Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Katılım Bankaları İcazet Belgeleri

Katılım Bankaları İcazet Belgeleri
3 Ocak 2021 23:23

Katılım Bankaları İcazet Belgelerini, her Katılım bankası her yıl ilahiyatçı profesörler tarafından alırlar. Bu icazet, faaliyetlerinin İslami kurallara uygun olduğunun belgesidir. Ziraat Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Kuveyt Türk Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası icazet belgelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bankaların İcazet Belgeleri

Bankaların İcazet Belgeleri
Bankaların İcazet Belgeleri

Türkiye’de Faaliyet gösteren katılım bankalarının icazet belgelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

Ziraat Katılım Bankası İcazet belgeleri

Ziraat Katılım bankası için bankacılık faaliyetleriyle ilgili icazet belgesi ve belgelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ziraat Katılım Bankası - Katılım Bankacılığı Faaliyet İcazet Belgesi
Ziraat Katılım Bankası – Katılım Bankacılığı Faaliyet İcazet Belgesi
Ziraat katılım kur korumalı TL katılma hesabı icazet belgesi
Ziraat katılım kur korumalı TL katılma hesabı icazet belgesi

Türkiye Finans Katılım Bankası İcazet Belgeleri

Türkiye Finans Katılım Bankası - Katılma Hesapları İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası – Katılma Hesapları İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası - Murabaha İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası – Murabaha İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası - Murabaha İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası – Murabaha İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası - Katılım Bankacılığı Faaliyetleri İcazet Belgesi
Türkiye Finans Katılım Bankası – Katılım Bankacılığı Faaliyetleri İcazet Belgesi

Türkiye Finans Katılım bankası için bankacılık faaliyetleriyle ilgili icazet belgesi ve belgelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-tr/hakkimizda/katilim-bankaciligi-sistemi/Sayfalar/icazet-belgeri.aspx

Emlak Katılım Bankası İcazet Belgeleri

Emlak Katılım bankası için bankacılık faaliyetleriyle ilgili icazet belgesi ve belgelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Emlak Katılım Bankası Murabaha İcazet Belgesi
Emlak Katılım Bankası Murabaha İcazet Belgesi
Emlak Katılım Bankası Faaliyet İcazet Belgesi
Emlak Katılım Bankası Faaliyet İcazet Belgesi
Emlak Katılım Bankası Katılma Hesapları İcazet Belgesi
Emlak Katılım Bankası Katılma Hesapları İcazet Belgesi

Kuveyt Türk Bankası İcazet Belgeleri

Kuveyt Türk Katılım bankası için bankacılık faaliyetleriyle ilgili icazet belgesi ve belgelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.kuveytturk.com.tr/

Albaraka Türk Katılım Bankası İcazet Belgeleri

Albaraka Türk Katılım bankası için bankacılık faaliyetleriyle ilgili icazet belgesi ve belgelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Albaraka Türk Katılım Bankası - Kâr-Zarar Ortaklığı İcazet Belgesi
Albaraka Türk Katılım Bankası – Kâr-Zarar Ortaklığı İcazet Belgesi
Albaraka Türk Katılım Bankası - Tüketici Finansmanı İcazet Belgesi
Albaraka Türk Katılım Bankası – Tüketici Finansmanı İcazet Belgesi
Albaraka Türk Katılım Bankası - Kredi Kartı İcazet Belgesi
Albaraka Türk Katılım Bankası – Kredi Kartı İcazet Belgesi

https://www.albaraka.com.tr/icazet-belgeleri.aspx

Vakıf Katılım Bankası İcazet Belgeleri

Vakıf Katılım Bankası - Karz Uygulamaları İcazet Belgesi
Vakıf Katılım Bankası – Karz Uygulamaları İcazet Belgesi
Vakıf Katılım Bankası - Katılma Hesapları Mudarebe İcazet Belgesi
Vakıf Katılım Bankası – Katılma Hesapları Mudarebe İcazet Belgesi
Vakıf Katılım Bankası - Murabaha İcazet Belgesi
Vakıf Katılım Bankası – Murabaha İcazet Belgesi

Vakıf Katılım bankası için bankacılık faaliyetleriyle ilgili icazet belgesi ve belgelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.vakifkatilim.com.tr/tr/hakkimizda/icazet-belgeleri

Katılım Bankası Helal Mi?

Katılım Bankası Helal Mi Fetva Meclisi
Katılım Bankası Helal Mi? Fetva Meclisi

Katılım bankacılığı, dünyada yer alan bazı kesimin inançları gereği faizden uzak durmasından dolayı ortaya çıkmıştır. Bu sistem faiz yerine kar ve zarara katılma prensibiyle çalışmaktadır. Bu durum bazı kesime göre helal olarak kabul edilse de bazı kesime göre dosya masrafı gibi giderlerin gizli faiz olduğunu belirtilerek İslam dinine göre haram olduğu savunulmaktadır. Yazımızın devamında Diyanet Bakanlığı ve Fetva Meclisinin bu konu hakkındaki açıklamalarının yanı sıra bu konu hakkındaki tüm detayları ele aldık.

Fetva meclisinde bilgi paylaşımı ve sorulara yanıt veren Nureddin Yılmaz’a katılım bankacılığı üzerine birçok soru sorulmuştur. Bu soruları cevaplayan Nureddin Yılmaz, her cevabında kredinin açıklamasını “parayı parayla satın almak” olarak yapmış olup banka adı geçen her şeyden uzak durulması gerektiğini hatta bunu bankanın olduğu sokaktan geçmeyin tarzında bir ironi katarak anlatmıştır. Katılım bankacılığının verdiği krediyi borç adında nitelendirdiklerini belirterek kredi çekebilirsiniz tarzı söylemleri içi rahat bir şekilde söyleyemeyeceğini belirtmiştir. Bu nedenden dolayı Fetva Meclisinin katılım bankacılığına pek sıcak baktığını söyleyemeyiz.

Katılım Bankası Kar Payı Helal Mi? Diyanet

Katılım Bankası Kar Payı Helal Mi Diyanet
Katılım Bankası Kar Payı Helal Mi? Diyanet

Ülkemizde her iş için bakan/başkanlıklar bulunmaktadır. Din işleri içinde 3 Mart 1924’te Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. Namaz vakitleri, fetvalar ve din eğitimi gibi onlarca alanda hizmet veren Diyanete en sık sorulan sorulardan bir tanesi de “katılım bankası kar payı helal mi? oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesinde “katılım bankalarından alınan kar payının dini hükmü nedir?” konusu altında yapılan açıklamada faizin her türlüsünün haram olduğunu belirtmiş olup katılım bankalarının aşağıda verilen işlemler doğrultusunda verdiği takdirde verilen borcun helal olduğunu öne sürmüştür:

  • Müşareke: Sermaye ortaklığı anlamına gelen müşareke işleminde kar katılımcıların yaptığı anlaşma doğrultusunda dağılırken zarar katılan sermayelere göre dağıtılır.
  • Mudarebe: Katılımcı ve katılım bankalarının ortak sermaye ile yaptığı iş sonucunda kar ve zarar paylaşımı.
  • Murabaha: Katılımcının bir malı peşin alarak üzerine kendi karını koyarak taksitle satma işlemidir.
  • Leasing: Söz konusu bir malı kira yöntemiyle alıcıya satma işlemidir.

Katılım Bankası Kredi Helal Mi?

Katılım Bankası Kredi Helal Mi
Katılım Bankası Kredi Helal Mi?

Son zamanlarda oldukça popülerleşen katılım bankaları normal bankalarla karşılaştırıldığı vakit faiz oranının oldukça düşük olduğunu görmekteyiz. Aslında faiz olarak adlandırdığımız husus katılım bankacılığında masraf olarak tabir edilmektedir. Bu durum birçok İslam insanı haram olduğunu savunsa da bazı İslam insanları bu sistemde faiz adına bir şey olmadığını iddia ederek helal olduğunu savunmaktadır. Katılım Bankası Kredi helaldir. Katılım bankaları ilahiyatçı profesörler tarafından her yıl icazet yetki belgesi alırlar. Türkiye’de faaliyet gösteren katılım bankaları icazet belgesi almıştır.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Helal Mi?

Kuveyt Türk Katılım Bankası Helal Mi
Kuveyt Türk Katılım Bankası Helal Mi?

Kuveyt Türk Katılım Bankasına katılım sağlamak helal mi? sorusuna birçok cevap vardır ancak biz yazımızda yer aldığımız Fetva Meclisi ve Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği fetvaları sizlerle paylaşacağız. Kuveyt Türk Katılım Bankasından yararlanmak Fetva Meclisi tarafından pek sıcak bakılmamaktadır ancak Diyanet İşleri Başkanlığına göre yukarıdaki işlemler doğrultusunda hizmet verdiği sürece bir sakınca görmemektedir. Kar ve zarar ortaklığına katılan kullanıcılar kredi çektiği zaman ödedikleri ek ücretin masraf ve enflasyon oranına göre zarar olmaması adına alınan ücretler olarak belirtilmektedir.

Ziraat Katılım Bankası Helal Mi?

Ziraat Katılım Bankası Helal Mi
Ziraat Katılım Bankası Helal Mi?

Ziraat Katılım Bankası devlet destekli bir banka olup çoğu İslamcılar tarafından helal olduğu belirtilmiştir ancak bazı İslamcılara göre bankanın her türlüsünün haram olduğu belirtilmektedir. Ziraat Katılım Bankası kar payı helal mi? sorusuna daha detaylı cevap bulmak adına Diyanet İşleri Başkanlığının sunduğu bir proje olan “ALO FETVA” ya 190’ı arayarak ulaşabilirsiniz. Bu proje kapsamınca şehrinizdeki müftülüğe bağlanacaksınız. Ziraat Katılım Bankası İcazet belgelerine yukarıda paylaştığımız Katılım Bankaları İcazet Belgeleri başlığında bulabilirsiniz. Karzı Hasen Nedir? Hadisler ve Ayetler ile anlatımı için ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.