1 Mayıs 2026, 01:52:24
Dolar 45,1848
Euro 53,0864
Altın 6.719,72
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 13°C
Paz 11°C
Pts 14°C

LGS’de, Meslek Okullarına Yoğun İlgi

11 Ağustos 2020 14:59

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğindeki meslek okullarındaki 106 programın 104’ünün kontenjanının tamamen dolduğunu, protokol kapsamındaki tüm programların ortalama doluluk oranının da % 99,28 olduğunu söyledi.

17 Temmuz’da LGS 2020’de tercih yapacak öğrencilere ve ailelerine ‘Uzmanlık Kapısı Seni Bekliyor’ sloganı ile MEB, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliğindeki okulları tercih etmeye davet ettiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Tercih dönemi boyunca illerde ve ilçelerde de Oda ve Borsalarımız da yoğun tanıtım faaliyeti gerçekleştirdi. LGS 2020 yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre, protokol kapsamındaki meslek okullarımızdaki 106 programın 104’ünün kontenjanı tamamen doldu. Protokolü kapsamındaki tüm programların ortalama doluluk oranı da geçen yıla göre artarak % 99,28 oldu” dedi.

TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak Türkiye’nin nitelikli işgücünün oluşturulması için mesleki eğitime inandıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu vizyonla, uzmanlık kapısından geçmiş nitelikli işgücü ile girişimcilerimizi buluşturacağız. Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de mesleki eğitime camia olarak gereken yatırımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Mesleki eğitime inanarak, kendi geleceklerine bu alanda adım atmak için okullarımızı tercih eden tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Mesleki eğitimde özel sektöre verdikleri destekten dolayı Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a, Bakan Yardımcımız Mahmut Özer’e, Genel Müdürümüz Kemal Varın Numanoğlu’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili tüm bürokratlarına, il müdürlerine ve okul müdürlerine teşekkür ediyorum. İllerde ve ilçelerde mesleki eğitime sahip çıkan, yatırım yapan Oda ve Borsalarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.