Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kepçe Kulak Operasyonları Kadınlarda Nasıl Uygulanır?

Kepçe Kulak Operasyonları Kadınlarda Nasıl Uygulanır?
15 Ağustos 2021 22:31

Kepçe kulak operasyonları kadınlarda nasıl uygulanır? Kulak estetiği sonrası iz kalır mı? Kepçe kulak ne gibi sorunlara yol açar? Operasyon öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmelidir.

Kepçe Kulak Operasyonu

Kepçe Kulak Operasyonu
Kepçe Kulak Operasyonu

Kepçe kulak operasyonu‘nda hem kadınlar hem de erkekler için uygulama aynı şekildedir. Eğer kepçe ameliyatı olmak istiyorsanız 6 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Kulak gelişimi 6 yaşa kadar tamamlanmaktadır.

Kepçe kulak, kulağın belirgin bir şekilde öne doğru gelmesi ve büyük görünmesine neden olur. Bu durum hem kadınları hem de erkekleri estetik bakımdan rahatsız edebilir. Böyle bir sorun yaşayan kişiler istediği zaman bir uzmandan destek alabilir. Kulaklar erişkin boyutuna 6 yaşında ulaşıyor. Bu yüzden 6 yaşından küçük kişilerin kepçe kulak operasyonu olması mümkün değildir.

Kepçe kulak Operasyonu öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Kepçe kulak Operasyonu öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Kadınlar estetik görünüme oldukça önem verir. Bu yüzden erkeklere göre daha küçük yaşlarda kulak estetiği olmak istiyorlar. Kulaklar da büyüklük ve şekil bozukluğu bu operasyon sonrasında gideriliyor. Ancak Türkiye de kepçe kulak sorunu sıkça görülen bir sorundur. Kadınlar da genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Hasta erişkin yaşlarda ise sakinleştirici ilaçlar da kullanılabilir.  Kıvrımı oluşturmak için dikiş konulacak yerler uzman tarafından işaretlenmektedir. Bunun için kıkırdak törpülenir ve kıvrılacak kıvama getirilir. Kulak ile kafa arasındaki iç kısım daraltılarak dikiş atılır.

Kepçe kulak ameliyatı sonrası hem kadınların hem de erkeklerin saç bandı takar operasyon geçirdiği saklanabilir. Operasyondan sonra dikiş alınmasına gerek yoktur. Kepçe kulak operasyonu geçiren kişiler 3.günden sonra banyo yapabilir. Ancak operasyon sonrası ilk 3 gün hastanın dinlenmesi gerekmektedir.

Kulak Estetiği Sonrası İz Kalır Mı?

Kepçe kulak operasyonu sonrası kişinin ameliyat olduğu anlaşılmaz. Çünkü kulak estetiği kulağın arka tarafından gerçekleşir. Bu yüzden gizlenmesi ve başka biri tarafından görünmesi imkansızdır. Fakat kulağın dışa çekilmesi ile operasyon geçirdiği öğrenilebilir. Kulak arkasına atışan dikiş izi ise 6-12 ay içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Kepçe Kulak Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

Öncelikle küçük yaşlarda kepçe kulak sorunu olan kişiler psikolojik bir baskı altında kalabilir. Çocuk yaşlarda kişinin kepçe kulak olması işe dalga geçilebilir. Doğu kültüründe ise kepçe kulak bayanlara göre oldukça sempatik gelmektedir. Ancak batı da durum tam tersinde gelişir. Kepçe kulak olan veya kulakta şekil bozukluğu olan kişiler istediği zaman uzman bir doktor aracılığıyla operasyon geçirebilir.

ETİKETLER: