Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Albaraka Türk 2022 ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı

Albaraka Türk 2022 ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı
18 Mayıs 2022 00:31

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk tarafından yapılan açıklamada sermaye artırım sürecinin başarılı şekilde tamamlandığı bilgisine ek olarak 2022 yılının ilk çeyrek sonuçları paylaşıldı.

İlk Çeyrek Karı %251 Arttı

Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından Albaraka Türk’ün ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Buna göre Albaraka Türk’ün 2022 ilk çeyrek karı, 2021’in aynı dönemine göre yüzde 251 oranında artarak 194,3 milyon TL oldu.

Albaraka Türk, 2022 yılı ilk çeyreğinde 2021 yıl sonuna göre toplam aktiflerini yüzde 8 artırarak118 milyar TL’ye çıkardı. Toplanan fon rakamını 99 milyar TL’ye yükselten Banka, bu başlıkta da yüzde 8 büyüme gerçekleştirdi. Yıl sonunda 4,6 milyar TL olan toplam öz kaynaklar ise ilk çeyrek sonunda 4,8 milyar TL’ye çıktı.

Açıklamada 2022 ilk çeyrek itibarıyla toplam kredi büyüklüğünün 65,5 milyar TL’ye ulaştığı ve bu tutarın 2021 yılı sonunda 60 milyar TL olduğu ifade edildi.

2022 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını ve Türkiye’de 37 yılı aşan tecrübeyle katılım bankacılığının öncü kuruluşu olarak sağlıklı bir büyüme grafiği sergilediklerini kaydeden Albaraka Türk Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek K. Temsah, “2022 ilk çeyrek finansal sonuçlarımızı Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na sunduk. Albaraka Türk olarak verimli geçirdiğimiz bu dönemi yüzde 251 artış gösteren kar oranıyla tamamladık. Yalnızca kar oranlarımızda değil aktiflerimizde, toplanan fonlarımızda, kullandırdığımız fonlarda ve öz kaynaklarımızda da önemli rakamlara ulaştık. 2022 yılının ilk çeyreğinde 118 milyar TL’lik toplam aktife, toplanan fonlarımızda ise 99 milyar TL’ye eriştik. Toplam öz kaynaklarımız da 4,8 milyar TL olarak gerçekleşti. 2022 yılının Albaraka Türk için önemli bir büyüme yılı olacağını öngörüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Banka’nın Ödenmiş Sermayesi 2 Milyar 500 Milyon TL’ye Yükseltildi

Albaraka Türk, ödenmiş sermayesini yaklaşık yüzde 85 oranında artırarak 1 milyar 350 milyon TL’den 2 milyar 500 milyon TL’ye yükseltti. Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilen işlemde Banka’ya nakit sermaye girişi tamamlanmış olup, tescil işlemlerinin ardından süreç sona ermiş olacaktır. Söz konusu işlemin Banka’nın sermaye yeterlilik oranlarına, yıl sonuna kıyasla yaklaşık yüzde 2,7 oranında pozitif katkı sağlayacağı öngörülmektedir. Diğer yandan artırılan sermaye ile Banka’nın sağladığı kaynağın 2022 yılının ikinci çeyreğinde hem Banka’nın öz kaynaklarını daha da güçlendireceği hem de karlılığa olumlu katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Vekili veYönetim Kurulu Üyesi Malek K. Temsah, “Tamamı nakden karşılanmak üzere gerçekleştirdiğimiz bedelli sermaye artışıyla mevcut finansal yapımızı daha da kuvvetlendirmeyi, önümüzdeki dönemlerde büyüme için ilave kapasite yaratmayı ve sürdürülebilir karlılığımızın devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sermaye yeterlilik oranlarının daha da güçlenerek rekabet avantajlarını artıracağını belirten Temsah “Önümüzdeki dönemde büyüme stratejilerimiz doğrultusunda uzun vadeli sürdürülebilir karlılığın devamını hedefliyoruz. Dolayısıyla gerçekleştirilmiş olan bu işlemin Bankamızın tüm paydaşlarına olumlu yansımaları olacaktır. Küresel piyasalardaki belirsizlik ortamına rağmen başarılı bir şekilde tamamladığımız işlem, hissedarlarımızın Bankamıza ve ülke ekonomisine duyduğu güvenin net bir yansıması olmuştur. Bu vesileyle Borsa İstanbul’da halka açık ilk ve tek katılım bankası olan Albaraka Türk adına kurulduğu günden bugüne kadar bize güvenlerini eksik etmeyen tüm hissedarlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek K. Temsah tarafından 2021 faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı.

ETİKETLER: