Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Yalçın Metin SAİS ve Yeni Süreci Değerlendirdi

Yalçın Metin SAİS ve Yeni Süreci Değerlendirdi
13 Eylül 2020 14:55

Yalçın Metin Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası SAİS

GENÇ BİR SENDİKA OLARAK Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası SAİS ve Yeni Süreci Yalçın Metin ile değerlendiriyoruz. Öncelikle bizleri kırmayarak değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Sohbetimize, hepimizin malum gündeminin 1. sırasında yer alan bir soru ile başlamak isteriz

Yalçın Metin SAİS ve Yeni Süreci Değerlendirdi | 13 Eylül 2020
Yalçın Metin SAİS

Pandemi konusunda ülkemizin ve dünyanın geçirdiği bu zorlu dönemi kısaca tanımlamak ve kişisel görüşünüzü dinlemek isteriz sizden?

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda en önemli konunun COVID19 değil, Devletimiz ve özellikle de Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’nın uyarı ve tavsiyelerine uymamak olduğunu düşünüyorum. Tüm haklımızın ve özellikle de sigorta acentesi meslektaşlarımın bu uyarılara eksiksiz uymalarını ve tam teşekküllü yerine getirmelerini rica ediyorum. Ya Hijyen Ya COVID19 , tercih sizin (!)

Her türlü göreve hazır olduğumuzu da her fırsatta dile getiriyoruz

Pandemi dönemi bir sendika olarak size ve ekibiniz için ne anlam ifade ediyor? Nasıl bir dönem yaşıyorsunuz? Bize kısaca bahseder misiniz (?)

Sendikamızın yeniden faal hale gelmesi ve yönetim kurulunun seçilmesi elbette ki bizler ve sektörümüz için oldukça önemli. Fakat hem SAİS hem de bizlerin en öncelikli konusu PANDEMİ dönemini sağlıklı ve en az maddi zararla aşmaktır. Diğer yandan da kanun koyucuya SAİS olarak ve sigorta acenteleri olarak nasıl destek olabiliriz, nasıl katkı sunabiliriz (?) bunları da sürekli kendi içimizde istişare ediyoruz. Her türlü göreve hazır olduğumuzu da her fırsatta dile getiriyoruz.

Sigorta Acenteleri, Sigortacılığın temel unsurlarından olmakla beraber, Sendikal Faaliyetler açısından oldukça bakir ve kırılgan bir geçmişe sahip. Bu anlamda SAİS olarak sigorta acentelerine, sektöre ve sendikacılığa getirmek istediğiniz katma değer ve yenilikler hakkında bizi aydınlatmanızı isteriz.

Sektörün en önemli ve kırılgan geçmişe dayalı sorunu sahipsizlik. Bizim amacımız sektör seçimleri ile yıpranmış husumet derecesine kadar çıkmış olan ilişkilerden sıyrılıp, sektöre ve mesleğimize katkı sunacak, haklarımızı daha güçlü ve kalıcı hale getirecek politikalar üretmek ve bunların hayata geçirilmesini sağlamak olacaktır. SAİS bir işveren sendikası olması ötesinde sektörün TEK SENDİKASI olarak bu anlamda daha fazla sorumluluk üstlenecek ve katmadeğeri artırmak içinde var gücü ile çalışacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında acentenin hak ve menfaatlerini savunmak

SAİS çok genç bir sendika olması sebebiyle geçmiş faaliyetleriniz hakkında haliyle detaylı bilgi edinemedik. SAİS ‘in yeniden yapılanma ve yeni yönetimi ile daha aktif rol alacağını düşünüyoruz. Bize bu konularda ipuçları verir misiniz?

SAİS için birkaç yıllık geçmişi olduğu bir gerçek. Yöneticilerimizin de bu büyük bir özveri ile yapıyı oluşturdukları da takdire değer. Sigorta Acenteleri meslektaşlarımızın haklarını savunmada yeni bir döneme girdiğimiz herkesin malumu. Zira Sigorta sektörü yeniden yapılanmaktadır, SDK yapının birleştirilmesi, Türkiye Varlık Fonu bünyesinde kamu sigorta şirketlerinin toplanması, yeni çıkan yönetmelik ile gündeme gelen hak kazanım ve kayıpları, PANDEMİ döneminin yarattığı ekonomik durağanlık ve yeni tedbirler bunların bir anlamda işareti niteliğindedir. Yeni dönemde SAİS’in daha büyük görevler üstleneceği de bu temele dayanmaktadır.  Fakat özetle SAİS’in amacı nedir diye sorarsanız eğer, kısaca sıralamak isteriz.

  1. Sektör seçimlerinde olmamak,
  2. Ticaret Odası Seçimleri
  3. İl Delege Seçimleri.
  4. Tüsaf Seçimleri
  5. Saik Seçimleri
  6. İptalden kaynaklanan komisyonlar konusunda çalışmak.
  7. Lise mezunları müdürlük hakkı konusunda çalışmak.
  8. 5684 sayılı kanuna aykırı çalışanlar ile alakalı hukuki mücadeleyi başlatmak ve takip etmek.
  9. Kamu kurum ve kuruluşlarında acentenin hak ve menfaatlerini savunmak.

Bildiğiniz üzere, Katılım Finans ve Sigorta Sektörünü merkezine alan fakat konvansiyonel Finans Sektörünü de büyük rolünün de farkında olarak, tüm ekonomik dinamikleri de içselleştiren genç bir haber kanalıyız. Bu alanda ki önemli bir açığı doldurmak üzere yol çıktık. Genç bir haber kanalı olarak bizlere neler önerirsiniz? Çıktığımız bu uzun yolda önerileriniz ve fikirleriniz bizlere ışık tutacaktır

Bu vesile ile de sektöre farklı bir bakış açısı getirerek, oldukça geniş katılımlı bir danışma ve yayın kurulu ile yayıncılık yapan İFHA Haber’e teşekkür de etmek isterim. Zira SAİS ve bir çok meslek ve sendikal örgüte yer veren, önemseyen ve güçlenmesine ön ayak olan İFHA Haber bu misyonu ile diğer haber kanallarından belirgin şekilde ayrılmaktadır. Sektörümüze bir çok yeniliği katmalarında SAİS olarak bizler de destek ve katkı vermeye hazırız.

Son olarak Sigorta Acenteleri meslektaşlarınıza, Sigorta sektörüne vereceğiniz mesajlar var ise eğer memnuniyetle dinlemek isteriz.

22 Eylül 2020 tarihinde  yapılacak seçimler ile beraber SAİS daha etkin olarak başarılara imza atarak meslektaşlarımızın yanında olacaktır. Birbirini kırıp dökerek değil, bütünleşerek ve ayağa kalkarak mesleğimize sahip çıkmak zorundayız. Bu bizler için bir lüks olmaktan çıkmış zorunluluk haline gelmiştir. SAİS işte bu zamanların ilacı olarak tüm sigorta acentelerini kucaklamaya ve sahip çıkmaya varım diyor (Yeniden dizayn edilen resmi internet sitemizi aşağıdaki linkten ziyaret ederek Sendikamızın tüzüğünü edinebilirsiniz  www.sais.com.tr )

ETİKETLER: ,