Dolar 32,2398
Euro 35,0641
Altın 2.520,51
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Pandemi Döneminde Evet Ve Hayır Diyebilmenin Önemi

DMW&EBCA Başkanı
15 Ekim 2020 14:11

Pandeminin her geçen gün hayatımızı daha da etkilemeye başladığı şu günlerde hepimizin birincil ortak kaygısı EKONOMİ!

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere

Ekonomimizin dokusunu etkileyen pandemiyle beraber tüketicilerin hemen hepsi uzun vadeli planlar yerine kısa vadeli planlar ile harcamalarını yapmaya dikkat eder oldu. Yastık altında para tutma alışkanlığımız ise yerini daha eski usül kaygılara bıraktı. Gözümüzü biraz daha açıp dünyaya bakma fırsatını kendimize versek belki de ekonomimizin, bankacılık sistemimizin aslında çokta korkulacak durumda olmadığını göreceğiz. bir nebze de olsa kaygı yerini güvene sevk edecek.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere ekonomimize yön veren tüm kurmayların öngörülerinin ve hedeflerinin gün geçtikçe tutması da hepimizin içine su serpmeye devam ediyor.

Katılım Bankacılığını pandemi döneminde daha çok fark eder olduk

Diğer yandan arkadaş ve aile çevremden birçok kişinin, bankacılık hizmetlerinde Katılım Bankaları ile de bu dönemde tanışmaya başlamaları ilginç bir durum olsa gerek. zira Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım Bankaları, inanılmaz farklı ve katma değeri yüksek olan ürünlerle pandemi döneminin yıldızı durumuna geldiler. Tüketicinin temel kaygılarına kulak veren ve çözüm üreten yeni ürünleri sayesinde ”Katılım Bankacılığını pandemi döneminde daha çok fark eder” olduk. bunun da bir kazanç olarak görmemiz gerekir.

Globa piyasalarda ki dalgalanmaya rağmen ülkemizin ekonomik dinamikleri halen dengede durmaya devam ediyor. Kaygılarımız ne olursa olsun reel verileri okurken bunu görmek hepimizin önemli bir görevi. gereksiz kaygılar ile birbirimizi yormak ve üzmek yerine daha fazla kafa yorarak ekonomik göstergeleri daha iyi okumamız hepimizin faydasına.

Bizler bunu sadece ekonomik verilerden yola çıkarak yorumlamıyoruz

Bizler bunu sadece ekonomik verilerden yola çıkarak yorumlamıyoruz, DMW olarak dünya çapında yatırımcıların yaklaşımı ve iç piyasada ki ilişkileri de göz önünde tutarak bu yorumu yapmamız sanırım hiç de haksız olmaz. Zira DMW Diplomatlar Birliği olarak yerli ve yabancı piyasaların buluşmasına uzun yıllardır köprü görevi görürken bu tespitlerimizin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Sonuç olarak, EVET PANDEMİ hayatımızın bir gerçeği, EVET BU DÖNEMDE KATILIM BANKALARININ ürünleri ile daha fazla tanıştık, EVET Kaygılanalım ve FAKAT kaygıyı travmatik bir hale getirmeye yüksek sesle HAYIR demek zorundayız. Dozunda kaygı ve dozunda algı ile bu süreci daha az zararla neden aşmayalım?

Bir sonraki yazımızda Üniversiteler ile olan projelerimizden bahsederek eğitim sistemimize getirdiğimiz yenilikleri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Şimdilik Esenlikler Dilerim

Saygılarımla