5 Eylül 2026, 12:21:12
Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Katılım Emeklilik BESTİ

Merkez Bankası, Bankalararası Kart Merkezi’ne hakim ortak oldu

2 Mayıs 2020 13:05

Merkez Bankası’ndan yapılan söylemede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına ödeme ve menkul bedel uzlaşma sistemlerinin aralıksız işletimini sağlamak emeliyle sistemik ehemmiyete sahip kurulmuş veya kurulacak sistem işleticilerine paydaş olabilme yetkisi verildiği hatırlatıldı.

BKM’nin, Merkez Bankası’ndan aldığı izinler kapsamında faaliyet gösterdiği ve reelleştirdiği faaliyetler sebebiyle Türkiye’nin ödeme sistemleri açısından sistemik ehemmiyete sahip bir sistem işleticisi olarak değerlendirildiği belirtilen söylemede, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ödemeler altyapısına ve yenilikçi iş yapış usullerine ait ehemmiyetli geliştirme alanları tanımlamıştır.

Bu yönde yapılacak çalışmalar açısından BKM’nin, mevcut gidişatta üstlendiği ve esas olarak kartlı ödemeler alanına odaklanan rollerine ilave olarak ehemmiyetli misyonlar üstlenmesi tasarlanmaktadır.

Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 6493 rakamlı Kanun’un 8. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca BKM’ye egemen ortak olarak paydaş olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER: ,