Dolar 34,2924
Euro 37,1246
Altın 3.016,44
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 18°C

Türkiye Bankalar Birliği TBB Kamuoyu Duyurusu – 1 Haziran 2023

Türkiye Bankalar Birliği TBB Kamuoyu Duyurusu – 1 Haziran 2023
1 Haziran 2023 19:22

Türkiye Bankalar Birliği TBB risk merkezi üyelerinin müşterilerinin, risk merkezi nezdindeki bilgilerinin kendilerine ya da onay vermeleri koşuluyla belirledikleri gerçek veya tüzel kişilere verilmesine ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmelikte yapılan değişikliğe ilişkin kamuoyu duyurusu – 1 haziran 2023.

Kamuoyu Duyurusu 1 Haziran 2023

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin, müşterilere sunduğu Risk Merkezi Raporu’nun başvuru usul esaslarını düzenleyen ve T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi ve pasaport ile başvuru yapılabileceği belirtilen Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. Değişiklik ile bu kimlik belgelerinin yanı sıra üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan ve özel kanunlarında resmi kimlik hükmünde olduğu açıkça belirtilen kimlik belgeleri ile de başvuru yapılabilecektir.

Ayrıca aynı yönetmelikte belirtilen imza sirküleri talebi kaldırılarak; tüzel kişiler için yetkili olduklarına dair belgeler ile imza beyannamesinin aslı veya yetkili mercilerce onaylı örneğinin ve tüzel kişiliği temsile yetkili olduğuna dair Ticaret Sicil Tasdiknamesinin ibrazının yeterli olacağı hususu düzenlenmiştir.

İlgili raporlara www.riskmerkezi.org internet adresinden ulaşılabilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Türkiye Bankalar Birliği

ETİKETLER: