Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi Nasıl Alınır?

Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi Nasıl Alınır?
7 Kasım 2020 22:02

Ön ödemesiz komisyonla kredi nasıl alınır? Bankadan kredisi reddedilen banka müşterisi nasıl kredi alabilir? Komisyonla kredi veren firmalar var mıdır? Yasal olarak nelere dikkat edilmeli?

Tüketim çağı olarak adlandırdığımız günümüzde kredi kartı ve kredi kullanımının dengesiz şekilde yapılması kişilerin borçlanmasına sebep olmuş durumdadır. Sürekli kredi kullanan ve bunun ödemekte zorlanan insanlar farklı şekilde nakit arayışı içerisinde girmişlerdir.

Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi

Bu noktada karşımıza bazı danışmanlık ve finans şirketlerinin varlığı çıkmaktadır. Bu şirketler, kendi adlarına çektikleri kredileri, onlara başvuran müşterileri için tahsis etmektedirler. Ve onlara sağlamaktadırlar. İrtibata geçtiğiniz kurumları, koşulları mutlaka gözden geçirin. Kanuna aykırı bir işlem yapılması suç olduğu gibi, yüksek oranlı faiz ve taahhütle daha zor duruma düşmek kaçınılmaz olabilir.

Bankadan kredisi reddedilen banka müşterisi

Bu finans şirketlerine başvuran kişiler genellikle bankadan kredi alamayan, kredi notu düşük olan ve nakite ihtiyacı olan kişilerdir. Süreç şu şekilde işlemektedir, bankadan kredisi reddedilen banka müşterisi ön ödemesiz komisyonla kredi nakit veren finans kuruluşuna başvuruda bulunur. İstediği kredi miktarını belirtir, finans şirketi talep edilen kredi miktarına karşılık ne kadar komisyon alacağını müşteriye açıklar.

Her iki taraf bu miktarlarda anlaşma sağlarlarsa karşılıklı mutabakat çerçevesinde senetler imzalanır ve bankadan kredi çekilir. Bazı firmalar kredileri ön ödemeli olarak sağlarken artık çoğu firma tercih edilmek için ön ödemesiz komisyonla kredi sağlamaktadır. Anlaşma yapmadan önce yapılan işlemin kanuna uygun olduğunu kontrol edin, gerekirse bu konuda hukuki danışmanlık alın. Anlaşmadaki faiz oranlarını mutlaka kontrol edin. Aksi taktirde zor duruma düşebilirsiniz.

Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi Veren Firmalar

Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi Veren Firmalar
Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi Veren Firmalar

Sosyal medya ve internet tarayıcılarından yapılan aramalarda ön ödemesiz komisyonla kredi veren firmalar kapsamının sıklıkla arandığını ve bu alanda faaliyet gösteren birçok faktoring şirketinin ve çeşitli firmaların bulunduğunu söylememiz mümkündür.

Faktoring şirketleri

Bc Faktoring A.Ş.
Acar Factoring A.Ş.
Ak Faktoring A.Ş.
Akdeniz Faktoring A.Ş.
Akın Faktoring A.Ş.

Çoğu şirket faaliyetlerini danışmanlık kimliği altında yürütürken diğer birçok firmada faktoring şirketi adı altında çalışmaktadır. Burada önemli olan husus firmaların güvenilirliği ve inandırıcılığıdır. Yapılan işlemler her ne kadar risk içerse de kurumsal olarak çalışan firmaların çokluğu bu alanda göze çarpmaktadır.

Ancak maliye bakanlığının bu firmalara ve faktoring şirketlerine yönelik çeşitli düzenlemeler ve hukuki esaslar konusunda çalıştığı çeşitli yazılı ve görsel medyada yer alan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu firmalara başvuru yaparken mutlaka taksit vadelerine ve ödeme koşullarına dikkat edilmeli, taksitler geciktirilmeden ödenmelidir.

Belirttiğimiz gibi, BDDK kanun ve denetlemelerine tabi kurumları tercih etmenizi öneririz. Bankacılık kanunu ve hükümlerinin dışında finansal işlem yapmak, faaliyet yürütmek, gelir sağlamak yasak ve suçtur. Bu sebeple bu konuda resmi kaynakları incelemenizi öneriyoruz.

https://www.bddk.org.tr/

Kredi yapılandırma ve banka borcu yapılandırma işlemi nasıl yapılı? PTT emekliye faizsiz kredi veriyor mu? Sorularına cevap arıyorsanız ilgili yazılarımızı okuyabilirsiniz.