Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

A. Kerim Bağdaş: Yurtdışı Yatırımlarımızda Önceliğimiz Azerbaycan

A. Kerim Bağdaş: Yurtdışı Yatırımlarımızda Önceliğimiz Azerbaycan
14 Aralık 2023 23:33

Sigorta sektörünün genç şirketlerinden ve yurtiçi yatırımları ile adından sıkça söz ettiren Aveon Global Sigorta 2024 yılında Türki Cumhuriyetlerin başında gelen Azerbaycan’a çıkarma yapmayı hedefliyor. Konu hakkında basına konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Kerim Bağdaş şöyle dedi:

Şirketimiz bulunduğu fintech grubu içerisinde büyüme hızı ve satış kanalları itibariyle önemli bir yere sahip. Bunu köklü hale getirmek ve ülke insanımıza ve kurumlarına gelişmiş ülkeler standardında hizmet vermek için de oldukça önemli yatırımları yapmaya başladık.  Gözümüzü sadece ülkemiz değil Türki Cumhuriyetlere de çevirerek ‘’kanbağımızın güçlü olduğu’’ bu ülkelerin sigortacılık sektörünün gelişiminde rol oynayarak kalkınmalarında ve yatırımlarımızı yaparak ‘’insurtech ekosisteminin oluşmasında’’ yol oynamayı misyon edindik.

A. Kerim Bağdaş: Yurtdışı Yatırımlarımızda Önceliğimiz Azerbaycan

TSB’nin 2022 yılında düzenlediği uluslararası sigorta zirvesinde o dönemki bakanımızın ve başkanlarımızın teşviği ile Azerbaycandan gelen sektör temsilcileri ile tanışma fırsatı bulduk.

Sınırlarımızın yakınlığı ve son yıllarda Karabağ savaşı sebebiyle ilişkilerimizin oldukça güçlendiği Azerbaycanı seçmemizin diğer nedeni ise sektörel açıdan sigorta sektörünün gelişim hızının yüksek olmasıydı.   Başta İcbari Sigorta Bürosu olmak üzere bir çok sigorta şirketi üst yönetimi ile görüşmelerimizi yaparak ihtiyaçları ve öncelikleri analiz ettik. Sigorta şirketi olarak onlara ürün geliştirmede danışmanlık ya da proje geliştirme de yol göstericiliğimiz dışında insurtech teknolojileri açısından grubumuzun şirketi olan OzanSuperAPP ve OzanSuperCARD ile işbirliği imkanına da zemin hazırlıyoruz. Azerbaycan bulunduğu coğrafya itibariyle oldukça kıymetli bir konumda. Sigortacılığın ilerlemesi de bu coğrafyanın geleceğinde ‘’risklerin’’ kontrol altına alınması kadar halk sağlığının özel sağlık sigortaları ile desteklenmesine kadar uzanan bir ihtiyaçlar zinciri bulunuyor. Bu işbirliğini iki şirketin birbirine katkı sunması haricinde Azerbaycan da sektöre yan hizmet veren şirketlerinde kurulmasında yardımcı olmayı ve hatta yatırımcı olarak bizzat Azerbaycan da bu şirketleri kurmayı planlarımıza almış bulunuyoruz.

A. Kerim Bağdaş: Yurtdışı Yatırımlarımızda Önceliğimiz Azerbaycan

2024 ilkbaharında Azerbaycandan sigorta sektör temsilcilerini İstanbul da ağırlamak üzere bir programda planlamamız dahilindedir. Kamu kurumlarımızın yöneticilerinin da katılımı ile iki sektörün buluşmasında, bu ortaklığı sadece şirketimize değil ‘’işbirliğine bende varım’’ diyen tüm şirketlerimize de bir fırsat görüyorum. Azerbaycan ile başlayan bu sigortacılık ve yatırım fırsatları köprüsünü ilerleyen yıllarda Özbekistan, Kazakistan, Kırgısiztan ve Türkmenistan ile de birleştirmek amacındayız. Tüm bu köprüleri kurarken Ticaret Bakanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, T.C. İletişim Başkanlığımıza da gelişmeleri ve alınan kararları bildirerek bir nevi devletimizin de stratejik kararlarında bir nebzede katkımız olmasından mutluluk duyacağız. Bu işbirliğinde bize ilham kaynağı olan elbette ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Azerbaycan’a yatırım yapılması için herkesi göreve davet etmesi olmuştur. Diğer yandan Azerbaycan’ın büyük milli  Şair Bahtiyar Vahapzade’nin dizeleri de bizlerin ruhuna bu heyecanı aşılamaya yetmiştir.

A. Kerim Bağdaş: Yurtdışı Yatırımlarımızda Önceliğimiz Azerbaycan

“Bir Ananın İki Oğlu / Bir Amalın İki Kolu / O Da Ulu / Bu Da Ulu,

Azerbaycan-Türkiye / Dinimiz Bir, Dilimiz Bir /Ayımız Bir, İlimiz Bir,

Eşkimiz Bir, Yolumuz Bir / Azerbaycan-Türkiye / Ana Yurt’ta Yuva Kurdum.

ETİKETLER: ,