1 Mayıs 2026, 15:41:47
Dolar 45,1817
Euro 53,1100
Altın 6.634,62
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 16°C

KAGİDER’den Uluslararası İş Birlikleri

16 Mayıs 2025 20:02

KAGİDER Londra’da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yıllık Toplantılarına katıldı.

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Başkan Yardımcısı Şila Gök ve Genel Sekreter Yeşim Seviğ, EBRD tarafından düzenlenen Yıllık Toplantılar kapsamında Londra’da önemli temaslarda bulundu. EBRD’nin ilk defa kurduğu STK İcra Kurulu’na seçilen KAGİDER, bankanın yıllık toplantıları kapsamında EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso ve banka Yönetim Kurulu üyeleri ile kapalı toplantılarda bir araya geldi; kadın güçlenmesi ve ekonomik kapsayıcılık ile ilgili banka yöneticileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu ve Başkan Yardımcısı Şila Gök, EBRD yıllık toplantısı kapsamında T.C. Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek‘in de katılımı ile düzenlenen “Türkiye’nin ekonomik dönüşüm ve artan yatırım potansiyeli” oturumunun yanı sıra üst düzey farklı oturumlara ve Westminster Sarayı‘nda düzenlenen EBRD Yıllık Toplantısı’nın resmi açılış oturumu ve resepsiyonuna katılarak, uluslararası iş dünyası ve politika yapıcılarla bir araya geldi.

Westminster Sarayı’nda Gündem: “Uluslararası Ticaret ve Kadın”

KAGİDER'den Uluslararası İş Birlikleri | 16 Mayıs 2025

KAGİDER Londra programı kapsamında ayrıca, Londra merkezli kadın liderliği ve girişimciliği konusunda çalışan öncü think tank SAVVITAS iş birliği ile Westminster Sarayı Lordlar Kamarası’nda “Uluslararası Ticaret ve Kadın” temalı yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Toplantıda SAVVITAS’ın Kurucusu Helene Martin Gee ve Barones Uddin açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu liderliğinde 20 kişilik KAGİDER Heyeti, T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş‘ı makamında ziyaret etti. Heyet ayrıca Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi. Londra Ticaret Müşavirliği ile yapılan toplantıda ise Birleşik Krallık’taki ticaret fırsatları ele alındı.

KAGİDER Heyeti, program kapsamında Turkish Bank Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene, CEO Erhan Raif ve TurkishBank üst düzey yöneticileri ile Somerset House‘da bir araya geldi. Toplantıya Londra Konsolosu S. Turan Oğuzhan Gönültaş da katıldı.

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Londra’daki temaslarla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Kadın girişimciliğinin güçlenmesi, sadece ekonomik büyüme için değil, aynı zamanda toplumsal dönüşüm için de hayati önem taşıyor. EBRD’nin Sivil Toplum İcra Kurulu’nda yer almak, KAGİDER’in uluslararası arenada kadın girişimciliğini destekleme misyonunu daha da ileriye taşıyor.”