Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bankalar Kredi Vereceği Şirketleri Nasıl Derecelendirir?

Bankalar Kredi Vereceği Şirketleri Nasıl Derecelendirir?
31 Temmuz 2021 18:51

Bankalar kredi vereceği şirketleri nasıl derecelendirir? Kredi limiti nasıl belirlenir? Kredi ve kefalet durumu nedir? Kredi derecelendirmesi şartları? Bankalar kredi vereceği şirketleri nasıl derecelendirilir konusu dünya genelinde önem kazanmış olan bir durumdur.

Bankalar kredi vereceği şirketleri nasıl derecelendirir sorusuna cevap arıyorsanız birçok konuda bilgi edinebilirsiniz. Dünya genelinde krediyi hak etmiş olan şirketlerin bazı koşulları karşılaması gerekecektir. Bu koşullar genelde şirketin skoru, finansal durumu ve benzer dinamikleri olmaktadır. Kredi başvurusu için gereken tüm koşulları sağlamanıza yardımcı olan muhasebe bilgileriniz ve diğer detaylarla kredi limitleri belirlenir.

Belirlenen kredi limitleri dahilinde son derece önemli olan limitler belirlenir. Bu limitlerin en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlayan bilançonuz dikkate alınarak kredi limiti belirlenmektedir. Kredi verilecek olan firmanın finansal durumu ve kredi temin edilecek limitin belirlenmesi son derece önemlidir.

Kredi Limiti Nasıl Belirlenir?

Kredi Limiti Nasıl Belirlenir?
Kredi Limiti Nasıl Belirlenir?

Bankalarda kredi limiti belirlenmesi işletmenin daha önceki ödeme alışkanlıkları ve nakit akışına göre değişmektedir. Bu yüzden her işletme için farklı bir bilançonun belirlenmesi söz konusu olmaktadır. Kredi limitinin belirlenmesi gerektiğinde bu bilanço hesabı incelenerek dikkate alınmaktadır. Şirketlerin hangi şartlarda çalıştığı ve ne şekilde çalışarak kredi ödeyebileceği hesaplanarak bu şartlar dikkate alınmaktadır.

Kredi derecelendirme konusunda yetkili olan birçok kurumun kredi vereceği kurumu seçmesi için çok sayıda çalışma yapması gerekir. Bu şekilde belirlenecek olan kredi limitleri ve kredi kullanım şartları ön plana çıkacaktır.

Kredi ve Kefalet Durumu

Kredi ve Kefalet Durumu
Kredi ve Kefalet Durumu

Kredi kefaleti bazı dernekler tarafından ilgili esnaf ya da KOBi’ye kredi tahsis edilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu şekilde gerçekleşecek olan çalışmalar için esnaf ve sanatkarlar derneğine üye olunması gerekmektedir. Üyelik karşılığında sağlanan kefaletle birlikte kredi belirli limitler dahilinde verilmektedir. Kredi kefaleti ve diğer detaylar için ilgili bankalarla görüşerek kredi faiz oranları ve diğer detaylar da ortaya çıkacaktır.

Kredi Derecelendirmesi Şartları

Kredi Derecelendirmesi Şartları
Kredi Derecelendirmesi Şartları

Bankalar tarafından verilecek olan kredi derecelendirme şartları da şirketin bilançoları ve gelir durumu dikkate alınarak hesaplanır. Bu hesaplamalar doğrultusunda ilgili şirkete ne kadar kredi verileceği hesaplanır. Bu hesaplamalar sonucunda en doğru oranlar dikkate alınarak esnaf kredisi ve KMH gibi diğer paketler verilir.

İlginizi çekecek diğer konular; Kredi Notu Nasıl Yükseltilir? findeks notu nedir? Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?