Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kadın Girişimcilere Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Kadın Girişimcilere Finansal Okuryazarlık Eğitimi
16 Kasım 2021 20:21

TEB Aile Akademisi’nden Hepsiburada bünyesindeki kadın girişimcilere finansal okuryazarlık eğitimi. Türk Ekonomi Bankası TEB, “Sorumlu Bankacılık” anlayışıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile ülke genelinde bireylerin finansal okuryazarlık seviyesini yükseltmeye ve tasarruf bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalarını yeni iş birlikleriyle sürdürüyor.

TEB ve Hepsiburada arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, bünyesinde binlerce kadın girişimci ve çalışanı bulunan Hepsiburada, TEB Aile Akademisi’nin kadın girişimci ve çalışanlara yönelik finansal okuryazarlık eğitimine platformunu açarak tam destek veriyor.

Kadın Girişimcilere Finansal Okuryazarlık Eğitimi
Kadın Girişimcilere Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), ülke genelinde bireylerin tasarruf bilincinin gelişmesine ve finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesine TEB Aile Akademisi ile katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda TEB, bünyesinde sürdürdüğü Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında bugüne kadar 23 bin girişimci kadın ve 50 kadın kooperatifine destek olan ve bu sayede iş ortakları arasındaki kadınların oranını %6’dan %25’e yükselten alışveriş platformu Hepsiburada ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında, TEB Aile Akademisi uzmanları, platformunu bu eğitim için seferber eden Hepsiburada bünyesindeki 2 bin 500 kadın girişimci ve 3 bine yakın kadın çalışana finansal okuryazarlık eğitimleri veriyor.

TEB Aile Akademisi kapsamında 2012’den bu yana düzenlenen herkese açık ve ücretsiz eğitimlerde katılımcılar, hane halkı gelirinin bütçe ile yönetilmesi, birikim yapılarak hane halkı refahının sağlanması, yatırımların değerlendirilmesi gibi konularda bilgilendiriliyor. Bu eğitimlerle bireylerin gelirlerini, tasarruflarını ve yatırımlarını en uygun şekilde değerlendirerek bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetebilme yetkinliğine sahip olması amaçlanıyor.

5 bini aşkın kadın girişimci ve çalışana finansal okuryazarlık eğitimi

TEB, ülke genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığı iş birlikleriyle toplumun tasarruf alışkanlığının yaygınlaşması, bu alışkanlığın tabana yayılması ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesi için çalışmalar yapıyor. TEB ve Hepsiburada’nın yeni iş birliğiyle de, Hepsiburada platformu üzerinden verilen eğitimler sayesinde, 5 bini aşkın kadın girişimci ve çalışanın daha finansal okuryazarlık konusunda bilinçlenmesi destekleniyor.

TEB, toplumun finansal okuryazarlık düzeyini düzenli olarak ölçüyor

Toplumun finansal okuryazarlık konusunda kat ettiği mesafeyi görmek ve finansal araçlara erişim durumunu tespit edebilmek için 2013’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle Finansal Okuryazarlık ve Erişim Endeksi hazırlayan TEB, 2020 yılı endeks verilerini de açıkladı. Verilere göre, eğitimler sonucunda 2013’te kadınlarda yüzde  56.9 olan finansal okuryazarlık oranı 2020’de 59.1’e yükseldi. Türkiye finansal okuryazarlık endeks değeri 2013’te yüzde 59.8 iken, 2020’de yüzde 60.8’e çıktı. Finansal erişim endeksi ise, 2013 yılında 31.5 olarak hesaplanırken, 2020’de 45.9 olarak ölçüldü. Veriler son bir yılda finansal hizmetlerin tüketiciler tarafından kullanılma oranında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren Bankalar listesi, ayrıca TEB swift kodu ve TEB EFT kodu için ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.