüşleriyle değerlendiriyor.

Projeleri büyük ödüllere taşıyan yarışma jürisinde;

  • Oyuncu/Senarist/Yazar Can Yılmaz
  • Gazeteci/Televizyon Programcısı/Ekonomist Cem Seymen
  • Gazeteci/Yazar/Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan
  • İletişim Uzmanı/Danışman/Eğitimci Fügen Toksü
  • Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil
  • İş Kadını/Sosyal Girişimci Özlem Denizmen
  • Gazeteci Yasemin Salih

Tüm katılımcılar bireysel veya grup başvurularını, www.hayaledingerceklestirelim.com web sitesi üzerinden yapabilir, tüm detaylara yarışma web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirler.

Kredi Kayıt Bürosu Hakkında

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştur. KKB’nin, bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunmaktadır. KKB, üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşımını sağlayan bir yapıda hizmet sunmaktadır. 2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu ve Risk Raporu ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başlamıştır. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanan finansal hizmet platformu Findeks’i hayata geçirmiştir. 2015 yılında hayata geçen, 2016 yılında yasa ile kullanımı zorunlu hale gelen ve 1 Ocak 2017 itibarıyla yürürlüğe giren Findeks Karekodlu Çek Sistemi ile KKB daha şeffaf ve güvenli bir ticari hayat için oldukça önemli bir adım atılmasını sağlamıştır. Bununla birlikte, 2016 Aralık ayında faaliyete başlayan KKB Anadolu Veri Merkezi ile başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere kurumlara yönelik veri merkezi ve olağanüstü durum merkezi hizmetlerini sunan KKB, finansal teknoloji alanında yürüttüğü faaliyetlerini geliştirerek sürdürmektedir.