Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Karz-ı Hasen Katılım Bankacılığı

Karz-ı Hasen Katılım Bankacılığı
20 Aralık 2020 15:29

Karz-ı Hasen, tamamen İslam kurallarına göre şekillenmiş ve ortaya çıkmıştır. İslamiyet dininde yıl içerisinde maddi durumu iyi olan kişiler tarafından ihtiyaç sahiplerine fitre, zekat ve fidye gibi hususların yapılması zorunlu kılınmıştır. Bunun yanı sıra zorunlu olmayıp tamamen istek üzerine borçlu ve ihtiyaç sahiplerine faizsiz borç verme işlemine Karz-ı Hasen denilmektedir. Ülkemizde ise Karzı Hasen hizmetini veren bankalara katılım bankacılığı denilmektedir. Karz-ı Hasen Katılım Bankacılığına göre şartlar şu şekildedir:

  • Verilen borç miktarı üzerine 1 kuruş dahi eklemeden alınmalıdır. Örneğin 3 bin TL borç alan kişinin geri ödemesi 3 bin TL yi geçmemelidir.
  • Borcu alan kişi borcunu geri ödemek zorundadır.
  • Borç yardımında bulunan kişiler Allah tarafından ödüllendirilecektir.
  • Alınan borç İslam dinine aykırı işlerde kullanılması yasaktır.

Karz-ı Hasen Vafkı Başvuru

Karz-ı Hasen
Karz-ı Hasen Vafkı Başvuru

Ülkemizde yer alan Karz-ı Hasen Vafkı ihtiyacı olan kişilere destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu vakıfta şimdiye kadar onlarca bağış yapan kişi olup yüzlerce kişiye destek sağlanmıştır. Yapılan yardımlar yüz binlerce TL’yi aşmış olup her geçen gün daha fazla yardım severlerin ihtiyaç sahiplerini desteklediği bir vakıftır. Karz-ı Hasen Vakıf başvuru yapan 18 – 33 yaş aralığı kişiler evlilik desteği almaktadırlar. Faizsiz olarak verilen borç çiftin durumuna bağlı olarak taksitlendirilerek kolay ödeme imkanı sunar.

Karz-ı Hasen Vafkı İletişim

Evlilik ve ihtiyaç sahiplerine destekte bulunmak için veya başvuru yapabilmek için Karz-ı Hasen Vafkı ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Karz-ı Hasen Vafkı iletişim kanallarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Karz-ı Hasen Telefon Numarası: 0 216 344 41 35

Karz-ı Hasen E – Mail Adresi: info@karzihasanvafki.org

Karz-ı Hasen Adres: Mavera Eğitim ve Sağlık Vafkı Kısıklı Mahallesi Sarıgazi Caddesi No:47 İstanbul / Üsküdar / Çamlıca

Karz-ı Hasen Vafkı Nasıl Başvurulur?

Karz-ı Hasen Vafkının ihtiyaç sahiplerine sunduğu hizmet ve kampanyalardan faydalanmak artık çok kolay. Karzihasenvafki.org/basvuru adresine giderek sizlere sunulan formu doldurunuz ve istenilen belgeleri yükleyiniz. Bunun sonucunda değerlendirme günlerinde başvurunuz değerlendirilerek olumlu veya olumsuz olacak şekilde sizlere geri dönüş sağlanacaktır. Faizsiz borçtan yararlanmak için hemen başvurunu yap.

kaynak: https://www.musiad.org.tr/