Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Kredi için Maaş Bordrosu Yüksek Gösterilmesi

Kredi için Maaş Bordrosu Yüksek Gösterilmesi
13 Şubat 2021 23:13

Kredi İçin Maaş Bordrosu Yüksek Gösterilmesi yasal mıdır? Kredi başvurusunda bankalar kişinin maaş bordrosunu istemektedir.

Kredi için Maaş Bordrosu Yüksek Gösterilmesi Cezası var mı?

Bu bordroda kişinin çalıştığı yerden aldığı aylık maaşı yazmaktadır. Maaşı yüksek olan kişilere ise kredi verilme olasılığı yüksek olmasının yanı sıra verilen kredi tutarı da daha fazla olmaktadır. Kredi başvurusunda insanların yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi de maaş bordrosunu yüksek göstermesidir.

Bu gibi durumlarda banka SGK ile iletişime geçerek kişinin gerçek bordrosu alınır ve kişinin maaşına yüksek yazması nedeniyle SGK’ya bildirilmektedir. SGK ise iş yerini denetim kapsamına sokacaktır. Kredi kartı maaş bordrosu yüksek gösterilmesi durumu başınızı ağrıtacağından dolayı kesinlikle gerçek dışı rakamlar ile bankalar aldatılmaya çalışılmamalıdır.

Kredi Çekiminde Hayat Sigortası iadesi

Kredi Çekiminde Hayat Sigortası İadesi
Kredi Çekiminde Hayat Sigortası iadesi

Kredi Çekiminde Hayat Sigortası İadesi nasıl alınır? Kredi çekiminde hayat sigortası vade süresi boyunca oluşturulmaktadır ancak kişi kredi borcunu vade süresinden daha kısa zaman içerisinde tamamını kapatması halinde geriye kalan taksit süresince oluşturulan hayat sigortasının ödemesinin iadesi kanunen yapılmak zorundadır.

Bu süreç içerisinde sigorta şirketi ile değil bankanız ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Dilekçe doldurarak iade talep ettiğiniz vakit bankanız buna olumsuz cevap vermesi halinde tüketici hakem heyetlerine başvurarak iadeyi alabilirsiniz. Bağlı olduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetlerine başvurmanız halinde 3 ay içerisinde sonuçlanacaktır.

İadeyi almadığınız vakit kalan bu ücret bankada kalmaktadır. Kalan sigorta primlerinin iadesini alabilmek için her sene belirli vakitlerde resmi gazetede yayınlanan duyurularını takip ederek sorgulama ve iade talebi oluşturabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bankanızın müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Kredi Notu Kaç Ayda Nasıl Yükseltilir?
Faizsiz Kredi Desteği