Dolar 34,2924
Euro 37,1246
Altın 3.016,44
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 18°C

Türk Reasürans Alacak Risklerini Ortadan Kaldırıyor

Türk Reasürans Alacak Risklerini Ortadan Kaldırıyor
31 Mart 2023 22:00

Türk Reasürans, KOBİ üstü segmentte yer alan kurumsal işletmeler için ticari alacak sigortası alanında reasürans kapasitesi sunacak.

Türk sigortacılık sektörüne kurulduğu günden bugüne kadar çok önemli katkılarda bulunan Türk Reasürans, özellikle reel sektörün önemli bir sigorta ihtiyacına daha çözüm üretmek için harekete geçti.

Cirosu ve mali büyüklüğü 250 milyon TL’nin üzerinde olan kurumsal segmentteki İşletmelerin vadeli satışlarından doğan ticari alacaklarının vadesi geldiğinde tahsil edilememesi riskine karşı reasürans kapasitesi sunulacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren;

“Uzun zamandır reel sektöre sunulan ticari alacak sigortasında teminat ve kapasite sorunu yaşanmaktaydı. Teknik işleticiliğini yaptığımız Özel Riskler Yönetim Merkezi‘nin yönettiği Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası ile KOBİ’lerimizin bu ihtiyacını karşılamış bulunuyoruz. Şimdi de Türk Reasürans olarak KOBİ üstü olan yani kurumsal segmentteki işletmelerimizin ticari alacak sigortası taleplerini karşılamak için sektörümüze reasürans kapasitesi sunmaya başlıyoruz.” dedi.

Söz konusu kapasitenin KOBİ üstü segmentteki işletmelerin yurtiçi alacaklarından doğacak vadesinde ödenmeme riskini teminat altına alacağını belirten Selva Eren, sözlerine şöyle devam etti; “Kurumsal işletmelerimizin yurtiçi satışlarından kaynaklı alacaklarının ödenmeme riskini teminat altına alan bu ürünümüz tamamen Türk Reasürans’ın teknik ekipleri tarafından hazırlanmış, arkasında herhangi bir devlet desteği olmayan, tamamen şirketimizin sağladığı kapasite ile sunulan bir ürün… Teknik işleticiliğini yaptığımız Özel Riskler Yönetim Merkezi ve onun yönettiği Devlet Destekli Alacak Sigortası’ndan bağımsız, Türk Reasürans’ın bilgi birikimi ile ülkemize sunduğumuz bir ürün olduğunu özellikle belirtmek isterim. Kamu şirketi olarak işletmelerimizin alacak risklerini ortadan kaldırıp, sağlıklı büyümelerini sağlayarak ülkemizin ekonomisine katkı vermek amacındayız.” Türk Reasürans’ın kurumsal işletmeler için hayata geçireceği yurtiçi ticari alacak sigortası teminatı Nisan ayından itibaren sektöre sunulacaktır.